Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Маленькая жизнь Стюарта Кельвина Забужко
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 30-1-2004 у 10:40

Еге... Передчуваю поновлення теми про те, що таке націоналізм. :)

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 30-1-2004 у 10:53

Її не буде, Фішко, бо в нашому суспільстві це у кожного своє - для когось банди бандєр, для когось русофобія.

На мій погляд різниця між нами і росіянами полягає лише в тому, що у них втілювачі національної ідеї при владі, а у нас при владі люди взагалі без ідеї (мається на увазі політичної). Але то наша проблема а не росіян. От і все.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 30-1-2004 у 10:56

МЕСIАНСТВО МОСКВИНА, Розділ з книги Павла Штепи "МОСКОВСТВО, його походження, зміст, форми й історична тяглість"

http://odin.prohosting.com/~moskovst/

Москва — III Рим
Монах Філофей, XVI ст.

Москва — всему свету голова.
Московська народна приказка

...Загарбники всіх часів завжди намагалися виправдатися якимись вищими ідеалами, їм не вистачало самого лише права меча, і вони шукали санкції якогось вищого судді: Бога, справедливості тощо. Так виникло месіанство загарбницьких народів...

...Відокремлена від культурного світу Московщина почала розбудовувати свою культуру 700-800 років тому силами українців та німців. Науку москвини почали (лише почали) розвивати в XVI-II ст., а літературну мову аж у XIX ст., знову-таки розумом немосквинів. Тобто москвини не мали підстав і матеріалу для своєї національної гордості. Псковський чернець Філофей, позичивши з Балкан ідею III Риму, створив 1524 року московський міф "Москва-ІІІ Рим", що увійшов глибоко в душу і кров всього московського народу, став його глибокою вірою у месіанське призначення Московщини, творчим духом, що творив московську історію...

...Своїх святих можна наробити сотні за пару років, але великих історичних постатей не наробиш. Лишався єдиний шлях - украсти їх в інших народів. З омосковщеного "царя Пруса" Європа сміялася. У поляків не вкрадеш, бо їхню історію теж знає Європа. Історичне щастя москвинів (і українська нерозумність) дало до московських рук стародавню Україну з її кількатисячолітньою багатющою культурою і славою. І Московщина вчепилася за цю золоту нагоду...
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-1-2004 у 10:59

З цього і випливає що кожна підлота може буркнути хахли казли, бо відчуває що за нею держава. А у нас держава ні за кого і тому голос подає лише та підлота, яка має хоч якусь підтримку. Тобто проросійська. Якщо колись у нас буде сильна держава, то і наша підлота повилазить і протест перестане виливатись в цікаві ґрафіті на шулявській і перейде на язики та дії нашого, рідного . І не тільки у нас, але й в Росії, де нашого брата повно.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-1-2004 у 11:10

Ще забув додати:
Насправді ніякої справедливості в світі не існує - існує лише право сили.
Якщо ми тільки станемо сильніші за якогось з своїх сусідів та його союзників/хахяїв, ми почнемо потрошку його "привласнювати". Так, Москва сильна, Штати сильні, але в чому вони винні?
То їх країни і їх справи. Наша нагальна задача - не лягаючи ні під кого набрати своєї сили і тоді ми будемо змушувати світ вивчати історію України. А не викладати в школах історію ЄС.
rost
Академік

Зареєстрований: 14-2-2003
Місто: Canada
Нема на форумі

Настрій: оптимальний

[*] написано 30-1-2004 у 12:19

>>Так, Москва сильна, Штати сильні, але в чому вони винні?
Пам"ятаймо Бісмарка "... немає ні друзів ні ворогів, а тільки національні інтереси". Так от на сьогодні і на найближчі 10-20 років російські національні інтереси (відновлення імперіїї) нам дуже загрожують. Американські - порядок і спокій в світі і Росія - на короткому повідку, співпадають з нашими.
>> тоді ми будемо змушувати світ вивчати історію України.
Та не треба змушувати всюди і так в курсі історії є розділ Kievan Rus, продовженням цього розділу є Moscow Principality, Moskovia, Russia.

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-1-2004 у 12:49

Цілком слушно, тільки щось з дій США не випливає "порядок і спокій в світі". Натомість випливає розширення імперії.
Як би б воно так було - я б погодився.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 30-1-2004 у 17:09

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Цілком слушно, тільки щось з дій США не випливає "порядок і спокій в світі". Натомість випливає розширення імперії.
Як би б воно так було - я б погодився.

Слушно. Гамериканці такі самі імперіалісти, як і росіяни (мабуть не можна жити на великій території й не бути імперіялістом :( )
Але (враховуватимемо українськи геополітичні інтереси, як уже їх торкнулися):
Гамерика на відміну від Росії не будує дамбів;
Гамерика на відміну від Росії не нав'язує українцям своєї мови;
Гамерика на відміну від Росії не має на теріторії України військових баз;
Гамерику на відміну від Росії не має претензій до делімітації українськи кордони;
Гамерика на відміну від Росії хоч якось, а зацікавлена, аби Україна мала "прозору" економіку і політику та який-не який демократичний устрій;
якщо провести соціологічне опитування, то, мабуть, мінімальний відсоток пересічних гамеріканців (на відміну від пересічних росіян) скажуть, жи Україна - то є невід'ємна частина Гамерики.
От саме з цього випливає до певної міри "порядок і спокій", якщо не у світі, то, принаймні, для нас. Порівняно (з іншим варіантом)

Усе мине. Усе мене мине
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 30-1-2004 у 17:23

//якщо провести соціологічне опитування, то, мабуть, мінімальний відсоток пересічних гамеріканців (на відміну від пересічних росіян) скажуть, жи Україна - то є невід'ємна частина Гамерики.
Нє, не мінімальний. Деякі будуть довго думати, до якої з двох країн світу належить Україна - до Гамерики чи до Іраку...

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-1-2004 у 18:31

Америка створює залежні від себе країни трохи за іншим - аби використовувати дешеву військову силу, мати ринки збуту, мати +1 голос в міжнародних структурах. Як на мене - байдуже де будуть воювати мої діти чи в Чечні чи в Іраку. Мої діти мусять воювати лише ЗА УКРАЇНУ. Нехай навіть на Кубані чи в Тюмені.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 30-1-2004 у 19:14

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Америка створює залежні від себе країни трохи за іншим - аби використовувати дешеву військову силу, мати ринки збуту, мати +1 голос в міжнародних структурах. Як на мене - байдуже де будуть воювати мої діти чи в Чечні чи в Іраку. Мої діти мусять воювати лише ЗА УКРАЇНУ. Нехай навіть на Кубані чи в Тюмені.

Не знаю, що там буде з дітьми, але наразі хлопці до Іраку поїхали грошенят підзаробити - ніхто їх силомиць туді не гнав. А загальне рішення: посилати - не посилати приймала Україна, а не Америка, до того ж парламентським голосуванням. Невже не погодишся, жи то дещо відрізняється від Чечні, а раніше - від Афганістану.

Тобто Америка, бесперечно, свої зони впливу створює і, бесперечно, створює їх дещо інакше, я би сказав, безпечніше для інших.
Що ж стосується її безпосередніх військових втручань (яких щось почастішало), то - може догратися, факт.

Усе мине. Усе мене мине
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 30-1-2004 у 19:18

Росія і Америка для України зараз - то як молот і ковадло, тільки останнє (Америка) в силу різних факторів, про які добре написав Dmy (повторюватися не буду) несе істотно меншу загрозу для України. Як воно буде далі - спрогнозувати важко, і я згідна з Dmy, що USA може догратися, однак Росія з молота поступово перетворюється на коток для вкладання асфальту. І суне вона чомусь в наш бік. Це те, що я бачу, і те, що турбує мене щохвилини... :(

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-1-2004 у 21:23

1. Найрозумніша з істот - кішка (мо тому я їх не дуже люблю?). Нещодавно я йшов попід будинком увздовж стіни. На зустріч мені йшла невеличка чорна киця. Я був велики, важкий і у всьому чорному, вона просто маленька і чорна. Коли вона зрозуміла що наші дороги перетинаються і їй нема куди тікати окрім як назад, то зупинилась і, притиснувшись до стіни, стала дугою. Я робив крок за кроком і мені було дуже цікаво що вона буде робити коли я наближусь впритул. А вона сиділа і чекала.
Коли я нарешті наблизився і вже був геть понад нею... ну вгадайте, що вона зробила?
Вона зробила невеличкий крок назустріч і таким чином опинилася у мене за спиною. В цей момент я відчув себе абсолютно беззахисним, бо тепер стояв спиною до невеличкої швидкої хижачки.

Отже не треба боятися великих і сильних - треба просто непереставати бути кішкою.

2. Коли ви підійдете до верби - такої гнучкої і м'якої - спробуйте вдарити її гілку. Зелена гілка бдарить вас із вашою ж силою, проте на меньшу площу, від чого вам буде більш боляче.

Отже не треба боятися сили - треба боятися податливості.

3. Навіть якщо ми спроможемося оголосити війну Росії, доїхати танками до Уралу, зробити незалежним хантимансійський округ, приєднати Кубань і остаточно добити імперію, це не позбавить нас сусідства з росіянами, а лише викличе зворотню реакцію.
Якщо ми протягнемо колючий дріт від донеччини до сумщини, проведено індикаторну смугу і поставимо зпарені кулемети, це не виховає росіян, а натомість озлобить і ті зв'язки, і вони безумовно будуть, що не розірвуться, будуть будуватися на засадах сусідської ворожості, що значно небезпечніше аніж ворожість віддалена.

То ж не треба підсилювати ворожість до сусіда, треба бути вище цієї ворожості.

4. Колись Брюс (той, що не Віліс) з другом американцем відвідував корейську їдальню. Запримітивши китайця, хазяїн почав його провокувати (наші найзятятіші шовіністи - діти у порівнянні із східною національною свідомістю). На що Брюс відповідав своїм китайськім "дузе добле" і продовжував їсти. Американець кілька разів пропонував поїсти в іншій їдальні, проте Брюс продовжував спокійно насолоджуватись обідом.
Вийшовши, на запитання друга він відповів так: "я не можу дозволити кожному виродкові зіпсувати собі настрій".

Тут без моралі.

5. А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас; (нагірна проповідь)

Всі зміни в світі треба починати з себе. Кожен ваш ворог - ваш вихователь, кожен удар - урок, кожна втрата - проступок.
Шукайте причини зла в собі, змінюйте людей навколо себе своїм прикладом. Вам здається що ви невинні? Придивіться уважніше - слабкість теж провина.

ЗІ Я учился убивать, начиная с себя. (с) Один мій знайомий.

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-1-2004 у 22:14

І геть забув, що розповідає як панові Брюсу то вдавалось (вибачте за маленький офтоп) Лін-чі:
"Коли я був молодим, мені подобалося плавати в човні; у мене був невелиский човник: на самоті я відправлявся плавати озером і годинами міг залишатись там.
Якось я сидів із заплющеними очима і медитував. Стояла чарівна ніч. Якийсь пустий човен плив за течією і вдарив мій. В мені піднявся гнів!

Я відкрив очі і збирався насварити людину, що наважилась мене турбувати, але побачив, що човен пустий. Моєму гніву не було куди рухатись. На кого мені було його спрямувати? І мені лишилось тільки одне - знову заплющити очі і почати придивлятися до свого гніву. В той момент, коли я побачив його, я зробив перший крок своїм Шляхом.

В цю тиху ніч я підійшов до центру, що в середині мене. Пустий човен став моїм вчителем. Відтоді коли хто-небудь намагався образити мене і в мені підіймається гнів, я сміявся і казав: "Цей човен пустий".

Я заплющував очі і прямував всередину себе".

Любі мої, не дозволяйте нікому (нічому) заважати вам бути Собою.
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 31-1-2004 у 00:31

Olexiy {Любі мої, не дозволяйте нікому (нічому) заважати вам бути Собою.}

Цілком вірно. При тому би лиш треба добавити, що Важливим (для реалізації того правдиво вірного побажання) є можливість бачити перспективу.
Причім Перпективою я тут іменую не так те що буде (ака вектор події), але ж бачення усього віяла подій, що бути можуть.
Лиш тоді можна не дозволити заважити собі (див. більшість історій про упомянутого тобою Брюса Лієвича)
А вислідом з того є те, що
і навіть _такі_ (як тредогенеруючий) пакостні текстики !читати Треба!
Бо тільки бачачи усе Віяло подій -- дасться взнати по якій з його пір'їн ти ідеш (тебе несе), а на яку тебе за-несе якщо.

З повагою, Сергій.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 31-1-2004 у 08:50

Такі тексти тре читати лише для ознайомлення - якщо ти здатен неемоційно аналізувати подібне явище в контексті подій. Вважати ж себе ображеним, скаженіти від нахабства, тощо - то повний абсурд.

Щоби в брехню повірили, вона має бути жахливою.
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2134
Реклама: