Форум Рідного Міста

Убито Анну Політковську

Нормалайзер - 7-10-2006 у 21:14

Власне, що тут казати ще...
Гра у справжню російську рулетку має таку особливість, що коли напроти ствола - незручна для когось правда, у барабані завжди куля, без шансів схибити
+

Горват Корнелія - 10-10-2006 у 16:05

Вибачте за невігластво, але з ТБ не зовсім зрозуміло які репортажі вона писала. Просвітіть!

Користувач Олесь - 10-10-2006 у 16:38

Правду про війну в Чечні, про вибухи житлових будинків в Москві, про подвійну гру російських спецслужб... Почитайте наприклад тут:

http://www.hro.org/war/anna/

Tempika - 10-10-2006 у 17:38

..зло бере, що таких людей вбивають... ну і тенденція - Боровик, Щекочіхін (до сих пір неясно, яка хвороба його вбила так швидко, кажуть, це було отруєння), тепер Політковська...

Сергій Бєляєв - 11-10-2006 у 08:16

А чи багато хто з учасників форуму цікавився її публіцистикою до вбивства? Може хтось знайомий з її книгами?

Тарас Задорожний - 11-10-2006 у 13:07

З 93 року це вже пішов 3й десяток вбитих в Росії журналістів...

tysovska - 11-10-2006 у 14:24

Я пробувала читати "Другу чеченську" в перекладі Андрусяка на його сайті, але, чесно зізнаюся, для таких книжок у мене нерви заслабі. Я й зараз її не читатиму - не можу.

Oleksandra Zorina - 11-10-2006 у 14:31

Тут - доречна темі стаття Максима Соколова:

http://www.izvestia.ru/sokolov/article3097368/

Ярема П. - 11-10-2006 у 14:52

Особливо оця http://www.izvestia.ru/world/article3097402/

Тарас Сорока - 11-10-2006 у 15:12

Спершу, як тільки стало відомо, що видавництво "Діокор" має намір видати цю книжку українською мовою, я передусім, звісно ж, хотіла повідомити майбутнім читачам, що за національністю є українкою. Моє дівоче прізвище - Мазепа, родина мого батька й він сам - із Чернігівської області, Семенівського району, великого села Костобобр, що неподалік від тих місць, де сходяться кордони України, Білорусі й Росії.
Але швидко перше поривання зблякло - справді, як це сто-сується чеченської війни? І до того, що доля обернулася таким чином, що саме мені довелося її висвітлювати в деталях? Ніякого. І навіть більше: а що, якби я була коренями росіянка, білоруска чи бурятка?.. Чи змінила б ця деталь бодай що-небудь?
Упевнена - ні. Війни - найбільш інтернаціональне лихо на світі. Вони не щадять нікого - у крові й болю немає національності.

Аннa ПОЛІТКОВСЬКА
ДРУГА ЧЕЧЕНСЬКА
http://ukrlife.org/main/evshan/chechen.htm

Oleksandra Zorina - 11-10-2006 у 15:13

2 Ярема П.:
схиляюся перед вашим талантом аналітика. Прочитала двічі, але із вбивством Політковської зв'язати так і не змогла. Мабуть, не дає про себе забути славнозвісна жіноча логіка .

Тарас Задорожний - 12-10-2006 у 12:37

Думаю, що Ярко хотів показати наскільки різностороння ця газета та наскільки вона подає достовірні матеріали :D

Oleksandra Zorina - 12-10-2006 у 13:58

Перепрошую за оффтоп, але:
Ніколи не думала, що різносторонність (або не-) газети можна проілюструвати посиланням на один матеріал.
Якщо ж прийняти за аксіому, що "різносторонність" це - висвітлення на сторінках видання проблеми з різних точок зору, то газета про яку йде мова (Известия) дуже й дуже різностороння.
Що до смерті Політковської, там теж опубліковані кардинально різні думки. Я дала посилання саме на статтю Соколова, бо, ІМХО, гіпотеза його найправдоподібніша, а з викладеними аргументами важко сперечатися.
Виклала НЕ для людей, що класифікують газети і думки за ознакою "правильна\неправильна", а для тих, хто має звичку перед тим, як скласти власну думку, розглядати проблему під декількома кутами.

Тарас Задорожний - 12-10-2006 у 15:14

Олександро, Боже упаси, не хотів сказати, шо газета не різностороння. Навпаки! Бачите, вони і про свободу преси, і про свободу мови. Взагалі молодці. Але, якби вони перевіряли достовірність кардинально різних думок, які провокують праворадикалів до дії, виховують ксенофобію та нетерпимість, то їхня газета менш різносторонньою би не стала. А так, нічого більшого ніж "Сільські вісті"

Ярема П. - 12-10-2006 у 17:13

Не думав, що моє посилання викличе таке обурення шановної пані Олександри. Тарас правильно вловив, що я хотів сказати - посилання на отамту статтю не зовсім доречне - газета часто грішить недостовірністю інформації. Хоч і викладає достатньо різносторонні думки.

Oleksandra Zorina - 12-10-2006 у 22:29

Що до "обурення пані Олександри", пан Ярема грішить недостовірністю інформації. Просто хотілося б дискутувати, так би мовити, на задану тему. А позиція "теза була надрукована неблагонадійною газетою - отже неправдива апріорі " видається мені дикою. Якщо ж панство так обурене твердженням, що в Івано-Франківську можна зустріти русофобів і вважає недопустимим читати щось з такого, ну дуже диявольського, джерела, можу спробувати короко переповісти статтю. Тільки прошу спочатку підтвердження. Щось типу: " Дописавача Форуму Рідного Міста Oleksandrу Zorinу можна вважати благонадійним джерелом. Читання і цитування її дописів не ображає почуттів а ні пана Яреми, а ні пана Тараса". ;)

Тарас Задорожний - 13-10-2006 у 10:43

Пані Олександро, не думаю, що Вам так принципово отримати наш з Яремою дозвіл, але зі свого боку даю його Вам.

Моїх почуттів не ображає навіть читання газет виданих пані Наталею Вітренко за редакцією пана Марченка. Я не звик ображатися на людей, чи то пресу, яка пише різні бздури. Бо такі бздури пише майже вся преса на теренах колишньої нерусофобської совітської держави.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Oleksandra Zorina
"теза була надрукована неблагонадійною газетою - отже неправдива апріорі " видається мені дикою.


Пані Олександро, Вам може видаватися абсолютно усе, що вам заманеться. Чи є Ваша думка настільки об"єктивною. Ви напевно з радістю читаєте газети Бульвар та Бабушка у пошуках цікавих матеріалів та посилаєтесь на них у таких слизьких темах, як вбивство журналістки. Я впевнений, що ні.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Oleksandra Zorina
Якщо ж панство так обурене твердженням, що в Івано-Франківську можна зустріти русофобів і вважає недопустимим читати щось з такого, ну дуже диявольського, джерела...

Не бачив я в Франківську русофобів. Зате бачив у Києві... Але справа не втому. Справа в ставленні російської дипломатичної машини до роздутої журналістами проблеми наявності у місті купки "русофобів", які може і не такі вже русофоби, як та газета пише. А те, яи яитав я або Ярема ту вашу статтю про сл. п. Анну Політковську, ви не знаєте, тому судити не повинні. А диявольщина тут взагалі ні дочого, та ще й у п"ятницю 13го (хоч я і не забобонний).

Давайте не будемо засмічувати цю тему образами один одного, а краще, якщо є таке бажання то зустрінемося на каві десь у столиці, бо на даний час, наскільки я розумію ми всі знаходимось у Києві, і поговоримо на тему преси, русофобії та того ж вбивства Анни Політковської.

Краще зверніть увагу, що та влада, яка так обурилася "русофобними настроями" у Франківську, влазить у справи сусідніх держав (не лише України) та утскає власних журналістів. А можливо і вбиває...