Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3    5  6
Автор: Тема: Людина, яка продала "Мертвого Півня"
Круціфукс.
Академік

Зареєстрований: 4-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 21-11-2003 у 17:02

Цитата:
Олексій:
Нажаль, дуже багато людей зараз використовують постатьт Андруховича аби щось комусь довести/навести.

Так само як і постать Кафки (це експрес-метод набивання ціни за Л. Дерешом - ціни даній темі в даному випадку) ;) Треба і мені навчитись цьому методу...

Мені чомусь (суб'єктивно) здається, що Отар Довженко знає, про що пише. Те, що він сформулював це саме так - можливо просто данина лаконічності. Врешті-решт, він явно не ставив мету розкритикувати "Мертвий півень" детально "по нотах" у своєму творі, з якого взято цитату, а виділив на думку про діяльність гурту рівно стільки місця, скільки вважав за потрібне.

Цитата:
У зазначеному дописі пана Довженка я, наприклад, не бачу логіки, бо творчість жителів міста і формує його дух чи то характер і як на те пішло, то без таких гуртів про лвівський рок чи там львівську сучасну культуру взагалі ніхто не знав би, та й не було б її певне.

Це незнання, на мою думку, є проблемою того "нікого".

Музика Мертвого півня не є достатньо осмислена, як музика... тобто не є музикою в тій же мірі, в якій поезія Юрія Андруховича є поезією. Інакше вона була би побудована зовсім на іншому рівні. З цим, думаю, сперечатись ніхто не стане. Особисто мені таке використання поезії не до смаку - ця музика нічого до слів не додає. Хоча, якась користь в плані популяризації доброї поезії серед "туси", безперечно, є - якщо хтось вже настільки відчуває потребу в дегустації віршів під поп(рок)-мотивчики.

Але бажання слухати Мертвий півень у мене не виникає зовсім не тому, що Мертвий півень - поп-музика. А скоріше тому, що ця музика є лінивою та пасивною, і тягнеться собі далі, цілком задоволена таким станом справ. Може індивідуально ці музиканти собою щось і представляють... ритм-секція начебто адекватна; партія скрипки частково виводить деякі пісні з коматозного стану. Сума ж завджи виходить меншою, ніж всі доданки разом. І виникає оце враження лінивості (не плутати з розслабленістю). Може, завдання групи - робити такий собі легко-гумористичний еквівалент "supermarket muzak" для львівської інтелігенції?

Причин для того, щоб продовжувати робити цю музику 10 чи 15 років, в самій музиці Мертвого півня я - чесно - не бачу. Може суть тут не в музиці, а в іміджі, ролі? Типу, обов'язково повинна бути львівська рок-сцена, і хтось обов'язково повинен на ній займати ту нішу, яку зараз займає Півень?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 21-11-2003 у 17:16

Цитата:
Першим відправив користувач fish
думай, що говориш, особливо коли йдеться про людину, якої не знаєш.

Та я багато кого не знаю, натомість знаю букви й умію читати. Тож уважно прочитав, що було зацітовано від пана Отара в цьому треді, а також сходив на запропоновану лінку і почитав тамте "Убити нумератором" чи як(?).
Відтак постало кілька зауважень, застережень й інших лайок, що я їх виклав у, здається, 2 повідомленнях. По них претензії є (якщо без емоцій і приватних знайомств)?
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 21-11-2003 у 23:21

2Круціфукс.
Поважаю вашу думку, проте не можу погодитись із всим написаним. Мабуть музику по іншому сприймаю і для мене абсолютно не є обов'язковим "музичне наповнення" адекватне наповненню вірша.
Чесно кажучи чимдалі меньше хочеться братись за Андруховича через його палких прихильників, що вважають себе "причетними" до великої літератури, яку вбачають у творах цього автора. Іноді це навіть видається фанатством або чимось психічно-хворобливим. Їй-бо після фраз по типу "не є музикою в тій же мірі, в якій поезія Юрія Андруховича є поезією" хочеться не читати Андруховича а відвести прихильника під холодний душ. Бо ж кожний сприймає поезію та музику суб'єктивно і тут тхне чимось занадто "піднесеним".

Якось мені одна російськомовна богемна дівчинка приїхавши зі Львова і закотивши напівскляні очі розповіла вірш який я вже кілька років чув як пісню (про пляцки). Вона вважала що відкрила Америку через кватирку і взагалі що ми тут в Києві селюки неосвідчені а вона самого Андруховича на пам'ять знає. Аж один вірш.

Відтоді якась огидь у мене і з'явилась.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
ярка-дзвінка
Дійсний член

Зареєстрований: 14-9-2003
Місто: львів-філадельфія-торонто
Нема на форумі

Настрій: прекрасний

[*] написано 21-11-2003 у 23:25

2Круціфікус. Складається враження, що я маю до справи з поважним музичним критиком. Цікаво було би ближче познайомитися, погомоніти :)

жінка без дупи, як церква без дзвінниці
Круціфукс.
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-11-2003 у 09:47

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Мабуть музику по іншому сприймаю і для мене абсолютно не є обов'язковим "музичне наповнення" адекватне наповненню вірша.

Якщо слова написані самим музикантом, то для мене також не є настільки принциповою ця нерівноцінність. Інша справа - взяти готовий, самодостатній вірш і "щось зіграти" під нього на рівні того, що робить Півень. Я просто не розумію, навіщо це потрібно - хіба що для тої ж популяризації поезії у вузьких колах, і все?
Цитата:
Чесно кажучи чимдалі меньше хочеться братись за Андруховича через його палких прихильників, що вважають себе "причетними" до великої літератури, яку вбачають у творах цього автора. Іноді це навіть видається фанатством або чимось психічно-хворобливим. Їй-бо після фраз по типу "не є музикою в тій же мірі, в якій поезія Юрія Андруховича є поезією" хочеться не читати Андруховича а відвести прихильника під холодний душ. Бо ж кожний сприймає поезію та музику суб'єктивно і тут тхне чимось занадто "піднесеним".

Насправді йдеться зовсім не про причетність до чогось "понтового" (ну, всі мають свої враження про фанатиків та снобізм - я теж цього не люблю). Якщо в моїх словах Вам бачаться якісь "піднесені" мильні бульбашки, то винне мабуть моє закоротке формулювання. Суть слів, які Ви процитували, для мене є досить тверезою, і чітко визначеною. Треба - розпишу детальніше, але краще в іншій темі (без прив'язки до Мертвого півня) і краще після числа так двадцятого грудня - зараз влазити в об'ємну дискусію просто не можу собі дозволити.
Круціфукс.
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-11-2003 у 09:52

Цитата:
Першим відправив користувач ярка-дзвінка
2Круціфікус. Складається враження, що я маю до справи з поважним музичним критиком.

#) Скоріше з неповажним студентом ІКНІТу.
Цитата:
Цікаво було би ближче познайомитися, погомоніти :)

cripes!! Мене вже, мабуть, шукають? Ясно... починаю відкладати собі гроші на цинковий гріб :)
Нормалайзер
Академік

Зареєстрований: 27-9-2003
Нема на форумі

[*] написано 22-11-2003 у 10:33

я слухаю "Півнів".
почасти - бо то музика моєї юності.
почасти - бо цілеспрямованими вливами роблю так, що то музика дитинства моїх малих :)
Я навіть до експериментальних "морожено-півнячих" "Афродизіяків" звик і вже можу слухати їх в машині ;)

я заперечую проти будь-яких передруків моїх повідомлень з цього форуму будь-коли й будь-де, крім цього форуму
http://drymba.net/
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Зареєстрований: 14-12-2002
Нема на форумі

[*] написано 22-11-2003 у 15:08

Мені здається, проблема зовсім не у використанні поезії того чи іншого поета, а в тому, чи група (в даному випадку Мертвий Півень) щось додає до цієї поезії своєю музикою. Якщо додає - чудово! За прикладами далеко ходити не треба: Кому Вниз або Сестри Тельнюк. Якщо ж ні, то... I'm sorry.

На мою думку, Мертвий Півень - абсолютно посередня група, яка впродовж вже більше 10 років грає абсолютно посередню музику і, як виглядає зі сторони, не те, що не прогресує, а й навіть не бажає для цього і пальцем поворушити, насолоджуючись луною слів про власну культовість. В світі є тисячі груп, які грають набагато кращу музику, ніж Мертвий Півень, тому не бачу жодних причин, які би виправдовували право останнього бодай на клаптик акустичного простору.

Тобто я хочу сказати, що поезія Андруховича абсолютно самодостатня і зовсім не потребує "безкоштовного додатку" у вигляді музики якогось Мертвого Півня.

... Sorry, Ярка :-)

Black Flowers Please...
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 22-11-2003 у 16:27

Я пісні Мертвого півня люблю, саме з пісні 551 почався мій рибний шал. З нього почалася моя віра в те, що в Україні є що слухати. Але пісні саме на слова Андруховича, мабуть, якраз не належать до моїх найулюбленіших. Ну, хіба за винятком Холодно.

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
ярка-дзвінка
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 23-11-2003 у 22:40

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн

Тобто я хочу сказати, що поезія Андруховича абсолютно самодостатня і зовсім не потребує "безкоштовного додатку" у вигляді музики якогось Мертвого Півня.

... Sorry, Ярка :-)

Гей, нема за що перепрошуватися:) Смаки - справа цікава і повністю індивідуальна. Мені теж далеко не всі пісні Півня подобаються. Але я, мабуть, не наважилася б назвати будь-яку групу чи виконавця "якимсь". Щодо поезії Андруховича: жодного разу Юрко, будучи дуже близьким нашим товаришем, не висловлював свого незадоволення, ще й останню свою поетичну збірку назвав "Пісні для Мертвого Півня". То чому ми мали б зважати на, даруй, твоє ставлення до нашого "безкоштовного додатку"?

ярка-дзвінка
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 23-11-2003 у 22:43

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс.
cripes!! Мене вже, мабуть, шукають? Ясно... починаю відкладати собі гроші на цинковий гріб :)

Ліпше почни відкладати гроші на пиво :lol: Сподіваюся, хоч одною гальбою почастуєш? :D

Василь
Академік

Зареєстрований: 13-11-2002
Нема на форумі

Настрій: порожній

[*] написано 24-11-2003 у 08:17

Мої найулюбленіші пісні: "Пастух пустай", "Країна дітей", "Радіо Сашка", "Трава", "Любовний хід по вулиці ...", крім того ССС "Гаспид або ж дідько". Для шанованого товариства мабуть відомо чиї то всі слова і хто їх виконує. Тому Півні та Андрухович - форева.

ця земля збатогована вміє бути вічною () Ю. Андрухович \"Країна дітей\"
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-11-2003 у 10:35

Якось це все поступово складається в хорові співи "Півні та Андрухович - форева".

Я ж чекаю на допис Круціфукса. :)
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-11-2003 у 16:49

Дзвінці

> Але я, мабуть, не наважилася б назвати будь-яку групу чи виконавця "якимсь".

Хм... Насправді це була зовсім не зневага до групи "Мертвий Півень", а просто стьоб з її назви: "музика якогось півня, до того ж вже мертвого" :-)

> То чому ми мали б зважати на, даруй, твоє ставлення до нашого "безкоштовного додатку"?

З одного боку, абсолютно не мали. Якщо людині або групі людей подобається те, що вони роблять, то чому їх взагалі повинна цікавити думка оточуючих?

Але, з іншого боку, взагалі ні на кого не зважати - це трохи схоже на акваріум. Якщо ж, у випадку Мертвого Півня, додати всі ці претензії на культовість та унікальну львівську атмосферу (впродовж більше 10 років) - це вже ПРОСТО схоже на акваріум!

Звичайно, якщо вірити, що в МУЗИЦІ крім Мертвого Півня існує тільки Плач Єремії та різноманітні проекти їх учасників (ну і ще, може, декілька груп), які протиставляються НЕМУЗИЦІ - усяким Русланам та Руки Вверх, то (без всяких сумнівів!) Мертвий Півень - просто суперова група. Але якщо взяти цей акустичний акваріум і вилити його в озеро, де живуть тисячі і тисячі різноманітних груп та виконавців, то чи не виявиться, що:

Мертвий Півень - досить посередня група, яка 10 років тішилась комфортним становищем в своєму акваріумі і навіть не намагалась розвиватись?

Не думаю, що моє відношення до МП - тільки справа смаку. Не можу поскаржитись, що не сприймаю рок-музику ("Тигры ЛЮБЯТ чертополох!";). Років десь 5-6 тому, коли я тільки починав цікавитись музикою, то теж вважав, що Мертвий Півень - цілком достойна група. Але переслухавши цілу купу іншої музики, зрозумів, що музику можна (і ТРЕБА!) робити краще. Перефразуючи тов. NetGuy-а, "Дякую King Crimson за те, що не можу слухати Мертвий Півень!". До речі, якщо вірити інтерв'ю на диску "Є" - King Crimson чи не найулюбленіша група Олега Сука (щоправда, якась безнадійно далека від музики дурепа в текстовій версії обізвала її чи-то "Kin Tvinson" чи-то ще якось :-)) Я не кажу, що всі групи обов'язково повинні грати музику на рівні King Crimson, але принаймні мати якесь "раціональне зерно" - щось таке, що б продовжувало викликати інтерес навіть після прослуховування музики інших груп.

До чого я веду. Учасники Мертвого Півня - цілком освідчені в музиці люди. Також відчувається, що грати вони вміють. В чому ж тоді проблема? Може як раз в недостатній критиці на їхню адресу? Потрапивши в комфортну нішу акваріумної культовості, вони зупинились на досягнутому і не стільки не можуть, скільки просто не бажають щось міняти.

Але, знову ж таки, з першого боку, я далекий від думки когось вчити чи в чомусь переконувати (я не Паоло Коельйо :-)).

Хоча... хтозна, може, прочитавши це, хто-небудь піде і на отримані від продажу Мертвого Півня гроші купить собі компакт King Crimson :-)

Black Flowers Please...
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-11-2003 у 18:24

2Чарівник:
Знаєте(єш), насправді я не є якимось музичним знавцем чи там критиком. Навіть естетом назватись не можу і тому в подібних суперечках мені важкувато. Та й орієнтуватись в мистецтві доводиться лише на власних емоціях та почуттях. Цілком можливо саме через те в колі моєї уваги з'являються часом гурти, що за оцінками критиків не заслуговують уваги. Мені просто неподобається неякісна музика. Але навіть сформулювати критерії якості не вдається. Відчуваю... спиною, хоча розумні люди кажуть що "спиною" відчувають геї а людина мусить відчувати руками.

Колись мій добрий друг та класний керівник (в одній особі) викладаючи історію року казав що Pink Floyd за свою багаторічну історію випустив порівняно небагато альбомів, проте кожний з них є довершеним твором і тем в одній пісні часом вистачає на повний репертуар пересічного гурту.
Можливо. Я не всі альбоми переслухав, проте якось не пре. Безумовно цікаво, якісно, приємно, проте... Справа смаку.

Що ж до "комфортності акваріму". А що, справді Півні претендували на ексклюзивне представництво львівського року? Я просто не чув (це справді звиайне питання). Вважаю за умов певної конкуренції на цьому сегменті музичного ринку вони б розвивались. Якщо ж вони не розвивались, то або не було конкурентів і, отже, це і є яскраві представники львівського року, або ж конкуренція була, проте аудиторія вимагала саме такої музики (адже ж аудиторія у гурту і досі є).

До чого то я все веду? А ні до чого. Гурт є досі доволі популярним, має аудиторію. Це ніби факт. А значить є в такій музиці потреба. Принаймні мені вона подобається. Але, як вже казалось, я не можу навести аргументів. Нема у мене означення "якісної музики", але Півні ніби здаються якісними.
Прошу не відноситись до допису як до плаксивого "сваріть, сваріть, а мені, нещасному, все одно подобається" - я насправді не орієнтуюся у львівській рок-тусі, проте не думаю що МП так вже комусь насолив своїм існуванням.
Круціфукс.
Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-11-2003 у 22:56

Аудиторія аудиторією... мені насправді цікаве трохи інше.

Це, перш за все, запитання до Ярки, але мені цікава позиція і інших учасників Півня. Як ви самі (група та індивідуально) ставитесь до своєї діяльності, до своєї ролі? Чому ви вважаєте свою музику потрібною (такою, якою вона є)?

...про це краще дійсно за Пивом говорити #)
Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

[*] написано 25-11-2003 у 16:16

"Мертвий півень" - посередня група..."
Аргументації бракує. Зводити все до поезії Андруховича - абсурдно. Від музики вірші не втрачають.
"МП" - це в першу чергу музика. І дивно, що ви вважаєте самодостатність віршів доказом того, що група - посередня.
Як приклад - візьміть "Королівських зайців". Як на мене, "Альтернативний романс", де також всі пісні проспівано на вірші класиків - аж ніяк не посередня група. Єдина проблема, з якою вони важко справляються - настрій вокалістки і якість визвучування наших концертів. І щастя, що їм вдалося так добре записати свій анплагд.

Інша справа - те про що казав Чарівник і Круціфукс. Лінощі. "МП" зробив собі ім'я "на барикадах", але аж ніяк не касовими зборами і суперальбомами. Тоб така собі контр-культура. Надмірна зайнятість її учасників собою та побічними проектами, неоригінальність музики - це дійсно є.

Я слухаю "МП" - а чую чомусь RHCP. Але чомусь коли я слухаю "пеперсів", мені аж ніяк не причувається "МП". От в цьому і закарлюка.

Мабуть краще тут вжити термін "повноцінність існування групи", чи "динаміку існування", коли з альбому в альбом вона демонструє або розвиток, або занепад, або принаймі якусь криву. І отут доречним є термін "неосмисленість музики", який вже вище наводився.
Хоча про "динаміку" у "МП" я теж нічого не можу сказати - пробував слухати деякі альбоми, а також останню компіляцію "кращих речей" від "Легенди укр-року" - не чіпляє нічим. Рука тягнеться до гудзика "стоп" після третьої пісні.

не беріть важкого в голову!
Василь
Академік

Зареєстрований: 13-11-2002
Нема на форумі

Настрій: порожній

[*] написано 25-11-2003 у 16:44

Цитата:

Надмірна зайнятість її учасників собою та побічними проектами

Кому як не Юркові Карашівському про це знати

ця земля збатогована вміє бути вічною () Ю. Андрухович \"Країна дітей\"
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-11-2003 у 18:36

> Аргументації бракує. Зводити все до поезії Андруховича - абсурдно. Від музики вірші не втрачають.
> "МП" - це в першу чергу музика. І дивно, що ви вважаєте самодостатність віршів доказом того, що група - посередня.

Стоп, а хіба це хтось казав? Я, навпаки, казав, що треба оцінювати МП власне за їхньою музикою, а не за віршами Андруховича (практично те саме, що написали і Ви).

Black Flowers Please...
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-11-2003 у 19:05

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс
... ритм-секція начебто адекватна; партія скрипки частково виводить деякі пісні з коматозного стану

Чи хто-небудь підкаже, коли від МП пішов останній скрипаль? Я щось уже й не пам'ятаю :)

Безпосередньо до Круціфукса:
Яку саме ритм-секцію пане музикознавцю мали-сьте на увазі? Позднякова, П'ятакова, Надольського, когось із [не]наведених, усіх відразу?
(просто хоч в опитування виставляй) :D
Разом із Джоном, Чопиком чи без?
Круціфукс.
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-11-2003 у 19:43

Пане Півнезнавцю,

На це запитання я Вам обов'язково відповім після того, як Ви мені назовете поіменно:
1.) Всіх учасників групи Backstreet Boys;
2.) Всіх музикантів, що підігрували Backstreet Boys в ранні та пізні періоди їхньої творчості;
3.) Всіх продюсерів, що продюсували Backstreet Boys та допомагали їм у скрутні хвилини їхнього існування.

Після поіменного перечислення всіх вищевказаних осіб прошу дати коротку (але в об'ємі не меншому, ніж 1500 знаків) порівняльну характеристику музичної діяльності осіб категорій 1, 2 і 3 на всіх альбомах групи Backstreet Boys - опис їхнього творчого вкладу в кінцевий продукт.

Вдячний заздалегідь. :)
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-11-2003 у 20:19

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс.
Пане Півнезнавцю,

На це запитання я Вам обов'язково відповім після того, як Ви мені назовете поіменно:
1.) Всіх учасників групи Backstreet Boys;
2.) Всіх музикантів, що підігрували Backstreet Boys в ранні та пізні періоди їхньої творчості;
3.) Всіх продюсерів, що продюсували Backstreet Boys та допомагали їм у скрутні хвилини їхнього існування.

Може пан пам'тає, що відповідав рабінович на запитання сусідів про його здоров'я? Є з ним солідарним.
Міг би сказати, жи ніц не відаю, що воно таке за Backstreet Boys, але не люблю брехати. Чув, хоча ні продюсерів, ні членів родин, ні розрахункові рахунки й домашні адреси не знав, не знаю та й не прагнутиму. Власне, всі зазначені питання залишу так, як вони є наразі. Чому?

1. Бо то є офтоп (не вірите - загляньте, як зветься тред). Гадаю, то не сприйметься нечемним, якщо в цьому треді буду говорити лише про Півнів (навіть про Андруховича якось в... того - краще б там, де поети з письменниками)

2. Про Backstreet Boys я розмову не починав (ні тут, ані деінде). Натомість, у своєму попередньму пості послався на цитату, тож мабуть мав підстави сподіватись на відповідь по суті (так би сказати "за свої слова";).

P.S. Усіх загиблих на 2 світовій війні поіменно я також не знаю.
P.S.S. А питання про МП ставив тому, жи оритм-секція на різних альбомах звучить таки по-різному (попри їх лінощи), не кажучи вже про струнні.
Круціфукс.
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-11-2003 у 21:18

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Міг би сказати, жи ніц не відаю, що воно таке за Backstreet Boys, але не люблю брехати. Чув, хоча ні продюсерів, ні членів родин, ні розрахункові рахунки й домашні адреси не знав, не знаю та й не прагнутиму.

"Міг би сказати, жи ніц не відаю, що воно таке за Мертвий Півень, але не люблю брехати. Чув, хоча ні ..., ні ..., ні ... й ... не знав, не знаю та й не прагнутиму." Перепрошую, натяк був очевидним.

Ті пісні МП, що я слухав, не спричинили навіть найменшого бажання заглиблюватись в їхній доробок, і тим більше дізнаватись імена, прізвища учасників та біографічні деталі. Ярлик "музикознавець" нав'язали мені Ви.

Конкретні враження описував по піснях, які з тих чи інших причин слухав більше разів, ніж інші. Про ритм-секцію написав, згадуючи, наприклад, "Агов, мої маленькі чортенята". Цю пісню я пам'ятаю. Про скрипку - тут пам'ять може вже й підводить - але хіба не було скрипки в "Ми помремо не в Парижі"? Сама пісня приречена на фоновість, м'яко кажучи, але в партії скрипки щось відбувалось, якесь життя продовжувалось. Інші назви постирались із пам'яті.

Ваші, Dmy, наміри тут полягають у підтриманні "одобрямсу" щодо музики гурту "Мертвий півень"? Те, що Ви знаєте всіх її барабанщиків поіменно, і вмієте сказати, що "ритм-секції відрізняються", ще нічого не каже про те, як Ви чуєте музику. Це не спосіб переконати чи "завалити" опонента. Ви поки що не сказали нічого реального, а лише заперечували сказане іншими.

Проте, як людині, що "знає букви", і - очевидно - набагато більше слухала "МП", аніж я, Вам безперечно під силу описати, наприклад, ЯК САМЕ відрізняються різні ритм-секції гурту; і взагалі, чому їхня музика є вартою уваги та самовідданого прослуховування. І зробити це без застосування термінології та без апелювання до емоцій.

Якщо Ви це зробите, то Ви не тільки переконаєте мене, такого-сякого ламера, переслухати дискографію "МП" ще раз і, можливо, змінити свою думку і побачити в цій музиці щось нове; а зробите великий вклад в наповнення Форуму цінною інформацією, і яскравіше запалите полум'я Мертвого півня у серцях неофітів - які ордою побіжать не продавати, а купувати диски гурту. Все у Ваших руках! :)
Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 25-11-2003 у 21:22

я скажу просто вони мені подобаються! :)

і жодні критичні рецензію цього вподобання не переб'ють! :)

хоч іншу думку шаную та поважаю - але ж поважайте і мою... ;)

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Круціфукс.
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-11-2003 у 21:33

"Просто подобаються" - цілком здоровий відгук. Так само, як і описи детальніших вражень. І звичайно, тотальна повага до всіх думок.

(Нездоровим є вид елітизму, коли якась людина чи група людей намагається дати знати іншим, що лише ВОНИ, а не ті інші, мають право мати думку про щось, а іншим, "неправильним" треба тихо сидіти в куточку. Але навіть таке ставлення я можу поважати, якщо воно засноване на чомусь реальному, а не просто на емоціях або понтах - на відчутті причетності до "правильного".)
 Сторінки:  1    3    5  6

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1844
Реклама: