Ярема П.
Почесний Академік
Повідомлень: 2223
Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі
Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?
|
|
Вирощування грибів в пивниці
Щось мене понесло, вирішив поставити один ящик з грибницею печеричок в пивниці. В
пивниці вологість стабільна, температура теж. Робив все по інструкції,
подивимося, що з того всього вийде. Якщо хто має цінні вказівки або досвід, пишіть.
|
|
Горват Корнелія
Академік
Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі
Настрій: Задовільно-задоволений
|
|
ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ ПЕЧЕРИЦІ
Компост: основою для приготування компосту для вирощування печериць є солома
злакових культур з додаванням кінського гною. Це - натуральний компост. Крім цього
застосовують синтетичні, або напівсинтетичні компости, в яких кінський гній
частково, або повністю замінено курячим послідом.
Подрібнену солому розстилають на площадці й поливають 3-4 дні, після чого змішують
з іншими компонентами й формують бурт. На другий-третій день температура в
середині бурта піднімається до +50-60 градусів. Це означає, що бурт необхідно
перебити, збагативши його киснем. Цей процес повторюють три рази. На 9-16 день всю
масу завантажують до камер ферментації.
Приготування компосту: весь компост розігрівають до +60 градусів і витримують 12-18
годин, після чого вентилятором знижують температуру до 48-50 градусів і витримують
7-9 днів.
Інокуляція: після завершення процесу пастеризації температуру знижують до 22-27
градусів й приступають до посіву. Міцелій перемішують по всій масі компосту,
після чого наповнюють стелажі, ящики, поліетиленові мішки.
Інкубація: для швидкого розвитку міцелія рекомендуємо підтримувати температуру
в районі +24 градусів з вологістю 90-95%, кількістю СО2 не більше 0,2%. На 8-12 день
наносять покришку - вапняну суміш.
Плодоношення: через 9-12 днів після нанесення покриваючого шару утворюються
зав'язі грибів. Температуру повітря слід знизити до +14-16 градусів. Для розвитку та
росту печериці світло не потрібне. Гриби ростуть хвилями з періодом 10-14 місяців.
Ми - те, що думаємо про себе.
Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре
погрівши. Е.Севрус
|
|
Ярема П.
Почесний Академік
Повідомлень: 2223
Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі
Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?
|
|
Нуууу, я взяв вистояну солому з кінської стайні, там де скидають весь кінський
гній... Ще 1.5 кілограма грибниці залишилося, але на разі стане з мене експериментів,
і так ледве відмився
|
|
Горват Корнелія
Академік
Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі
Настрій: Задовільно-задоволений
|
|
Курячий послід дає хороший ріст, а інші - якість, тому краще мішати.
Ми - те, що думаємо про себе.
Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре
погрівши. Е.Севрус
|
|
Горват Корнелія
Академік
Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі
Настрій: Задовільно-задоволений
|
|
Гляньте сюди http://hobbi.iv-fr.net/news/index.php?newsid=568
Ми - те, що думаємо про себе.
Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре
погрівши. Е.Севрус
|
|