Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Про сучасну українську літературу
Козачок Сергій
Академік

Зареєстрований: 29-2-2008
Місто: Рівне
Нема на форумі

Настрій: Адекватний

[*] написано 2-8-2008 у 18:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк
питання до шановних форумчан
яку останню книгу сучасних українських авторів ви купуєте?

і як часто ви це робите -- купуєте твори українських сучасників

дякую.

Е-е-е... Треба поритися в пам’яті... Останнє що читав з сучасної української літератури це “Рівне/Ровно. Стіна” Ірванця. Та й то не купував а читав у читальному залі обласної бібліотеки. До-речі, вона була в одному екземплярі та чомусь знаходилася у краєзнавчому відділі. Книжка надзвичайно сподобалася по-перше тим що я дуже добре знаю місце дії (прикольно було читати) а по-друге вразило наскільки думки Ірванця багато в чому збігаються з моїми власними.
Ну а з того що купував... Ага! “Пісні для мертвого півня” Андруховича та “Преамбули та тексти” того ж таки Ірванця (за 3 грн). А, ще “Дванадцять обручів” читав, але то я не купував – хтось подарував.
Взагалі я читаю дуже багато але це переважно світова класика. От і зараз у мене під ліжком лежить цілий стос книг які я купив але ще не встиг прочитати. Там і Бёлль, і Анатоль Франс, Андре Моруа, Стівенсон і ще 5-6 книжок. Серед улюблених моїх письменників можу назвати Ремарка, Стефана Цвейга, Річерда Олдінгтона, Френсіса Скота Фіцджеральда, Германа Мелвілла, Генріха фон Клейста, Федора Достоєвского, Жан-Поля Сартра... Зараз взявся за “Заратустру” Фрідріха Ніцше. Покищо йде трохи туговато...
Всі ці книжки маю змогу купувати за копійки, щоправда у дещо поношеному стані, притому усі вони, без сумніву, варті того щоб їх прочитати. Нові книги коштують дорого, а я заробляю не так багато.
А от музику українську трохи купую, хоча у нас тут в Рівному не дуже то і розженешся, багато чого сюди не доходить. Доходило до абсурду коли я у Києві купував альбоми рівненських гуртів.
P.S. Оце згадав! Я читав чимало творів Юрія Мушкетика та Валерія Шевчука, причому купував їхні книги, і навіть більшість з них (чи половина:rolleyes: ) нові!!! У дитинстві також читав багато українських історичних творів Романа Іваничука, Дмитра Міщенка, Івана Білика, Романа Федоріва, Віталія Кулаковського, Петра Угляренка, Миколи Глухенького, Павла Загребельного, Володимира Малика (у дитинстві це для мене взагалі був письменник №1. “Таємний посол” - хвуревер), Юрія Джеджули, Івана Сенченка, Юрія Хорунжого... Чим ці письменники не сучасні?
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
tysovska
Модератор

Зареєстрований: 4-8-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: бойовий

[*] написано 11-8-2008 у 10:13

Гарне питання про підтримку української книжки гривнею, але не варто забувати, що ми всі - в різних умовах. Якщо у мене в Києві є широкий вибір (найбільший в Україні: книгарні + кілька виставок на рік), то що далі від центру, то ціни вищі, а вибір обмеженіший. От людині й доводиться вирішувати, чи може вона придбати книжку, чи краще все-таки піти в бібліотеку (яка, до речі, останнім часом змінилася на краще в плані асортименту сучасних українських авторів). Раніше я теж гребла усі поспіль українськї книжки, але зараз стала перебірливою - забагато розчарувань. От я не так давно придбала книжку Сергія Пантюка "Сім днів і вузол смерті", яку на звороті рекламує Іван Андрусяк, котрий ненавидить попсу. А книжка виявилася такою попсою, що я попсовішої давно не читала. Я не заперечую право такої книжки на існування, проте її реклама й анотація абсолютно не відповідають змісту, отож просто-таки вводять читача в оману.
А з останніх книжок, які я купила, прочитала і не розчарувалася, - Докія Гуменна, "Дар Евдотеї" (спогади про літературне життя 20-30-х років). Усім раджу. Щоправда, купувала я книжку безпосередньо у в-ві "Дніпро". А скільки українців має змогу навідатись просто у в-во?

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 6784
Реклама: