Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2    4  ..  6
Автор: Тема: Людина, яка продала "Мертвого Півня"
ярка-дзвінка
Дійсний член

Зареєстрований: 14-9-2003
Місто: львів-філадельфія-торонто
Нема на форумі

Настрій: прекрасний

[*] написано 4-11-2003 у 23:47

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
:D - ой, не сприйміть мене як злого, але що ви там "порете" в Парижі?

Ой, дорогенький! Вже все, що могли, спороли... :D
Злі ви, піду я від вас! :lol:

жінка без дупи, як церква без дзвінниці
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 5-11-2003 у 08:34

я щось не збагнула, з якого то приводу були веселощі? Поясніть тим, хто на бронепоїзді.
А Просто кава - то річ, від якої я щораз дурію. Не треба там нічого міняти!

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 5-11-2003 у 08:41

Не вартує то пояснювати.

А от ідея перезаписати ЕТИ мною не дуже добре зустрілась, бо ж ето, воно дуже сильно в мене пов"язано на асоціаціях, той дух, такі перспективи, Любко, еех, неможу пояснити чому, але нехай скарби будуть скарбами.

Люби українське!
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-11-2003 у 08:46

так-так, Назаре, це просто й мої думки теж! Там атмосфера моменту, то не повториш і навіть переспівавши красивіше, більше втратиш.
Ліпше новеньке, новеньке готуйте!

Василь
Академік

Зареєстрований: 13-11-2002
Нема на форумі

Настрій: порожній

[*] написано 5-11-2003 у 15:52

Щодо новенького. Наскільки пам'ятаю на презентації 12 обручів Андрухович сказав, що вже написав більше 20 віршів для нового альбому півнів.
А щодо самих півнів - то вони моя наулюбленіша група, хоча найулюбленіша пісня це ссс "Гаспид або ж дідько" - а так як її творили ці самі представники півнів, то це майже їхня пісня.

ця земля збатогована вміє бути вічною () Ю. Андрухович \"Країна дітей\"
Vedmid
Дописувач
**

Зареєстрований: 19-5-2003
Нема на форумі

Настрій: фантастичний

[*] написано 5-11-2003 у 16:04

SSS "Nato-Welcome Back" #1 :)
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-11-2003 у 16:52

О, а я ще не чув.
Хто має?

Люби українське!
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-11-2003 у 16:54

Тобто, я зрозумів, що УА-Музік мають, а от чи дадуть?:sing:

Люби українське!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-11-2003 у 09:23

мені теж цікаво, чи дадуть. Інколи у мене виникає бажання надавати гарненько штурханців коханому ведмедикові, аби знав, як самому слухати, а мені не давати!
Якби не ви, я б і не взнала! Ну-ууу, почварко!..

Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 6-11-2003 у 09:37

Ну шо робиться! Тільки встиг продати першого Півня, а от вже як зазнався!
А що ж буде далі? Може взагалі неварто до вас укрмузику завозити, щоби людей не псути?:)

Люби українське!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-11-2003 у 10:19

нічо. Я йому просто тепер не дам 12 обручів Андруховича :Р

Чарівник з міста Гамельн
Академік

Зареєстрований: 14-12-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 13-11-2003 у 13:22

http://www.ii.lviv.ua/chetver/n18/dovzhenko.htm:

ОТАР ДОВЖЕНКО

УБИТИ НУМЕРАТОРОМ

...

Читаючи поезії Юрія Андруховича, я раптом зрозумів, що ці справді геніальні вірші втрачені для нас — покоління, що стало актуальним у другій половині 90-х: вони назавжди лишаться для нас текстами посередніх пісень. Мистецьке варварство, здійснене протягом останнього десятиліття львівською богемою а-ля «Мертвий півень», стало для мене надто очевидним. Вони створили декоративний, примарний Львів, забравши в міста шанс лишитися останнім притулком для Духу. КАРФАГЕН ПОВИНЕН БУТИ ЗРУЙНОВАНИЙ.

...

Black Flowers Please...

P.S. А взагалі, дуже всім рекомендую почитати увесь текст. Здається, наш Форум втратив дуже цікаву людину...
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-11-2003 у 13:49

ну, Отар завше не любив МП. Він це при кожній нагоді дає знати.

Василь
Академік

Зареєстрований: 13-11-2002
Нема на форумі

Настрій: порожній

[*] написано 13-11-2003 у 16:59

Особисто я спочатку чув пісні Мертвого Півня, а потім вже читав Андруховича. Пам'ятаю з першого альбому, коли почув "Ієронім бош 20" та "Дидактичну виставу в театрі Богуславського", тоді аж зацікавився Андруховичем та полюбив його поезію. А тому тільки дякую за це півням.

ця земля збатогована вміє бути вічною () Ю. Андрухович \"Країна дітей\"
Круціфукс.
Академік

Зареєстрований: 4-12-2002
Нема на форумі

[*] написано 13-11-2003 у 18:57

Не тільки "дякую", а "дякую, до побачення"!

(вибач, Назаре, ну не зміг утриматись #))
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 13-11-2003 у 19:01

Цитата:
Першим відправив користувач Василь
Особисто я спочатку чув пісні Мертвого Півня, а потім вже читав Андруховича ... коли почув, тоді аж зацікавився Андруховичем...

Так у тому то ж і річ! Чомусь дехто геть не враховує, що попри те, що Львів є центром Всесвіту, купа народу з тих, які наразі знають ім'я Андруховича, дізналась про його існування саме завдяки Мертвому півню.

Цитата:

Читаючи поезії Юрія Андруховича, я раптом зрозумів, що ці справді геніальні вірші ... назавжди лишаться ... текстами посередніх пісень. Мистецьке варварство, здійснене ... львівською богемою а-ля «Мертвий півень», стало для мене надто очевидним. Вони створили декоративний, примарний Львів, забравши в міста шанс лишитися останнім притулком для Духу.

Не хочется сперечатись зі "знаними музикознавцями" (раптом у них і довідка є ?! :D), лише пара застережень.
1) Краще уявлення про Львів, як про примару (досить симпатичну, між іншим, як виходити з півнячих пісень), ніж Львів бандюків з машінгеверами (а я такі думки чув власними вухами, з носіями спілкувався);
2) Прошу знайомих пана Отара якось йому розтлумачити, що місце Духа - не у "столиці світу" Львові, не в Києві чи Йоганесбурзі, а у ньому самому. Як ти не є носієм зазначеної субстанції, жадний Андрухович не допоможе, а як є - жадний Півень не завадить. Тож не варто перейматись.

До теми (навіть не торкаючись суб'єктивно-об'єктивной оцінки музики Мертвого півня)
Давно відомо, що примітивно рітмізований (не мелодізований) вірш на 3 аккордах сприймається загАлом значно прихильніше. Цим свого часу чудово користалися представники совіцької авторської пісні.

Стосовно ж пропонованого матеріальчика пана Довженка, він, безперечно, має свої "+", але, як ближче до теми, складається враження, що прізвище Андруховича відсотків на 70-80 взагалі згадується, аби заволати: "Я, я, я не люблю МП!!!" Спробуйте прибрати зацітований на форумі абзац - багато воно все втратить?
ярка-дзвінка
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 20-11-2003 у 22:31

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн
http://www.ii.lviv.ua/chetver/n18/dovzhenko.htm:

ОТАР ДОВЖЕНКО

УБИТИ НУМЕРАТОРОМ

Читаючи поезії Юрія Андруховича, я раптом зрозумів, що ці справді геніальні вірші втрачені для нас — покоління, що стало актуальним у другій половині 90-х: вони назавжди лишаться для нас текстами посередніх пісень. Мистецьке варварство, здійснене протягом останнього десятиліття львівською богемою а-ля «Мертвий півень», стало для мене надто очевидним. Вони створили декоративний, примарний Львів, забравши в міста шанс лишитися останнім притулком для Духу. КАРФАГЕН ПОВИНЕН БУТИ ЗРУЙНОВАНИЙ.

Мда-а-а... Чесно признаюся, що досить-таки прикро було це прочитати... Цікаво, що ж ми так напартачили з Юрковими текстами, що аж відбили людям бажання їх читати? Адже пісні на тексти Андруховича - чи не єдині серйозні. Майже всі решта - стьоб і ха-ха. Хоча, з іншого боку, пан Довженко дозволив мені вперше в житті відчути себе повноцінним варваром. Ех, недаремно ми десять років орали сцену! :) Тільки от як нам, друзі, тепер називати тих, хто обкручує руки львівським скульптурам 17-18 століття?..

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 20-11-2003 у 22:34

Ярко, не бери до серця. Півні суперові.
ярка-дзвінка
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 20-11-2003 у 22:38

Дякую, Олексію! Ти справжній друг! А критика - це здорОво. Особливо, коли вона обґрунтована (на відміну від... ) :)

fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-11-2003 у 10:23

треба б його все-таки сюди закликати, бо я й сама досі не знаю, чого він має такий упереджений погляд на Півнів, і то вже давно.

Круціфукс.
Академік

Зареєстрований: 4-12-2002
Нема на форумі

[*] написано 21-11-2003 у 11:46

Упереджений погляд: "Мертвий півень - варвари"

Неупереджений погляд: "Півні суперові"

(так і запишемо в протоколі)
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 21-11-2003 у 11:55

:)

Мені подобаються пісні гурту Мертвий Півень. І в принципі абсолютно байдуже на чиї вони вірші.
Це мої уподобання, мої емоції.
Звинувачувати ж у варварстві і справді треба якось аргументовніше.

Нажаль, дуже багато людей зараз використовують постатьт Андруховича аби щось комусь довести/навести.
У зазначеному дописі пана Довженка я, наприклад, не бачу логіки, бо творчість жителів міста і формує його дух чи то характер і як на те пішло, то без таких гуртів про лвівський рок чи там львівську сучасну культуру взагалі ніхто не знав би, та й не було б її певне.
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-11-2003 у 12:26

упереджений погляд - це визрілий вже погляд, що передує сприйняттю. Себто, коли людина каже: а, це нова книжка Кафки - знаємо-знаємо, такий же примітив, як і всі попередні.

Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 21-11-2003 у 14:52

Та облиште ви того Довженка! Людина хоче добре продатися, а як ти си продаш без шкандалю? :)
Було б інакше, міг би хоча б Андруховича спитати, як йому Півні всеньке життя обпаскудили.
Елементарна провокація, й вона таки вдається, бо незабаром обговорення буде нагадувати хітовий тред про непересічну ролю пані А.Рудницької в українській культурі (мене тоді ще не було, але от нещодавно натрапив був - то почитав-пореготав).

"Контора пішет", - як сказав Остап Бендер, показавши по тому приклад правдивої реакції на подібні речі.
А, ще одну цитатку згадав: "У людєй большоє горє. Оні хотят поторговаться" (М. Жванецький, "Как шутілі в Одєссє";)
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-11-2003 у 15:57

Dmy, братику, думай, що говориш, особливо коли йдеться про людину, якої не знаєш.

Сторінки:  1  2    4  ..  6

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1844
Реклама: