Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Чому люди грають ролі і носять маски!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 16-7-2004 у 13:50

Росте, я не казав, що нічого їй не віддавати. Різницю між "заради неї" і "заради привертання уваги" ти розумієш?

Необхідністю для донесення інформації - емоцій, ставлення, думки.

Інший приклад - для багатьох викладачів студент в шортах то неповага. Тобто він може бути в брюках і тримати дулю в кишені. Традиційний одяг - так само маска, якою створюють ілюцію чемности і поваги.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 16-7-2004 у 14:50

...ну, по-перше, я абсолютно впевнена, що одяг відображає натуру людини :-))
по-друге, бажання отримувати від життя наперекір всьому – це його сенс... правда, наша, східна
традиція вважає, що сенс життя в спасінні душі, на протиріч західному принципу, що сенс
життя – в експансії... отже, щоб здійснювати цю експансію, потрібні неабиякі вміння... володіти
набором масок і уміти їх застосовувати у відповідних ситуаціях.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
сумна
Академік

Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 16-7-2004 у 17:22

Маски нав'язуються суспільством, і людина змушена їх носити, допоки їй хочеться, щоб оточуючі сприймали її як "свою". Інакше дійсно є ризик опинитися в гамівній сорочці. Ворону-альбіноса задзьобують свої ж.
Щоб успішно носити маску, потрібен здоровий цинізм. Типу: я їх зневажаю, але гратиму за їхніми законами, якщо їм так хочеться, і носитиму дулю в кишені.
Не носити маску - це хіба розкіш для філософів, які переступили умовності та ігнорують правила гри. Особливо зручно, якщо поруч є людина, яка звільняє філософа - бере на себе тягар спілкування зі світом.
Деколи буває, що в пориві відвертості скидаю маску, і потім дуже і дуже незатишно, ніби зробила щось таке, чого треба встидатися. Відчуття таке, ніби після сп'яніння.
Щодо того, що селяни щиріші і відвертіші від міщуків - можливо так колись і було, але тепер, після "зближення міста і села", вони теж мають свої маски. Насамперед полюбляють прибіднятися, особливо ті, що аж ніяк не є бідними.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 16-7-2004 у 17:51

...абсолютно погоджуюся :-)
розкіш спілкування з цим світом без масок дозволити може тільки той, хто має
для цього посередників... :-))) наприклад, інтернет.
той світ давно пора міняти, якийсь він анахронічний, чи що.
Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 21-7-2004 у 16:40

В продовження :)

А якщо маску вдягають заради збереження свого внутрішнього "Я"? Та ж ситуація з хлопцем та дівчиною - хлопець відкриває себе (тільки прошу без аналізу первинності "я хочу тебе" чи "я кохаю тебе";) - і як один з варіантів відповіді - "іди ти"... Я спрощую, звісно, але дошлюбні залицяння - це всього навсього спроби обережного відкриття самого себе. Навряд чи суспільство грає тут провідну роль. ІМХО.

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-7-2004 у 17:33

...якщо залицяння таки дошлюбні, то вони кінцевою метою мають укладення шлюбу і створення
сім*ї-*ячейкі общества*, тобто спрямовані на досягнення певного соціального статусу :-))) якщо вони
не дошлюбні, то хлопець, як правило, одягне маску... бо ніхто у нашому суспільстві відкрито не
запропонує і не схвалить статевих стосунків без жодних зобов*язань... тобто ясно що в обох
випадках суспільство хай не провідну роль, а грає... :-)
Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 21-7-2004 у 18:13

Трохи не так, Ви звели знову до суспільної ролі масок... Як наведені у першому пості приклади вчительки чи автослюсаря. Я ж пропоную розглянути варіант маски як захисної оболонки. Ви ж не будете першому-ліпшому стрічному розкривати свою душу? Ви маєте модель поведінки для кожного випадку - полишаючись самою-собою десь у середині... У моєму випадку - дуже обмежене коло людей допущено до мого внутрішнього "Я". Для всіх інших - новорічний набір масок :)

А щодо пари - то, коли стосунки вже налагоджені, хіба бажання (статеве) вже приховується за "ритуалом"? ;)

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-7-2004 у 19:01

...ну я вже свою думку з приводу цього на початку дискусії висловила досить повно :-))
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 22-7-2004 у 13:17

Інколи люди вдягають маску не з метою "сховатися" під нею або стати таким як усі оточуючі. Ми ж читаємо романи (детективи, фентезі та інш.), дивимось кіно? Інколи, захопившись, співчуваємо героям, хоч і розуміємо, що вони вигадані? Так і з маскою. Вдягаєш на деякий час маску і відчуваєш себе кимось іншим. Більш сильним, або більш слабким і беззахисним, більш красивим, більш розумним, та яким завгодно. І робиш це не для когось, а для себе. Що це дає? Ти ж все одно обманюєш чи обманюєшся. А для чого викорустовують, наприклад, наркотіки або алкоголь? Маска - один з ненайгірших засобів на який час втекти від дійсності в стресовій ситуації. Так, можна "загратися" і не повернутися до реальності. Але ризик є завжди, навіть коли переходиш вулицю на зелене світло. Але це не означає, що вулицю переходити не слід.

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-7-2004 у 16:48

...у мене чомусь свята впевненість в тому, що будь-яка брехня (окрім компліменту :-)))
є *во зло*... тому маски, які є частиною цієї брехні (а брехня собі є набагато шкідливіша,
ніж іншим, бо закріплюється в підсвідомості), теж мабуть є дуже небезпечною грою...
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-7-2004 у 17:02

Абсолютно всі ігри небезпечні, навіть дитячі. Наприклад, грається дитина конструктором, а потім суне собі в рота і ковтає. І все. Або хтось грає у монополію. Гра азартна, захоплююча. Одному здалося, що другий не так походив, почалася сварка, потім бійка, потім один одного вдарив по голові. І все.
Знов кажу, що всі ігри можуть бути небезпечними.
То Ви пропонуєте взагалі не грати?

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-7-2004 у 17:07

...ну-у-у-у-у-у... мабуть, я глядачка, а не акторка... :-))
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-7-2004 у 17:25

І знов про гру. У нас вийшла "гра слів". Ви маєте на увазі гру акторів, а я гру як таку. Тобто, надіваючи маску, я граюся, а не граю. І глядачі не потрібні. Це (знову ж таки повертаючись до прикладу з дитячими іграми) як дівчинка грається з лялькою, вважаючи себе мамою, а її донькою, або хлопці "в війну". вони і грають і граються, але ж глядачі їм не потрібні. І не погоджуся ні в якому разі, якщо хтось заперечить, що не можна порівнювати дитячі ігри з дорослими. На підсвідомому рівні ми всі діти і модель поведінки тому буде однакова.

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-7-2004 у 17:34

....я мала на увазі, що життя – гра, а ми актори :-)
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-7-2004 у 17:44

Абсолютна згодна з Шекспиром. Я просто хотіла довести, що грати можна, що маска (якщо звичайно в ній не жити) це не є зло. Це усього-навсього карнавал. А він буває не кожного дня.
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-7-2004 у 18:25

..ну я ж казала, що не всі маски погані і теде... певно, тре читати дискусію з самого початку,
бо інакше починаємо бігати по колу... :-)))
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2804
Реклама: