Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  8    10    12  ..  25
Автор: Тема: Українські письменники
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 15-4-2004 у 17:46

І ще - не знаю, чи буде це офт-топ, та по гарячих слідах, у зв’язку з деякими відгуками на "Містичний вальс" почуваюся зобов’язаною дещо прояснити, щоби потім зраджені у своїх надіях читачі не плювалися, згадуючи намарне витрачені гривні і всіх моїх родичів з маминого боку. :D Отже:
"Містичний вальс" - це любовне фентезі. Поціновувачів динаміки попереджаю (майже як Мінздрав) - у романі немає броунівського руху, космічних піратів, бластерів, трупів на кожній сторінці, натомість багато почуттів, сумнівів, коливань, сліз і усього, що супроводжує не дуже щасливе кохання. І ще одненьке прохання: ви можете не читати книгу взагалі, можете кинути її на першій (другій, сотій) сторінці, можете написати в цю тему все (в межах дозволеного адміном), що ви думаєте про мою дурну писанину, але не читайте книгу "по діагоналі". Не треба. Повірте, почути таке автору куди болючіше, аніж навіть "читав та й кинув". Це означає "книга - фігня, але з поваги то тебе, через наше особисте (віртуальне) знайомство я домучив(ла) її до кінця". Не треба так мучитися. Це не обов’язково. :P

Що ще? О, так, прошу пам’ятати, що це - фентезі, і не прагнути від роману "історичної достовірності". Її немає і не може бути, це не історичний роман, і не псевдоісторичний, це вигадана країна, і те, як живуть у ній герої, які слова вживають, а які - ні, у що вдягаються та кому моляться - це моя ВИГАДКА. Трохи забарвлена етнографічно, це так, але вигадка. Бо мені вже доводилося чути "Тоді таке не носили!" або "Так не говорили! Це слово з’явилося значно пізніше". Коли "тоді"?! І "пізніше", ніж що? Ніж я вигадала свій роман? :rolleyes:

Оце, здається, і все. Якщо, звісно, за той час, доки я писала роман, не відмінили гіперболи та метафори, бо читаю деяких професійних критиків - і повне враження, жи так воно і є. А загалом - буду щаслива, якщо читання мого роману принесе комусь втіху, хоч кілька теплих хвилин - власне, для цього я його й писала. Бо одна критикеса - та, що назвала мене богохульницею - вважає, що раніше письменники писали, щоби висповідатися, а тепер - щоби грошей заробити (Та як вони насмілилися?! - я :o). І патетично вигукує "Кому на догоду?!". Відповідаю - вам, усім, бо я пишу задля людей. Я люблю людей, не зважаючи на всі їхні недоліки, я сама - жива людина, і мій роман, як і я, недосконалий - ніхто не досконалий. А своє завдання, яко письменниці (вибачте, якщо я називаю себе так, а на чиюсь думку, я не письменниця, а хтось, хто, не маючи філологічної освіти, шкрябає там щось незрозуміла) я бачу в одному - писати так, щоби людей це зачіпало. Зворушувало. Тішило. Щоби їм було легко читати. Щоби вони посміхалися і сумували разом з моїми героями та моїми відчуттями. Щоби разом зі мною знову і знову доходили до висновку - вигадати у цьому світі можна все, що завгодно, окрім кохання. Бо воно - є. І буде. Завжди. Бо воно створило світ.

Тепер нарешті все. Ух, щось мене понесло. Вибачте, просто зачепило. Книга у чомусь схожа на дитину - ти, як мати, бачиш усі її недоліки, але нехай хтось тільки скаже тобі у вічі, що дитина нездала - будеш захищати з піною на роті. :) :saint:
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олександр Шевченко
Дійсний член

Зареєстрований: 5-4-2004
Нема на форумі

Настрій: 50/50

[*] написано 15-4-2004 у 17:53

Наталко, учора отримав листа від представниці "Піраміди", яка дуже хотіла б вам написати, але ваш мейл чомусь не працює. Тому, виконуючи поручення, прошу вас написати мені на alex-dj1978@mail.ru та повідомити вашу працюючу адресу :)
Вибачаюся перед форумчанами за цей вимушений оф-топ...
Наріжна
Новак
*

Зареєстрований: 13-4-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: невагомий

[*] написано 15-4-2004 у 21:34

2Наталка:
Дозвольте мені вас добряче вилаяти! ;-)))

Доки ви, шановна, збираєтеся розводити ці колупання припічку на зразок "вибачте, що називаю себе письменником", "я не наважуюся називати себе письменником", і т.д., і т.п., і P.S.?!! Для дівчинки-семикласниці в гуртку "Юний віршувальник" це, можливо, ще годиться, але не для вас! Чесно скажу, я не читала ще жодного вашого тексту (присягаюся якнайшвидше вийти з цього варварського стану! :-)), але людина, яка з таким щирим захватом, з таким глибоким почуттям говорить про свою роботу, просто не має права так їздити трактором по своєму покликанню!

Прошу вибачення, це, мабуть, теж трохи оф-топ (а може й ні, Наталка все ж таки український письменник, як не страшно їй з цим змиритися :-)))). Ну просто соромно мені читати ці постійні виправдовування! ;-)
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 16-4-2004 у 07:54

2Наталка.
*Щодо Кохального_Фентезі_.
загалом суттю є не ореалюванння/ореалістичнення ситуацієопису, але ж внутрішня непроотирІчивість і незагублення базової думки.
Звісно, у тексті (як на мій, любителя SF, погляд) забагато натяжок/неузгодженнь з реальністю/реалістичністю, але, загалом, ці неузгодження не випадають з загальної барви.

*Щодо "одна критикеса - та, що назвала мене богохульницею"
(загрозливо) радій! раніш би зпалили!
ич! Що Вона (ота от "авторка";) собі ПОЗВОЛЯЄ!!!!
Що вона зробила з...
(мало що, що воно Йому подобається)
але ж ЦЕ випадає з КАНОНУ!!!

PS. принагідно відмічу цікаву трактовку образу Лісовика.

З повагою, Сергій.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 16-4-2004 у 10:12

ой-о... фентезі - то для мене болюча тема, я його не зношу.
Але я не дуже-то вірю, що то справді фентезі, тому чекаю, доки в Букву нашу привезуть. Гадаю, то скоро. Коронівські у нас якраз бувають.

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олександр Шевченко
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 16-4-2004 у 14:07

Гадаю, вам, Наталко, не потрібно ні за що ні перед ким виправдовуватися. Я, коли сидів над першим романом, також переживав - "а якщо я напишу так, а це комусь не сподобається..." То марна справа. Скільки людей - стільки смаків, і потрібно бути готовим, що будуть лаяти, але ж знайдеться і той, кому книга сподобається цілком і повністю. Ось з уявленнями про такого ідеального читача і потрібно працювати :) Я от сам готуюся, що коли хтось врешті решт прочитає мої творіння, то посиплються докори - "ааа, жахи, дешевий прийом, йому що - мало жахів у реальному житті?!!" І тп. Тобто, наперед вже знаю, але виправдовуватися навряд чи буду, бо люблю те, що роблю, і зовсім не збираюся комусь щось доводити. В такому дусі :)
До речі, знайшов-таки "Містичний вальс" у "Сяйві" на Льва Толстого, але не вистачило 2-х гривень, аби придбати :) :) Нічого, завтра виправлю цю помилку. Але з того, що встиг прочитати у крамниці, нічого негативного сказати не можу - написано легко і приємно.

Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 16-4-2004 у 14:30

Нарешті Наталці сказали все:)) Нарешті:)) Дійсно Натлочко не потрібно боятися слова "письменниця" ти пишеш і це чудово. це подобається людям - і це прекрасно, а найбільш вагома причина того, що ти світишся. коли ти пишеш і ти дійсно створена для того:))

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 16-4-2004 у 16:14

2 Наріжна: Ну тоді перепрошую за перепрошення!:D
2 All: Дякую, що ви є. Усі. І ті, хто хвалить, і ті, хто критикує, головне, що ви - є, благослови вас Боже! А за підтримку - то я просто слів не доберу, як не вона, не ця підтримка, не віра в мене на рівному (голому) місці, я б і першого роману не дописала б, зводила б досі дебет з кредитом... :) Не знаю, що втратила б від цього українська література (ой, знову - все, мовчу!), а я б точно втратила себе. Дякую!

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Наріжна
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 16-4-2004 у 19:26

"І жилі оні долго і счастліво і умєрлі в одін дєнь..." Хі-хі-хі! Аж душа радіє!!! ;-))))))
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-4-2004 у 20:52

У продовження теми:

"ПИСАТИ ДЕТЕКТИВИ В УКРАЇНІ - БЕЗГЛУЗДО"
(Ірен Роздобудько, джерело - "Книжник-ревю".

Саме так, безглуздо. Адже ми здебільшого дуже серйозні люди і у всьому, навіть у анекдоті, маємо вбачати глибинний зміст, визначати тему, ідею, а до того ж — безкінечно обговорювати, чи потрібен нам саме такий анекдот, чи не суперечить він концепції нашого буття, чи не паплюжить нашу національну гідність, чи може такий анекдот існувати в країні Тараса Григоровича Шевченка…

Кілька років тому заповзятливі люди захвилювалися, що в нас майже не існує цього розповсюдника зла та несмаку — масової літератури. Московських видань на книжкових ринках — скільки завгодно, а от власного чтива бракує. Тепер дещо починає з’являтися… А разом із нечисельною кількістю зразків масового чтива піднімається «дев’ятий вал» його супротивників, диспутантів на тему масова література — література духовних самогубців. І це — страшніше за будь-який трилер. От тільки навіщо цей ґвалт?..
Живе собі в Москві хороша жіночка Д.Донцова, пише по два-три детективчики на рік, має від того задоволення разом із грошовим еквівалентом. Майже всі її твори більш-менш однакові: є там героїня — «сіра миша», яка за певних обставин змінює ім’я й перетворюється на дотепну супер-вумен, є зграї домашніх тваринок, купа дітлахів і, звичайно ж, злодіїв, є рецепти приготування їжі тощо. Донцова пише на радість любителям почитати проти ночі чи в метро. І нікому не спаде на думку розпочати багатогодинну дискусію на тему «чи потрібна росіянам така література?». Кому не потрібна — її не читає. Отак. А все, що читаємо в періодичній пресі про пані Дарію, стосується її відвідування модних тусовок чи громадських акцій із врятування вуличних тварин. І жодного питання на кшталт «бути чи не бути». Проте — яка реклама!
У нас, як завжди, виникає море проблем та запитань. Від «чому жінки пишуть романи?» — до «чи може з’явитися в Україні власний Акунін?». Поважні люди, для яких слово «екзистенційний» звучить так само природно, як для слюсаря Пєті комбінація з трьох літер, сперечаються, чи потрібні нам гостросюжетні книжки та фільми. Попри всілякі психологічні вишуканості, на це питання відповідь проста. Усі витвори «масової культури» — це передусім бізнес. І щоби не бути збитковим, він має постачати якісну продукцію. Звучить досить грубо. Але ринок є ринок, навіть якщо він «книжковий».
У нас якісної масової літератури поки що не існує з двох причин: «серйозним» письменникам писати про «низьке» нецікаво й непотрібно, а«конкурсанти» та «лавреати» ще не набули сміливості декларувати себе літераторами (точніше — виробниками). І тому часто замість динамічного, захоплюючого твору виходить «кисіль».
До всього, збиває з пантелику критика, яка ставиться до масової літератури без певної частки гумору та розуміння, що це за жанр і з чим його їдять. Психологічний трилер — особливий жанр. Світ добробуту об’ївся солодкими тістечками, індичками та святковими яблучними пирогами, і його організм потребує чогось гіркого, солоного, чогось із іншим присмаком, тому «страшилки» та «ужастіки» і стають своєрідним допінґом для ситого мозку. Наше ж «тутешнє» життя часом буває таким темним, тяжким та проблематичним, що коли глядач (читач) дивиться чергову «лякачку», то його життя здається не таким уже й страшним. І це також своєрідний допінґ, тільки з протилежним знаком. Не вважаю, що ця література (чи не-література) — для духовних чи фізіологічних збоченців. Трилери — це казки для дорослих, у них є гумор (нехай і чорний), ґротеск, гра, фантазія. Невже хтось насправді вважає, що лічилка про «десять негренят» і все, що відбулося довкола неї — реальність? Шанувальники Агати Крісті, впевнена, про це не замислюються: вони просто читають захоплюючий твір. Уявляю, що б зараз сказали про нього критики! І про жіночу кровожерливість, і про апологію смерти, та ще й ґендерне питання б приплели... У передачі «Остання барикада» Василь Шкляр влучно зауважив, що книги масових жанрів писати складніше, ніж надаватися глибокодумним екзерсисам. Якщо автор вправно володіє словом, аби його твір претендував на «елітарність», можна, не замислюючись про читача, писати потоком свідомости, без розділових знаків, запроваджувати філологічні старожитності, рефлексувати... А от писати той же детектив треба так, як, вважається, треба писати для дітей: як для дорослих, тільки — краще.
Олександр Шевченко
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 18-4-2004 у 21:49

Цитата:
...тому «страшилки» та «ужастіки» і стають своєрідним допінґом для ситого мозку. Наше ж «тутешнє» життя часом буває таким темним, тяжким та проблематичним, що коли глядач (читач) дивиться чергову «лякачку», то його життя здається не таким уже й страшним.
...Не вважаю, що ця література (чи не-література) — для духовних чи фізіологічних збоченців.

Під цим я підпишуся обома руками :baddevil: :) Але щось не віриться, що у нас це коли-небудь зрозуміють... Логіка ж така - "Хай в Росії таке пишуть, а в нашій кришталевій укр. літ. ніяких трилерів та інших хорорів бути НЕ ДОЛЖНО!!" :(
Хоча дуже сподіваюся, що здоровий глузд таки переможе :) У всякому випадку, тенденції вже є...

Наріжна
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 18-4-2004 у 22:16

Цитата:
Наталка пише:
чи може такий анекдот існувати в країні Тараса Григоровича Шевченка…
Браво! Геніально влучний вислів! Взагалі Шевченко та Україна така містка й болюча проблема, що я навіть подумую – чи не відкрити якусь таку тему на форумі, обмінятися думками. Думається, розмова вийшла б... кх-кх... динамічна.

А щодо всього іншого – я називаю це так: постколоніальний комплекс. Нашу літературу загубила (на щастя, не повністю) потреба виконувати протиприродні для літератури функції, зокрема, функцію віртуальної держави. За відсутності реальної держави саме література взялася за консервацію та підтримання у живому (чи-то животіючому) стані всіх елементів, необхідних для існування нації. За таких умов література просто зобов’язана бути приторно-ідеальною, бо вона ж – ніби якийсь еталон, за яким прийшлі нащадки збудують-таки коли-небудь велику вкраїнську державу!!! (бурниє аплодісмєнти, пєрєходящіє в оваціі) Само собою зрозуміло, що в такій літературі ні масовому, ні елітарному письму немає місця: перше-бо розтліває нрави майбутнього державного українця, друге взагалі не працює на потреби колективу й нічого не допомагає будувати.

От тільки виводить з себе те, що юридично державність вже є, а фактично ні фіґа, пардон, нема!:mad: В усякім разі, в головах тих, хто ще й досі пробує спрямовувати кудись бідолашну нашу літературу! В Росії нема жодних проблем з Донцовою і К, тому що Росія була імперією, а не колонією. У них свої проблеми і свої комплекси. Але досвіду державності їм, на наш жаль, не позичати.
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-4-2004 у 08:57

Щодо функції віртуальної держави - дуже цікава думка, просто смаколик. Майже як у Павичивських хозар, тільки там мова була "законсервована" у папугах, а у нас - весь оберемок включно з традиціями, звичаями, мовою - заархівований в літературі. Прийде час, "ненароджені" розархівують і скористаються.
І все ж, гадаю, і література цілком правомірно бере на себе зокрема і таку функцію, нічого особливого в тому нема (тільки у нас так? дайте подумати над прикладами-контраргументами). Та й то, хіба не добре, що в наш період книговидавництва вона дала таку фору "елітарній"? (даруйте за матюк). То сприятиме позитивній ідентифікації знову ж таки. розумне=українське. чтіво=російське.

А масова література є. Чом нема. Мені торік з рукомесла приз надіслали, книжечку. автора не пам"ятаю, але йшлося про кровожерних слимаків. Страшне, сумне й невеселе, зате "масове".

Наріжна
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 19-4-2004 у 13:40

Цитата:
fish пише:
Щодо функції віртуальної держави - дуже цікава думка, просто смаколик
Красно дякую! Я цю думку просто давно думаю – викристалізувалася! ;) До речі, навіяв мені цю думку один есей Забужко зі збірки "Хроніки від Фортінбраса". Зараз швидко не згадаю, який саме, але якщо цікаво: скажіть – я його знайду.

Цитата:
тільки у нас так? дайте подумати над прикладами-контраргументами
Навіть пораджу, де шукать! ;) Мені здається, якщо ми розглянемо літератури інших народів, що мають колоніальне минуле, то побачимо дуже схожу з нашою ситуацію (в когось з латино-американців, по-моєму, в Борхеса, хоча можу й помилятися, є навіть есей про подібні проблеми в їхній літературі).

А от у літературах з плавним розвитком (чи-то в літературах народів з відносно плавним розвитком?) такого не зустрінеш. Німецька, французька, англійська літератури не займаються постійним пошуком нових методів повнішого висвітлення таємниць німецької, французької, англійської душі. Найчастіше твори цих літератур універсальні, не призначені для читання виключно співгромадянами. Подивімося ж на нашу, навіть сучасну літературу: вже такі лаяні-перелаяні за постмодерність автори, як Андрухович або там Дереш, а й ті не можуть відійти від традиції ставити в центр уваги питомо українські проблеми.

Чесно кажучи, я не вважаю, що література справді може виконувати функцію "звичаєвого архіву", і при цьому залишатися повноцінною. У літератури, що є віртуальною державою, розвиток перестає детермінуватися зміною естетичних концепцій. Подивіться на XX сторіччя – воно це дуже наочно демонструє. Екзистенціаліст Камю пише просто про кризу людини у суспільстві; екзистенціаліст Підмогильний (нехай і несвідомий, але ж тепер таки видно, що екзистенціаліст!) змальовує конфлікт українського селянина з українським містом (не просто селянина з містом, зауважте). Художній рівень тексту виявляє дотримання всіх естетичних вимог цього напряму, але філософська концепція твору... Загальнолюдське продовжує лише ілюструвати національне... Теж саме в поезії модерністичного періоду: практично ні для кого з наших поетів (от хіба що Богдан-Ігор Антонич; може, й ще хто, але вони точно в меншості) творчість не стає лише засобом самовираження (як це характерно для модерністів Європи). Вони все-одно час від часу щось намагаються свідомо донести до читача. Манера їхнього письма справді модерністична, але філософське підґрунтя ними не засвоєне, точніше – не відчуте... От і починається пробуксовка розвитку; ззовні література ніби змінюється, а сутнісно – ні... :(

Цитата:
Страшне, сумне й невеселе, зате "масове".

Отож-бо й воно, що масове має бути страшним, але веселим та "заніматєльним" ;) А от такого читва в Україні ще трохи бракує...
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 19-4-2004 у 18:22

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Шевченко
Цитата:

...Не вважаю, що ця література (чи не-література) — для духовних чи фізіологічних збоченців.

Під цим я підпишуся обома руками :baddevil: :) Але щось не віриться, що у нас це коли-небудь зрозуміють... Логіка ж така - "Хай в Росії таке пишуть, а в нашій кришталевій укр. літ. ніяких трилерів та інших хорорів бути НЕ ДОЛЖНО!!" :(
Хоча дуже сподіваюся, що здоровий глузд таки переможе :) У всякому випадку, тенденції вже є...

Гей, люде! А ви не забарилися з обговоренням, чи потрібна українському читачеві література легких жанрів? Наскільки я спостерігаю, динаміка останніх років така, жи тамта Росія могла би й позаздрити трохо, якби в неї то не відбулося за кілька літ перед тим. Тобто, здається, жи з всім все цим питанням давно (недавно, але остаточно) зрозуміло.
Доречі, з пам'яті, Роздобудько (так, між іншим, не лише детиктивесса, а й замголовного "Наталі" чи щось подібне) це писала приблизно рік тому (чи ні?)

Усе мине. Усе мене мине
Наріжна
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 19-4-2004 у 20:34

2Dmy:
А ми й не обговорюємо питання: чи потрібна. Нам (і таким, як ми) тут і так все зрозуміло. Ми взагалі не обговорюємо: ми скаржимося одне одному на невмирущість тих пришмалених, для яких це питання ще існує (і які вирішують його, між іншим, зовсім на іншу користь). Скаржимося й розмірковуємо, через що саме в нашій державі склалася така ситуація... :-(
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-4-2004 у 22:38

А тепер, мої дорогенькі, привітайте мене, будь ласка: щойно стало відомо, що я посіла 5 місце на "Коронації Слова-2003" і скоро отримаю 1000 гривень за "іронічний жіночий детектив", що називається "Учора і завжди".
На цьому цілую всіх і йду пити шампанське! :D:D:D

Олександр Шевченко
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 20-4-2004 у 08:06

В І Т А Ю від усієї душі! Майбутнє за нами, як казали в "Матриці" :)

Олександр Шевченко
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 20-4-2004 у 08:31

М-да, добра новина не приходить одна :D П'ять хвилин тому також дізнався, що зайняв 7-ме місце на тому ж конкурсі з фантастичним романом жахів "Аутсайдери" :) Якщо бажаєте, підкиньте заразом і мені пару привітань :) ...

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 20-4-2004 у 09:55

Від усієї душі вітаю і Наталю і Олександра з черговим визнанням, хочу побажати нових якомога престижніших та вагоміших нагород! А головне - нових творів!

Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 20-4-2004 у 11:00

Вітаю, бажаю подальших творчіх визнань.
Не тільки премієдавцями, але й читачами :)

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 20-4-2004 у 12:36

2Наталка "посіла місце ...і йду пити шампанське"

(вкрадливо) а совість?
ото отримала визнання і тікать п'янствувати??
замість того, щоб ЩЕ інші (вічноживі) книги дописувати?

(грізно) ГА???

Людь (же ж) чекає і прагне ЩЕ твоїх книг!

(пояснююче) то я - щоб ви (нам) так здоровенькі
були, о, оп'ятимістнена Наталочко!!!

З повагою, Сергій.
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-4-2004 у 13:33

Вітаємо-вітаємо! То дуже приємно, що поцінували і особливо приємно, що такий славний нарід в нашому колі :)

fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-4-2004 у 13:49

а щодо літератури легких жанрів. тоді по вашому хто такі ті ж Кокотюха, Кононенко, Шкляр, чи, прости Господи, Покальчук?

Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-4-2004 у 14:38

2 Олександр Шевченко: ВІТАЮ!!! Прийміть і мої поздоровлення, се чудова новина, а найбільше тішить певне зростання - від звання дипломанта до лавреата, хоча найвища нагорода - це любов читачів! :)

Сторінки:  1  ..  8    10    12  ..  25

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2922
Реклама: