Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2  3
Автор: Тема: Війна
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 12-8-2008 у 20:41

Дуже толкове пояснення подій. Дякую.

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 12-8-2008 у 20:42

А мені здається, що нова російська влада таким чином вирішує якісь свої проблеми. Наприклад, Медвєдєв накачує свій власний, автономний від путінського рейтинг. Використовуючи при цьому той самий конспект, по якому вчився Путін в 1999. Тільки "під роздачу" цього разу потрапили не внутрішні чечени, а зовнішні грузини. Що є дуже великою помилкою.

Думаю, що русофілам в Україні стане тяжче. Та й менше їх буде.
Позавчора гуляв Знесінням з малим. Зависли на майданчику, де російськомовні підлітки років по 16 розпивали пиво. Дуже такі типові - внуки тих, коли колись нас "визволяв" (у центральній частині міста ще збереглися їхні анклави).
Я не повірив своїм вухам - пили за грузинських снайперів та смерть російських окупантів (там була жорсткіша лексика, що особливо прикололо).
Втрата симпатій молодого покоління власної діаспори до себе - це суттєва втрата Росії. Але напевно, вона її зараз не хвилює.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 12-8-2008 у 22:04

Спробую викласти свою точку зору, яку сформував в основному з інтернет-джерел. Мої симпатії на стороні грузинів.
Цитата:
Мені невідомо, що сталося у ніч з четверга на п’ятницю і що саме спонукало грузинського Президента до таких жорстких дій

Осетини почали методично і регулярно обстрілювати позиції грузинів, провокуючи їх на конфлікт.

Цитата:
Можна припустити, що в Тбілісі або недооцінили готовність російської влади захищати свої позиції на Кавказі, або сподівалися прискорити вірішення конфлікту, привернувши до нього увагу міжнародної спільноти та підірвавши монополію Москви на «миротворче посередництво»

Власне, схиляюся до другого. Осетія де-факто була вже під контролем Росії. Про це свідчить велика кількість гебістів в керівництві Осетії. Тобто поступово відбулась би анексія (думаю аналогія на цю ситуацію просто напрошується). Ввязавшись в конфлікт Міхо планував привернути увагу світової спільноти до цієї проблеми і цього він досягнув. Інша річ, що
Цитата:
Захід не надав Грузії тієї підтримки, на яку вона сподівалася...

(З цього Україні треба зробити важливі висновки!), а тягатися з Росією звісно грузини не можуть.
Крім того, якщо проаналізувати трохи ситуацію, то виглядає, що з боку Росії це була спланована акція.
Якщо чесно, то зовсім не впевнений, що Міхо мав інші виходи з цієї ситуації і чи це аж такий програш.
Думаю, він очікує в результаті цього конфлікту змінити російських "миротворців" на миротворців ООН. Це якщо захід не злякається.
Проводити повну аналогію з Чечнею я б не став. Бо там була боротьба за незалежність без втручання третьої сторони. Думаєте, без підтримки Росії був би якийсь конфлікт? Дуже сумніваюся!

Ще одне спостереження. Так виглядає, що "магучая і нєпабєдімая" армія Росії на така вже й сильна. За свідченнями очевидців (навіть якщо вірити їм наполовину) 58-ма армія зазнала суттєвих втрат, причому дуже часто техніка просто ломалася.
Ще один висновок - Європа на газо-нафтовому повідку Росії, особливо потакають агресору німаки.

На фоні цього всього постійно пригадуються події 70-річної давнини...

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 13-8-2008 у 04:37

Цитата:
На фоні зростання світових цін на нафту Росія міцніє і сьогодні вже не зупиняється навіть перед відкритою окупацією. При цьому останній конфлікт засвідчив, що Захід не бажає сваритися з Росією через пострадянський простір
Маленьке уточнення.
Росія вже давно не зупиняється перед прямою агресією: 39-рік, 40-й (41-й не встигла - випередили), 45-й, 56-й, 68-й, 79-й, 94-й, 99-й. Досить регулярні події, не дуже залежні від цін на нафту.
Щодо останніх, то вище я зазначав: наразі вони не зростають, а навпаки - валяться і то дуже швидко. Про 2 тижні, чесно, трохи загнув, але $32 (22%) на місяць - теж нічогенький темп. Треба було щось робити, а у кого тут найближчий "ворожий" нафтопровод? Чечня наразі під Расєєю, залишається Грузія. Так що жодних сумнівів стосовно того, що збільшення активності осетинів - факт не випадковий. Бомбування нафтопроводу в суботу (яке воно мало відношення до захисту маленького, але гордого осетинського анклаву?) великих дивідендів не принесло, бо попали неточно і замість початково-прогнозних 5 тижнів ремонтники пообіцяли впоратися за 10 днів (та й нафту не зупиняли). Тепер учора - ще 3 вибухи: знову гуманітарна акція? Щось, підозрюю, ця труба і є головною ціллю і метою.

Сумніваюся, що у Саакашвілі був інший вихід. Найшвидше, він, орієнтуючись на місцевості, це чудово розумів. Не розпочав би він, розпочали би за нього (хто хоче - може пригадати, напр., привід до фінської війни 1940-го). Єдине, грузини чомусь не перекрили Рокський тунель, а треба було, дуже треба. Найшвидше - просто не встигли.

Не думаю, що у Грузії були аж такі великі сподівання на західне військове втручання. Всі знають, що Захід не бажає сваритися з Росією не лише за пострадянський простір, а й взагалі не бажає. Причому давно. За час після 2-ї світової був аж 1 випадок, коли Москва стояла на межі війни та й то не з усім Заходом, а лише зі Штатами - Карибська криза. Ну, ще після Афгану організували ембарго і пару політичних демаршів. Все. А от щодо політичних наслідків, то в Росії справді можуть виникнути проблеми. Якщо навіть новий великий чорний друг Росії Обама виступив із різкою критикою (про антимосковського МакКейна я вже мовчу), це індикатор, що проти вся Америка, і кандидати перед виборами проти народу не підуть. Якщо старий друг Берлусконі носом крутить, якщо стратегічні корєша на віки - французи кажуть, що воно таки занадто, то Москва однозначно перестаралася. Не лише Грузія, а і "дорослі пацани" вперто наполягають визнати Росію стороною, що беспосередньо бере участь в осетинському конфлікті, а звідси прямий шлях до заміни нац~приналежності миротворців. Не кажучи вже, що Грузія за кілька днів зробила досить великий крок до НАТО. А ще сесія Генасамблеї ООН на носі, де багато хто може забажати висловити власну думку на серпневі події, зокрема, і на сумнівно-нецивілізовану роль Росії в геополітиці взагалі. Так що російським дипломатам доведеться добряче попотіти після відпустки, аби все спустити на гальмах. Зараз вони намагаються виторгувати різні умови для припинення війни, але чи багато тут нагендлюєш? А підуть додому - і які у них тоді преференції залишаться? Дивно, невже їм у Кремлі то всьо байдуже?:o

Усе мине. Усе мене мине
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 13:33

Трохи інформації щодо "з чого все розпочалося" і "чи міг Міхо вчинити інакше".
Збройному конфлікту в Грузії передувала інтенсивна кіберпідготовка – NYT
Цитата:

Вперше в історії збройних конфліктів між двома країнами передувала інтенсивна кіберпідготовка, пише американська газета «Нью-Йорк Таймс».
Видання зазначає, що за кілька тижнів до конфлікту в Південній Осетії несанкціонованих втручань у роботу зазнали портали Національного банку Грузії і Президента Михайла Саакашвілі. Зокрема, сайт лідера Грузії припинив свою роботу на добу внаслідок масованої D.D.O.S атаки (Distributed Denial Of Service Attack – розподілена відмова обслуговування, що є наслідком потоку мережевиx пакетів від атакуючих комп’ютерів на сервера-жертви – УНІАН).
Після 8 серпня (початку бойових дій – УНІАН) кібератаки стали ще інтенсивнішими, через що був заблокований доступ до більшості грузинських інформаційних веб-сайтів.
«Нью-Йорк Таймс» пише, що джерело атаки знаходиться, за твердженням фахівців, на хостингових серверах російських телекомунікаційних фірм, а спеціально створений для цієї мети сайт http://www.stopgeorgia.ru розповсюджує програмне забезпечення для участі в масованих атаках не лише на грузинські, але й західні інформаційні інтернет-ресурси

Усе мине. Усе мене мине
Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі

Настрій: Задовільно-задоволений

[*] написано 13-8-2008 у 14:12

Вражаюче! Це вперше за історію таких подій, а чи вже було?

Ми - те, що думаємо про себе.

Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре погрівши. Е.Севрус
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 13-8-2008 у 14:31

Було, перед вторгненням американців в Ірак, наприклад. В принципі, ddos атаки не є чимось надзвичайним. До речі, недавно творець тих атак сам став жертвою свого творіння:lol:

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 15:01

Головне питання - чи це щось дало? Покласти кілька грузинських сайтів - особливої майстерності не потрібно. Проте, чи це мало якийсь вплив на ситуацію? Сумніваюся.

Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 15:13

Я так зрозуміла, це було чисто показником, індикатором подій.

Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре погрівши. Е.Севрус
Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 15:30

Трохи про Росію: http://intv-inter.net/ru/news/article/?id=57730626

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 16:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Головне питання - чи це щось дало? Покласти кілька грузинських сайтів - особливої майстерності не потрібно. Проте, чи це мало якийсь вплив на ситуацію? Сумніваюся.
Пристрілка, розминка. Кібер-військові навчання. Перевірка технологій і стратегій в умовах, наближених до бойових. Нещодавно подібна (але серйозніша) атака відбулася на естонськи сайти, естонці розібралися і ще в суботу пропонували грузинам допомогу (не знаю, з якими наслідками).
Але це був аргумент у питаннях "хто розпочав" і "хто би все одно розпочав за будь-якого розвитку подій".

Усе мине. Усе мене мине
Тарас Сокальський
Почесний Академік

Зареєстрований: 25-4-2003
Місто: Чернівці
Нема на форумі

Настрій: Бойовий

[*] написано 13-8-2008 у 17:44

http://censor.net.ua/go/offer/ResourceID/92492.html

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 21:20

Саме головне якось мимо цієї теми проходить. Як ви оцінюєте дії української влади у даній ситуації?
Я, наприклад, дуже задоволений, що Ющенко з'їздив в Тбілісі. Хоча його виступ мене вразив бездарністю і деякими іншими речами типу фрази "а зараз я вам скажу святі слова" з подальшим придумуванням якихось "авторських" слів.

Але то таке. Епізод. А в більш широкому огляді?

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 21:36

Мені здається, що в цій ситуації Ющенко хоче і Міхо підтримати і з Росією не посваритися. Тому у цьому плані він в принципі поступив правильно: з'їздив у Грузію, спробував "потиснути" на російський чорноморський флот. З іншого боку - а що може Україна в цій ситуації? Ядерної зброї немає, якогось особливого впливу в регіоні також. Вийти з СНД? Ця організація і так вже здеградувала і таке нагадування хіба її попіарить.
Україна могла б запропонувати свої миротворчі сили у складі сил ООН, однак не думаю, що Росія це допустить, бо вважатиме Україну зацікавленою стороною.
Можемо хіба допомогти гуманітарно: направити допомогу і спеціалістів на відбудову регіонів.

Надибав в неті:
Цитата:
Вслед за новым термином «Принуждение к миру» в Российской Федерации появились новые, вот они с соответствующей расшифровкой:
Принуждение к щедрости – ограбление.
Принуждение к отпуску – увольнение.
Принуждение к улучшению здоровья – избиение.
Принуждение к смене обстановки – арест.
Принуждение к свадьбе – изнасилование.
Принуждение к дружбе – газ по $500.

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 22:05

Ще одна стаття, варта уваги: http://www.antagonism.ru/parties/commisarjewski/story/56921/

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-8-2008 у 22:17

У Верховній Раді зареєстрований проект закону "Про денонсацію Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України"
Цей законопроект подано депутатом від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Владиславом Каськівим, повідомляється на офіційному сайті Парламенту.

Члени цієї ж фракції зареєстрували проект постанови "Про засудження інтервенції Збройних Сил Російської Федерації на території Грузії". У постанові, крім засудження дій Росії, Верховній Раді пропонується зобов"язати Міністерство закордонних справ України звернутися з позовом до Міжнародного суду в Гаазі. Суд має визначити, якими були в Грузії дії Чорноморського флоту Російської Федерації, що базується на території України.

Тарас Сокальський
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 14-8-2008 у 11:48

Безсторонній аналіз:
http://jeynews.com.ua/articles/d5/1011

Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-8-2008 у 12:58

до теми: http://www.unian.net/ukr/news/news-267375.html

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-8-2008 у 17:01

Щось мені здається, що після російсько-грузинського конфлікту у світі зросте попит на українську зброю, зокрема системи ПРО. І в першу чергу - завдяки росіянам. Дуже вони вже багато говорять про те, що саме наші системи позбивали їхні літаки.

Роман Ромашка
Академік

Зареєстрований: 22-11-2005
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: Ідеальний ;)

[*] написано 20-8-2008 у 17:10

Мене більше хвилює що наші довбометри пропутили це повз вух і що таку саму кашу путіноїди можуть нам заварити :(
Тарас Сокальський
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-8-2008 у 11:07

Думаю, що то в них був останній пук... Хоча ніхто ще не спростував давню істину: Хочеш миру -- готуйся до війни.

Роман Ромашка
Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-8-2008 у 15:42

Вот тут істина. Якщо наш дорогий сусід бачить шо армія у нас дохла, то чому б не. Зрештою російські паспорти в Криму вже пішли. Над цим відповідним службам варто було б як мінімум задуматись!
Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-8-2008 у 15:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Ромашка
Зрештою російські паспорти в Криму вже пішли.

Це як?

Роман Ромашка
Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-8-2008 у 17:24

Просто уже деякі діячі мають по два паспорти.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-8-2008 у 18:20

Романе, слідкуйте за лексикою.

Сторінки:  1  2  3

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 6831
Реклама: