Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Українська книжка. Видавництво.
Іван Корицький
Дописувач
**

Зареєстрований: 6-11-2006
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 19-2-2007 у 18:19
Українська книжка. Видавництво.

Цікаво буде розвинути таку тему: видавнитство Української книжки(книжки на укр. мові). Скільки обходиться видавнитство книжки на укр. мові? Чи буде попит на українький роман? чи буде попит на українську технічну літературу? Чи можна прожити(на зароблені кошти), будучи писменником(романів, технічної літератури)? Чи є підтримка у видавнитстві з "боку держави"?

Хочеться почути коментарі, може в когось є досвід у видавнитстві книжки, і може ним поділитися.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Василь Яворський
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 4-8-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Відповідний

[*] написано 21-2-2007 у 00:09

Досвід є, щоправда не так видавничий як друкарський. Тому можу відповісти лише на перше запитання. Прайсу на друк як такого не істує, багато на чому залежить: наклад, папір, палітурка, формат...
Скажімо книга накладом 2500 примірників форматом 60х84 см сторінок на 150 надрукована на папері 80 г/м в твердій палітурці обійдеться в районі 5 грн за примірник

Будні великого міста

На Диявола - з хрестом, на ворога - з мечем (с) Д. Донцов

tysovska
Модератор

Зареєстрований: 4-8-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: бойовий

[*] написано 21-2-2007 у 12:20

Мені якось не зовсім зрозуміле питання. Ми ж тут - не клуб видавців, а питання саме до професійних видавців. Бо і скільки обходиться видання української книжки, і чи є попит на укр. роман радше треба адресувати видавництвам. "Зелений пес" іще борсається, не збанкрутував, живуть "Кальварія", "Факт", "Дуліби" тощо, тобто попит на укр. роман який-не-який існує.
Чи можна прожити на зароблені кошти, будучи письменником, всі укр. письменники коментують по-різному. Напр., Забужко заявляла якось у інтерв'ю, що вона - одна з небагатьох, хто може-таки прожити на гонорари. Але щось гризуть мене сумніви... Є такі, що живуть на зарубіжні гранти - але то теж не гонорари.

Пане Іване, можна зустрічне питання: чим викликана ваша зацікавленість?

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Іван Корицький
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 21-2-2007 у 14:20

Це не моє питання, а колеги, я тільки написав у форум(попросив мене запитати про це, але мене тоже цікавить).

Хоче видати книжку. Це в нього хоббі, і цікавить, чи варто йому приділити більше часу, і чи можна хочаб трошки отримати з цього прибуток. Так получиться і хоббі, і ще додаткова зацікавленість. ;)
Іван Корицький
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 21-2-2007 у 14:25

І стосовно цього стосується інше питання на цьомуж форумі.

Мобільний в бізнесі http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=5178

А саме, продавання цієї літератури у електронному вигляді, і проводити оплату за допомогою смс.

Будемо чекати на зауваження, поради. Дякуємо всім хто відгукнеться.

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5193
Реклама: