Сторінки:
1
2 |
Юрій Філатов
Дійсний член
Повідомлень: 247
Зареєстрований: 23-12-2004
Місто: Кривий Ріг
Нема на форумі
Настрій: доброзичливий
|
|
Дякую за відповіді та зацікавленність (ніхто навіть не звернув уваги на помилки,
хоча я й не образливий пан)
отож "повернемось до наших баранів" здається (С) Ф. Раблє
засмачки до борщу:
1. разом із часниковою затолочкою вкинути у тарілки зелені олівки вчинеті
лимонами - кількість за смаком, мені дуже подобається, діти теж полюбляють,
особливо доньки, син надає перевагу шинці
2. у піст до борщу на Дніпропетровщині додають консерву "Кілька в томаті" - не
куштував, не можу рекомендувати
3. пампушки, а якщо немає то і звичайний хліб, краще все ж білий, як на мене, добре
змащують (а чоловіки вмочають власноруч, хто полюбляє) у напіврідку суміш
подрібненного часнику (розчавити кожен зубчик площиною ножового леза, потім
дрібно порізати впоперек) олії та лимонного соку, якщо подрібнювати часник
механічними пристроями та/або додавати олію після соку - буде лагіднішим, якщо так
як наведено вище - злішим
4...
не можу більше - захлинаюсь
піду із'їм щось, до зустрічи...
до речи де тут апостроф? у ворді "за скидом" Ctrl+є+є, а тут чомусь не працює
З повагою, Юрій Філатов.
|
|
Анастасія Кулакова
Академік
Повідомлень: 463
Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі
Настрій: поміркований
|
|
Доброго здоров'я земляче. Щодо борщу з консервою в томаті - рекомендую всім. Це
смачно, але є люди, що не люблять рибу (як мій чоловік, наприклад), то їм не
сподобається. Вариться такий борщ як будь-який пісний, але замість томату, вже
перед тим, як виключати вогонь, треба вкинути рибну консерву.
А ще на Дніпропетровщині є така традиція - пісний борщ з карасями. Варите
звичайний пісний борщ, засмажуєте пахучою базарною олією, а разом з засмажкою
кидаєте підготовлену рибу. Для такого борщу беруть мілких карасів (вони солодкі,
інша риба не дає такого ефекту), обвалюють у борошні і добре обсмажують на олії, на
великому вогні. Вони мають бути пересушені, але не підгорілі.
І ще є одна традиція (не по всій Дніпропетровщині, переважно у
Дніпродзержинську-Петриківці-Царичанці). Тут не ллють ніколи у борщ "сирого"
томату, або пасти. Томат обов'язко обсмажують на олії разом з цибулею і морквою,
тобто спочатку цибулю, як зарум'яниться - додають моркву, а коли морква стане
золотавою, ллють сік, або накришені сирі помідори. Мабуть звідси й традиція класти
консерву в томаті. Кілька ж також обсмажена у томаті.
Спробуйте і смачного вам.
|
|
Анастасія Кулакова
Академік
Повідомлень: 463
Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі
Настрій: поміркований
|
|
Класичні рецепти до різдвяного столу отут:
http://www.obozrevatel.com/index.php?r=news&id=175215
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Рецепти, які якщо ще не стали традиційними, то мабуть скоро стануть:
До Нового року та Різдва «Львівська пивоварня» презентує два рецепти
гарячого пива «Львівське Портер»
Новорічний «Портер»
0,5 л Львівського «Портер», 2 ложки меду, половинка лимона. Пиво нагріти з цукром.
Витиснути лимон, нагріти до 70°С. Розливати в склянки з зацукрованим краєм (верхній
край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор).
Різдвяний «Портер»
1 л Львівського «Портер», 100 г цукру, 2 жовтки, 2 палички гвоздики, дрібка кориці.
Пиво з корицею підігріти і процідити. Розтерти жовтки з цукром, поступово додаючи
пиво. Нагрівати до 70°С, безперервно помішуючи. Як тільки утвориться піна, зняти з
вогню і розлити напій. Слідкувати, щоб не закипіло. Пити гарячим!
ЗІК
p.s. Дуже класний напій, особливо в такий мороз як зараз.
Ще можу додати, що замість "Портеру" можна брати Чорне від "Першої приватної",
виходить теж супер.
|
|
Павло Жежнич
Модератор
Повідомлень: 1139
Зареєстрований: 24-11-2002
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Новорічний «Портер»
0,5 л Львівського «Портер», 2 ложки меду, половинка лимона. Пиво нагріти з цукром.
Витиснути лимон, нагріти до 70°С. Розливати в склянки з зацукрованим краєм (верхній
край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор).
|
А чому саме львівський "Портер"? От пробував по цьому рецепту Чорне пиво від 1ПБ -
набагато краще.
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Гм... А в PS я шо написав?
|
|
Сторінки:
1
2 |
|