Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Українська традиційна кухня
Юрій Філатов
Дійсний член
***



Повідомлень: 247
Зареєстрований: 23-12-2004
Місто: Кривий Ріг
Нема на форумі

Настрій: доброзичливий

[*] написано 24-12-2004 у 08:52


Дякую за відповіді та зацікавленність (ніхто навіть не звернув уваги на помилки, хоча я й не образливий пан)
отож "повернемось до наших баранів" здається (С) Ф. Раблє :lol:

засмачки до борщу:
1. разом із часниковою затолочкою вкинути у тарілки зелені олівки вчинеті лимонами - кількість за смаком, мені дуже подобається, діти теж полюбляють, особливо доньки, син надає перевагу шинці :P
2. у піст до борщу на Дніпропетровщині додають консерву "Кілька в томаті" - не куштував, не можу рекомендувати :(
3. пампушки, а якщо немає то і звичайний хліб, краще все ж білий, як на мене, добре змащують (а чоловіки вмочають власноруч, хто полюбляє) у напіврідку суміш подрібненного часнику (розчавити кожен зубчик площиною ножового леза, потім дрібно порізати впоперек) олії та лимонного соку, якщо подрібнювати часник механічними пристроями та/або додавати олію після соку - буде лагіднішим, якщо так як наведено вище - злішим
4...
не можу більше - захлинаюсь :lol:

піду із'їм щось, до зустрічи...

до речи де тут апостроф? у ворді "за скидом" Ctrl+є+є, а тут чомусь не працює :(




З повагою, Юрій Філатов.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Анастасія Кулакова
Академік
****

Фотографія користувача


Повідомлень: 463
Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 24-12-2004 у 11:49


Доброго здоров'я земляче. Щодо борщу з консервою в томаті - рекомендую всім. Це смачно, але є люди, що не люблять рибу (як мій чоловік, наприклад), то їм не сподобається. Вариться такий борщ як будь-який пісний, але замість томату, вже перед тим, як виключати вогонь, треба вкинути рибну консерву.
А ще на Дніпропетровщині є така традиція - пісний борщ з карасями. Варите звичайний пісний борщ, засмажуєте пахучою базарною олією, а разом з засмажкою кидаєте підготовлену рибу. Для такого борщу беруть мілких карасів (вони солодкі, інша риба не дає такого ефекту), обвалюють у борошні і добре обсмажують на олії, на великому вогні. Вони мають бути пересушені, але не підгорілі.
І ще є одна традиція (не по всій Дніпропетровщині, переважно у Дніпродзержинську-Петриківці-Царичанці). Тут не ллють ніколи у борщ "сирого" томату, або пасти. Томат обов'язко обсмажують на олії разом з цибулею і морквою, тобто спочатку цибулю, як зарум'яниться - додають моркву, а коли морква стане золотавою, ллють сік, або накришені сирі помідори. Мабуть звідси й традиція класти консерву в томаті. Кілька ж також обсмажена у томаті.
Спробуйте і смачного вам.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Анастасія Кулакова
Академік
****

Фотографія користувача


Повідомлень: 463
Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 6-1-2005 у 13:00


Класичні рецепти до різдвяного столу отут:

http://www.obozrevatel.com/index.php?r=news&id=175215
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 25-12-2007 у 19:18


Рецепти, які якщо ще не стали традиційними, то мабуть скоро стануть:
До Нового року та Різдва «Львівська пивоварня» презентує два рецепти гарячого пива «Львівське Портер»

Новорічний «Портер»


0,5 л Львівського «Портер», 2 ложки меду, половинка лимона. Пиво нагріти з цукром. Витиснути лимон, нагріти до 70°С. Розливати в склянки з зацукрованим краєм (верхній край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор).

Різдвяний «Портер»


1 л Львівського «Портер», 100 г цукру, 2 жовтки, 2 палички гвоздики, дрібка кориці. Пиво з корицею підігріти і процідити. Розтерти жовтки з цукром, поступово додаючи пиво. Нагрівати до 70°С, безперервно помішуючи. Як тільки утвориться піна, зняти з вогню і розлити напій. Слідкувати, щоб не закипіло. Пити гарячим!

ЗІК

p.s. Дуже класний напій, особливо в такий мороз як зараз.
Ще можу додати, що замість "Портеру" можна брати Чорне від "Першої приватної", виходить теж супер.




Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Павло Жежнич
Модератор
******

Фотографія користувача


Повідомлень: 1139
Зареєстрований: 24-11-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 25-12-2007 у 22:16


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Новорічний «Портер»

0,5 л Львівського «Портер», 2 ложки меду, половинка лимона. Пиво нагріти з цукром. Витиснути лимон, нагріти до 70°С. Розливати в склянки з зацукрованим краєм (верхній край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор).

А чому саме львівський "Портер"? От пробував по цьому рецепту Чорне пиво від 1ПБ - набагато краще.





Львів, який ми бачимо щодня - Фотожурнал Львова. Особистий блог - PZhe.Net.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 26-12-2007 у 09:20


Гм... А в PS я шо написав? :)



Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
 Сторінки:  1  2

  Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006



Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2919
Реклама: