Зараз якраз пора активного формування зимових запасів. Діліться ідеями,
рецептами, хитрощами отих усіх маринадів, компотів і тп..Tempika - 6-8-2004 у 19:29
...вважаю найкориснішими сухофрукти та заморожені (у правильній морозилці) овочі
та фрукти...
також люблю квасити капусту і солити огірки... а те, що закручене в банках,
вітамінів не має... який сенс
морочитися, якщо є змога все це купити в магазині?... :-)) можна казати, що такого, як
вдома,
ніхто не зробить... але особисто я більше всього люблю гриби, тому без ризику купую
магазинні
мариновані...:-))) правда, хотіла б навчитися маринувати великі грушки так, як робить
їх мій тато...
хоча все рівно на це не матиму часу :-(((Ольга Книш - 6-8-2004 у 22:15
А я маю садок вишневий коло хати,дерев багато там росте,і оте все,шо дозріває на
деревах,крім гусениць,ми кидаємо у соковарку,а потім розливаємо по баньках,і
цілий рік кайфуємо від вітамінів.Андрій Пелещишин - 6-8-2004 у 22:39
Попри всю мою повагу, крім особистих смаків варто було би і рецептури наводити.Ольга Книш - 6-8-2004 у 23:53
Ну яка тут рецептура,пане Андрію?Переварюєш у тих банячках миті,порізані ягоди і
фрукти,сочок стікає у банку,кидаєш цукру,аби не спаскудилося і закручуєш.Баночки
перед тим простерелізувать тре,а цукрі давати так,шоби потім не сильно
розбавляти.
При нагоді нечемний анекдот про закрутки:
Пише внучок листа до бабусі і дідуся:
"Дорогі мої бабуню і дідуню,сьогодні в школі був урок на тему"Краще гірка
правда,ніж солодка брехня".От і вирішив я вам зізнатися.У літі,коли я у вас
гостював,я забіг у півницю і мені дуже захотілося варення,я з*їв баночку мого
улюбленого,а щоб бабуся не помітила,я накакав у банку і закрив."
Читає дід листа,вирячує на бабу очі і верещить:
"Ти,...,стара,я ж тобі казав "г-но",а ти:"Зацукрилося,зацукрилося"!!!
То може соки справді безпечніше?Горват Корнелія - 15-10-2006 у 11:23
Зараз пора айви(як то на українській?). То робила компот цього року. Як? Айва
ріжеться на шматочки, опускається в холодну воду з лимонною кислотою. В банки
складається айва+1 лоза чорного винограду (сорт Ізабелла, звичайний)+1 шматок
лимону, заливається цукровим сиропом 50% і стерилізується 30-40 хв. Смакота!Надія Баловсяк - 15-10-2006 у 13:51
уже багато років нічого не закручую-консервую.
по-перше, економлю час: достатньо смачне можна придбати в магазині
по-друге, бережу здоров"я.Горват Корнелія - 16-10-2006 у 15:24
Не зовсім згодна, бо таки своє - то своє. Ясна справа, якщо на то є час і бажання. В
мене, ніби особливо ні того, ні іншого немає, але якщо в хаті ТРИ чоловіки дорослі,
то їх чимось кормити треба, а закрутки - це третина раціону, як на мене.Горват Корнелія - 5-8-2008 у 10:49
У цьому є сенс.
Але, у магазинах дуже складно купити наприклад квашені огірки чи помідори, а їхня
якість викликає сумнів. Маринадів тьма, але мені здається, що мариновані овочі
набагато важчі для організму ніж квашені.
І так багато з чим - з варенням, з капустою, з грибами і тп.Горват Корнелія - 6-8-2008 у 15:01
Все просто. Йдемо на ринок, купуємо (вирощуємо в кращому разі!) овочі і САМІ в банки
складаємо. Здорово і цінно..Просто і сердито. ніколи не купую в магазинах закрутки,
тільки сама роблю. Правда, цього року мало що вродило, але стараюся. Зновуж-таки, ті
ж гриби (сушені, мариновані, варені(в морозилці), свіжі (в морозилці)
різноманітнять Ваше меню. Горват Корнелія - 6-8-2008 у 15:06
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
по-друге, бережу здоров"я.
А як щодо "тихого полювання"? Коли знайдеш грибочка і радості немає меж. Повітря
свіже, гімнастика для тіла...