Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  17    19    21  ..  89
Автор: Тема: Радіо "ПРОМІНЬ". Четвер. Оля Смоляр.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 21-12-2007 у 20:47

Та не знаю. Як на мене, це - чистої води амація для внутрішнього споживання. Тим паче, на слух назва сприймається куди гірше, ніж візуально.
Хіба що використовувати її як відправну точку - для порівняння і відсіву відвертої фігні.

Усе мине. Усе мене мине
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Максим Стюфляєв
Модератор

Зареєстрований: 13-11-2007
Місто: Лутугине Луганська область
Нема на форумі

Настрій: Файний.

[*] написано 21-12-2007 у 20:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Та не знаю. Як на мене, це - амація для внутрішнього споживання. Тим паче, на слух вона сприймається гірше, ніж візуально.
Хіба що використовувати її як відправну точку - для порівняння і відсіву відвертої фігні.
Але можна використати бодай як тимчасову, робочу назву, поки щось оригінальніше на думку не спаде. Адже програма не може довго лишатися без назви (до того ж не терпиться вже почути "СмОЛЯнку" на мп3:) А якщо слухачам сподобається, то можна й залишити.;) Чому ні? Як на мене, така назва для цієї програми цілком підходить.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-12-2007 у 21:02

От, доречі, за назвою геть забув. Відносно вчорашніх анонсів, а також дискусії з минулого тижня про реп і рокінрол
Цитата:
Оригінальне повідомлення від smolyar
З 21-шої мав бути Юркеш зі своїми "Менуетами", та не вийшло. Від так на радість слухачам 100-тий раз послухаємо Аби Мс із "F5". Мінімум розмов - максимум музики :)
А от з 22-гої години... навіть не знаю як сказати аби не розгнівати товариство :o буде проект "Тричі", альбом "ПоНеДілОК". Його ініціатор - Олег Криса із Татхагати. Щоб реалізувати свої ідеї він звернувся до Ділі, потім там з'явився Сашко Положинський... Якщо вас не відлякає присутність двох хіп-хоперів (щоправда начиткою займався лише Сашко) тоді слухайте ;)
Якщо концептуально, то на мою приватну думку АбиМС і Положинський - це куди правдивіший рок-н-рол за Фозза, а F5 цілком на місці й о десятій.

"він звернувся до Ділі ... Якщо вас не відлякає присутність ... хіп-хоперів"
А що, я щось пропустив? Діля знову згадав старі шкідливі звички?

Усе мине. Усе мене мине
smolyar
Академік

Зареєстрований: 22-3-2004
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: пізнавальний

[*] написано 22-12-2007 у 15:27

спочатку передмова
Мабуть для присутніх тут не є таємницею що у мене два прізвища :rolleyes:. Вірніше прізвище у мене одне – Гончаренко, а Смоляр – це псевдо. Колись дуже давно я думала, що піду отримувати ще одну освіту(журналістську). Для вступу повинен був бути творчий доробок /це такий альбомчик для малювання куди вклеєно друковані матеріали абітурієнта/. А оскільки я маю старшу сестру, чиє ім'я також починається на літеру 'О'(її звати Оксана) тому треба було підписуватися якось інакше. Вигадувати щось ді-джейське не хотілося, та й з фантазією у мене, як ви знаєте не дуже:(, тому я просто прочесала прізвища своїх пращурів. Серед варіантів - Ільченко, Бондаренко, Смоляр вибрала останнє. І якщо чесно, то я навіть не помітила тоді що у цьому прізвищі сидить моє скорочене ім'я. Ото таке. На журналістику зрештою я так і не пішла (НРКУ підійшов диплом і математика-прикладника), а коли довелося виходити в ефір, то псевдо було уже готове(все одно його треба було б вигадувати – двох Гончаренок на одному радіо-каналі забагато, та й розмови всілякі б були...). У мене через цю роздвоєність чимало приколів траплялося. Кілька моїх гостей(ті що знали мене особисто) мало не попалили мене в ефірі... а в декого просто шок був :o...

а щодо назви...

Цитата:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Олю, то як з назвою для програми о 21-ій? Бо мені щось нічого цікавого на думку не спадає:(

Поза конкурсом я для себе цю програму вже давно назвав:

СмОЛЯНКА

Персонально для зануд нижче вміщено науково-логічне обгрунтування....

взагалі-то, я завжди була категорично проти того щоб у ній фігурувало моє ім'я-прізвище, але якщо абстрагуватися від себе/що зробити не складно, все ж таки Смоляр – це не зовсім я :saint:/ то мені сподобалося ці алюзії:D. Але ця назва, як Ви й самі Дмитре зауважили (і я цілком погоджуюся) більше підходить для узагальнення усіх передач, а ніж для окремо взятої. Хоча:rolleyes:... вона добре пасувала б для так-званих 'естрадних мозаїк'. С(м)олянка – Солянка. Солянками називають концерти, де виступають різні виконавці, тож для радіо-концертику така назва цілком могла б слугувати. А якщо врахувати, що з наступного тижня на мене навісили додатково одну таку 'мозаїку' (по четвергах з 14-тої до 15-тої), то ця інформація дуже доречна. Щоправда тут є один нюанс – назву програми ще треба затвердити...

Цитата:
Сподіваюся, нормальні люди (виділено мною) цього занудства читати не стали (хоча б із причини курсиву). Я, ось, точно не читав та й взагалі, щойно придумав.

а я взяла та й прочитала (та ще й двічі)... :rolleyes: ...роблю висновки :o

До речі, серед забракованих варіантів були такі - 'Вечірні посиденьки' та 'Невипадкова зустріч'.
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2007 у 15:36

Цитата:
От, доречі, за назвою геть забув. Відносно вчорашніх анонсів...
...Якщо концептуально, то на мою приватну думку АбиМС і Положинський - це куди правдивіший рок-н-рол за Фозза...

знов за рибу гроші??? :mad:
Цитата:
"він звернувся до Ділі ... Якщо вас не відлякає присутність ... хіп-хоперів"
А що, я щось пропустив? Діля знову згадав старі шкідливі звички?

нє, Ви нічого не пропустили. Діля там тіко співає, а Сашко окрім того що у звичному для себе амплуа виступив, то ще й не зле так начитав кілька уривочків... Лімузззіна (Назавжди) на слова Богдана-Ігора Антонича мені чи не найкраще пішла...
Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2007 у 15:40

Цитата:
спочатку передмова
Мабуть для присутніх тут не є таємницею що у мене два прізвища :rolleyes:. Вірніше прізвище у мене одне – Гончаренко, а Смоляр – це псевдо. .
Я знав, що у Вас подвійне прізвище, але був переконаний, що Смоляр- дівоче, а Гончаренко- прізвище чоловіка. Дякую за уточнення.:)
Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2007 у 15:48

Цитата:
А якщо врахувати, що з наступного тижня на мене навісили додатково одну таку 'мозаїку' (по четвергах з 14-тої до 15-тої), то ця інформація дуже доречна.
.
Олю, а яка у тій "мозаїці" музика лунатиме? Така як зазвичай, чи така, як у Ваших програмах? Питаю, бо Ви колись писали, що кожен автор самостійно відповідає за музичне наповнення своїх програм
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2007 у 15:57

Цитата:
Я знав, що у Вас подвійне прізвище, але був переконаний, що Смоляр- дівоче, а Гончаренко- прізвище чоловіка. Дякую за уточнення.:)

Та будь-ласка:) але хіба то так важливо?
Цитата:
Олю, а яка у тій "мозаїці" музика лунатиме? Така як зазвичай, чи така, як у Ваших програмах?

та яку поставлю, та й буде звучати:sing:
Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2007 у 16:05

Цитата:

Цитата:
А як же?! :o:) Знаєте як цікаво дізнатися щось нове про ведучу, програми якої слухаєш вже 6 років (з вимушеними перервами)?
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-12-2007 у 17:54

спочатку – мемуари
Цитата:
Мабуть для присутніх тут не є таємницею що у мене два прізвища :rolleyes:. Вірніше прізвище у мене одне – Гончаренко, а Смоляр – це псевдо...
оскільки я маю старшу сестру, чиє ім'я також починається на літеру 'О'(її звати Оксана) тому треба було підписуватися якось інакше
Старша сестра на літеру «О» – Оксана Гончаренко – це та, що вела (веде?) новини?
Вона колись давала інтерв’ю Урнр (щодо вражень від раннього концерту «Братів Гадюкіних»). І якось відчувалося, що ви – люди не чужі. Не знаючи про псевдо, я тоді «вирахував» інший ступінь мафійозного зв’язку.
Цитата:
У мене через цю роздвоєність чимало приколів траплялося. Кілька моїх гостей(ті що знали мене особисто) мало не попалили мене в ефірі :o
Агашечки! Оптимізм – це гарна риса! ;) У спільному ефірі – може й «мало не», а в інших я згадую, принаймні, 2 випадки пальонки:
1) хлопець один був, новини, здається, читав, анонси всілякі, недовго в ефірі затримався, начебто Романом кликали (я вже не дуже добре пам’ятаю) – ось він в анонсі авторську передачу Ольги Смоляр якійсь Ользі Гончаренко перепоручив. Тоді я ще подумав: «Може, хлопчик переплутав чого – О. Гончаренко з ним в одній редакції – очепатка вийшла, по Фройду :rolleyes:» Але згодом
2) Стрижевська постаралася (та, що Є, а не та, що у Штатах): «Моя колега Ольга Гончаренко … тілі-тілі, тралі-валі.» Можете особисто подякувати :saint:

щодо назви...
Цитата:
вона добре пасувала б для так-званих 'естрадних мозаїк'. С(м)олянка – Солянка
Якщо чесно, то навіть таку «назву-в-першому-наближенні» не хотілося би розмінювати на мозаїки. Та і використовувати спеціальне ім’я для окремого випуску програми, що насправді є
а) неавторською;
б) цикловою – щоденною
якось «нє прістало». І керівництво (сподіваюся :saint: ) не зрозуміє – як казав класик Матроскін: «Чтоби не нарушать отчьотності», – заявлено на тиждень 5 (6; 7) мазявок, то і мусить бути стільки, хто би їх там не вів і що би в них не встромляв.
Цитата:
До речі, серед забракованих варіантів були такі - 'Вечірні посиденьки' та 'Невипадкова зустріч'
Во-во, про це я і казав - женіть таких креативників до сусідів! :mad:

Усе мине. Усе мене мине
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-12-2007 у 18:14

Цитата:
«...Якщо концептуально, то на мою приватну думку АбиМС і Положинський - це куди правдивіший рок-н-рол за Фозза»
Угу! :saint:
Але це означало лише, що за Положинського можна не вибачатися і не боятися остракізму - гарний хлопчик, а АбиМС із Танечкою Радостевою (сонечко наше) чи без (із іншими світилами) ставити на будь-яку годину й у будь-якій кількості.

«він звернувся до Ділі ... Якщо вас не відлякає присутність ... хіп-хоперів»
«А що, я щось пропустив? Діля знову згадав старі шкідливі звички?»
«нє, Ви нічого не пропустили. Діля там тіко співає»

Наспраді, я мав на увазі не лише цей проект, а і його власні. Сподіваюся, Діля вже вийшов із піонерського віку, щоби захоплюватися речьовками?

Усе мине. Усе мене мине
Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 12:05

Вибачте, Олю, можливо, я надто забігаю наперед, але мене тут Odarka (вона ж Соломія Чубай) в іншій темі так запалила, що просто НЕ МОЖУ не спитати! 10 - 11 січня у Палаці Спорту, м. Київ Тарас Чубай та його друзі організовують концерт "Наше різдво". Не плануєте присвятити цьому якусь зі своїх програм? Якщо плануєте, то, будь ласка, постарайтеся зробити її о 22-ій (щоб на мп3 пішло;) )! А взагалі чи є у Вас в найближчих планах Тарас Чубай, "Піккардійська терція" або Віктор Морозов? Щось я дуже за ними скучив.
Серж Петренко
Дійсний член

Зареєстрований: 26-11-2007
Нема на форумі

Настрій: світ збожеволів

[*] написано 25-12-2007 у 13:42

Цитата:
По-друге, ніякої концепції програми о 21:05 не має і бути не може, позаяк у ній в гостях буває будь-хто (той, хто не вмістився у 22-гу).
Програма (не окрема, а всі загалом) нагадує щось типу салата-вінегрета (ой, щось їсти захотілося :rolleyes: ), і нема на то ради.

Концепція є у всіх без винятку передач, а в яких нема - в тих концепція "весь спектр можливостей". Ну не зовсім же чому завгодно може бути присвячена колишня "Зустріч..."! Приміром, сумніваюся, що в ній піде мова про Януковича.

Але якою б концепція не була, "Смолянка" все рівно підійде. Вдала універсальна назва.
Цитата:
Цитата:

Ого! Як для кого то ще й як! ;)

До мене - на «ти»! Сподіваюся, до тебе також? (© живазакордоном)
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 15:02

Цитата:
спочатку – мемуариСтарша сестра на літеру «О» – Оксана Гончаренко – це та, що вела (веде?) новини?
... я тоді «вирахував» інший ступінь мафійозного зв’язку.

ну, значить у Вас хороша інтуїція:)

Цитата:
Агашечки! Оптимізм – це гарна риса! ;) У спільному ефірі – може й «мало не», а в інших я згадую, принаймні, 2 випадки пальонки...

:o:o:o а я про це й не знала...

Цитата:
Якщо чесно, то навіть таку «назву-в-першому-наближенні» не хотілося би розмінювати на мозаїки. Та і використовувати спеціальне ім’я для окремого випуску програми, що насправді є
а) неавторською;
б) цикловою – щоденною
якось «нє прістало». І керівництво (сподіваюся :saint: ) не зрозуміє – як казав класик Матроскін: «Чтоби не нарушать отчьотності», – заявлено на тиждень 5 (6; 7) мазявок, то і мусить бути стільки, хто би їх там не вів і що би в них не встромляв.

воно то так, але зараз 'нова мода' - кожен ведучий повинен цюю мозавку по-своєму назвати. І то нічо що суть особливо не міняється, і одна від іншої вона буде відрізняється лише 'настроєм' ведучого... ну то таке, зараз знову наговорю, а люди потім вітатися перестануть :o

Цитата:
До речі, серед забракованих варіантів були такі - 'Вечірні посиденьки' та 'Невипадкова зустріч' - Во-во, про це я і казав - женіть таких креативників до сусідів! :mad:

'Вечірні посиденьки' - охрестили шароварщиною:o
а 'Невипадкова зустріч' - здається, програма з такою назвою вже існувала...:(
Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 15:15

Цитата:

воно то так, але зараз 'нова мода' - кожен ведучий повинен цюю мозавку по-своєму назвати. І то нічо що суть особливо не міняється, і одна від іншої вона буде відрізняється лише 'настроєм' ведучого...
Ну в такому разі кращої назви ніж "Смолянка" для "солянки" не придумати! І треба зробити її такою, щоб вирізнялася! Наприклад, крутити винятково рок!;)
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 15:28

Цитата:
Вибачте, Олю, можливо, я надто забігаю наперед, але мене тут Odarka (вона ж Соломія Чубай) в іншій темі так запалила, що просто НЕ МОЖУ не спитати! 10 - 11 січня у Палаці Спорту, м. Київ Тарас Чубай та його друзі організовують концерт "Наше різдво". Не плануєте присвятити цьому якусь зі своїх програм...

я про це щойно від вас дізналася, шкода що так пізно :( до 10-го числа (а це четвер) лишається всього-нічого... я вже не встигну, мені дуже прикро:( А взагалі, ен-нну кількість років тому (щойно вийшов альбом "Наше Різдво") я робила передачу з Тарасом і кілька років поспіль давала її (програму) у різдвяну пору.

Цитата:
..А взагалі чи є у Вас в найближчих планах Тарас Чубай, "Піккардійська терція" або Віктор Морозов? Щось я дуже за ними скучив.

Піккардійській терції - гріх жалітися:lol: на нашу(мою) увагу до них. Вони стабільго бувають раз на рік (а як врахувати повтори, то й кілька). останньго разу були, здається в серпні (повтор був у жовтні). У збірних(тематичних) випусках теж без них не обходиться:sing:

З Віктором Морозовим я не так давно говорила, він також на щастя належить не до "прошених" гостей. Попередня згода є, треба лише з'ясувати з датою...
Та й Тарас завжди бажаним гостем є:), якщо його малеча відпустить буду рада поспілкуватися.:)
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 15:30

Цитата:
Цитата:
«...Якщо концептуально, то на мою приватну думку АбиМС і Положинський - це куди правдивіший рок-н-рол за Фозза»
Угу! :saint:
Але це означало лише, що за Положинського можна не вибачатися і не боятися остракізму - гарний хлопчик, а АбиМС із Танечкою Радостевою (сонечко наше) чи без (із іншими світилами) ставити на будь-яку годину й у будь-якій кількості.

і на тому спасибі:D

Цитата:
...Сподіваюся, Діля вже вийшов із піонерського віку, щоби захоплюватися речьовками?

Dmy-тре, будьте послідовними і об'єктивними. А то у вас виходить:rolleyes: Сашкові можна бавитися з речьовками а Ділі - зась?
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 16:01

А от такий я самодур :baddevil:
Я вже перераховував вище "короткий список" видатних особистостей української рок-музики, яким дозволено "бавитися речьовками" (мною дозволено :rolleyes: ). Положинський заслужив таке право (в моїх неупереджених :saint: очах), а минулий і теперешній склад ТНМК наразі ні (хоча вони всі про це досі не знають, чомусь :o).

А про Ділю я просто спитав. Що і спитати не можна?

Усе мине. Усе мене мине
Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 23:06

УВАГА Важливе повідомлення! Не встиг я сьогодні дати сумний прогноз щодо перспектив поновлення трансляції УР-2 і 3, як щойно дізнався новину, яка мене просто приголомшила (приємно!). Цитата з сайту http://www.proradio.org.ua "Можливо, з початку наступного року у шанувальників програм Національної Радіокомпанії України з'явиться більше можливостей прийому улюблених програм. Очікується, що з 1-го січня буде ввімкнено деякі середньохвильові передавачі НРКУ". Зараз відчайдушно намагаюся дізнатися детальнішу інформацію. Якщо дізнаюся - негайно повідомлю. Але як відомо, СХ охоплюють значну територію, отже, є підстави для оптимізму:). Тому, панове, на Новий рік сильно не гуляйте.:lol: 1 числа усі на старт - будемо уважно крутити ручки приймачів. Раптом зловимо щось цікаве.;) Олю, а може Ви щось знаєте з цього приводу?
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-12-2007 у 11:21

Цитата:
Цитата:

воно то так, але зараз 'нова мода' - кожен ведучий повинен цюю мозавку по-своєму назвати. І то нічо що суть особливо не міняється, і одна від іншої вона буде відрізняється лише 'настроєм' ведучого...
Ну в такому разі кращої назви ніж "Смолянка" для "солянки" не придумати! І треба зробити її такою, щоб вирізнялася! Наприклад, крутити винятково рок!;)

а чом би й ні :rolleyes: Учора пізно увечері було затверджено - з 14:05 до 15:00 (з перервою на новини від ВВС) буде виходити "РокСолянка" - музичний додаток до програми "Український рок-н-ролл".... ;) Власне, ідея такого додатку вже якось обговорювалася з із керівництвом (і це була навіть не моя інціатива), але я про це вже забула, а Ви нагадали. Дякую:).
Олег Трепаков
Новак
*

Зареєстрований: 24-12-2007
Місто: Нова Каховка (Херсонська область)
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 26-12-2007 у 15:24

Вітаю всіх форумців в своєму першому повідомленні. Переглядаю я цю тему вже тривалий час, але лише зараз зареєструвався і сподіваюся, що час від часу щось напишу.

Я радий, що з 1 січня запрацюють деякі СХ-передавачі НРКУ і сподіваюся, що знову у себе на півдні України почую саме Радіо Промінь. До речі, якщо у когось є супутникове телебачення, "Промінь" можна приймати зараз с супутника Хеллас Сат 39 градусів, де транслюється відкрито без кодування. В мене є, але супутникова антена висить за балконом, а з балкону цього супутника в мене "побачити" неможливо, на жаль! :( Піднимати антену заради одного "Променя" на дах дев’ятиповерхового дому це дуже проблемна справа. Отже, сподіваюся 1 січня почути "Промінь"! Гуляти не збираюся, буду вартувати біля приймача :)
Олег Трепаков
Новак
*

Зареєстрований: 24-12-2007
Місто: Нова Каховка (Херсонська область)
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 26-12-2007 у 15:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олег Трепаков
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-12-2007 у 19:52

Цитата:
Учора пізно увечері було затверджено - з 14:05 до 15:00 (з перервою на новини від ВВС) буде виходити "РокСолянка" - музичний додаток до програми "Український рок-н-ролл".... ;) Власне, ідея такого додатку вже якось обговорювалася з із керівництвом (і це була навіть не моя інціатива), але я про це вже забула, а Ви нагадали. Дякую:)
От, вчора забув спитати: а чия це така гарна ідея з "Роксолянкою"? Сподіваюся, не друзів-письменників?
І головне, приємно, що тепер "С(м)олянку" поховано остаточно, і не доведеться нікому нічого зайве доводити
(а вона залишиться мені в особисте користування)

Усе мине. Усе мене мине
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-12-2007 у 20:31

Цитата:
От, вчора забув спитати: а чия це така гарна ідея з "Роксолянкою"? Сподіваюся, не друзів-письменників?

«казнить нельзя помиловать». Ви не поставили жодного «колобка», я не знаю:rolleyes: як реагувати, бо щось не вловлюю Вашу інтонацію. Чи то Ви комплімент робите:sing: чи знов дрібну пакость хочете сказати:o?
Але для Вас у мене приємна новина:) – друзі письменники не причетні до назви. РокСолянка – виникла якось сама собою. Після Вашої Смолянки у мене на язиці крутилася Солянка. А тут Максим висловив побажання слухати тематичну 'рок-мозавку'. Отак слово до слова склалося і вийшла РокСолянна. Можна сказати що Ви з Максимом безпосередньо причетні до назви. Мерсі:)
Цитата:
...І головне, приємно, що тепер "С(м)олянку" поховано остаточно, і не доведеться нікому нічого зайве доводити
(а вона залишиться мені в особисте користування)

Ой, Dm-тре, який же Ви егоїст... :mad::P
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-12-2007 у 20:44
забула дописати анонс на сьогодні

21:05 - 22:00 - максі синг "Українська героїчна пісня"
22:05 - Татхагата
 Сторінки:  1  ..  17    19    21  ..  89

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1795
Реклама: