Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2    4    6  ..  25
Автор: Тема: Українські письменники
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 22-7-2003 у 09:27

правильно! Якщо вже так хочуть позбочуватися, нехай Позаяка вивчають.

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 22-7-2003 у 15:08

Позаяка дітям не можна, вони, тоді почнуть лапати качаок (і далі по тексту...
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Василь
Академік

Зареєстрований: 13-11-2002
Нема на форумі

Настрій: порожній

[*] написано 29-7-2003 у 07:58

А я чув що не лише Андруховича, а весь Бу-ба-бу
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 29-7-2003 у 08:16

...і всю "пропала грамота" /вперто додала fish :)/

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Гриця
Дописувач
**

Зареєстрований: 18-5-2003
Нема на форумі

Настрій: Співаю!

[*] написано 31-7-2003 у 22:22

Нещодавно перечитала Забужко. То якісь пародії, поясніть! Наче вона в 5 класі. Зміст лежить на долоні і зовсім нецікаво.
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 31-7-2003 у 23:45

Цитата:
Першим відправив користувач Гриця
Нещодавно перечитала Забужко. То якісь пародії, поясніть! Наче вона в 5 класі. Зміст лежить на долоні і зовсім нецікаво.

Про Забужко мені казав колись знайомий редактор, що вона непогана есеїстка, та й потому. Чесно кажучі, "Польові дослідження..." я не осилила. Зів’яла. Може, хтось таке читає, а я не сприймаю. Інші її твори теж особливого враження не справили. Знову ж таки, суб’єктив, але... :o
тихий вечір
Дописувач
**

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: ЛЬВІВ
Нема на форумі

Настрій: до праці !

[*] написано 1-8-2003 у 02:23

згідно зі сподіваннями такої собі Ірени Карпи, "мощі Забужко і їй подібних колись таки перегниють, і ми все-таки матимемо справжню українську літературу".
:) :D
це так..., повністю суб’єктивно звичайно...
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-8-2003 у 08:26

до речі, а як вам сама Ірена Карпа у ролі письменниці? (див. Четвер 16)

Odarka
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-8-2003 у 13:06

Я знаю співачку Наталку карпу. Вони сестри? Якщо так, тоді цеи попсова літереатура...
Киньте на форум щось почитати Ірини Карпи.
тихий вечір
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 1-8-2003 у 16:11

ось тут є її "Сни Ієрихона" : http://www.ii.lviv.ua/chetver/n16/erena.htm
(правда там немає "50 хвилин трави"...)

ці речі я ше не читав... (якось так вийшло). але має бути чимось вартісним. Бо на живо Карпа справляє вражання крутої інтелектуалки (шось типу доктор філології; викладає...).
:)
А ще, якщо не помиляюсь, вона є вокалісткою гр. "Фактично самі" !
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-8-2003 у 10:31

звичайно, Фактично самі.
А ще, виявляється, Міщенко (Таліта кум) собі там щось пописує. Читала її оповіданнячко "Кіт" - нічогеньке.

fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-8-2003 у 10:47

А у Наталки Карпи ниньки бьоздник, до речі...

Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

[*] написано 4-8-2003 у 15:31
Молодець, Назаре!

Але того мабуть ніхто не помітив. ВАСИЛЬ КОЖЕЛЯНКО через "Я", а не "ю". Модераторе, виправте недоречність, Кожелянко того вартий!!!

Про Ірену Карпу можу сказати лише одне - це навіть не бульварне чтиво. Їй разом з Пиркало треба ще вчитись і вчитись писати ДЛЯ ЛЮДЕЙ, а не для себе. Хоча в цьому плані Пиркало на голову вища. Звичайно, кожен сприймає літературу по-своєму. Комусь те навіть подобаться. Але нашарування всіх тих образів у "ЗнесПаленого" - це саме те, за що я не витримую Станіслава Лєма. Тим більше, що легко прослідковується їхня природа (і це, як не прикро, не плюс, а мінус). Тим більше, надто Карпа пише схоже на Іздрика. Ви пробуйте спочатку почитати його, а потім її твори. Вас виблює на асфальт простісінько під колеса першого ліпшого трамвайчика.

З укрсучліту мене вразив ТАРАС ПРОХАСЬКО. Гігант. І без блюзнірства і самовихваляння про якийсь там "станіславський синдром", який існує виключно в головах бу-ба-бістів. Основне правило літератури (і журналістики теж, до речі) - писати треба ДЛЯ ЛЮДЕЙ. І звання "магістра філології" (Ірена Карпа) ще не дає людині право називатись письменником. Це всього-навсього - вища освіта. Це я до того, що рано їй ще книжки писати. Он, Кучма теж "письмменник". І зараз готує нову книгу. Вам цікаво її читати буде? :D :D :D

не беріть важкого в голову!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 4-8-2003 у 15:44

Доречі - почесний академік КНУ ім Шевченка. Ви тільки не подумайте що в професорства нашого хтось питав.

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
тихий вечір
Дописувач
**

Нема на форумі

thumbdown.gif написано 4-8-2003 у 15:57

Молодець, п. Юрію!

"ЛЄМ" українською - ЛЕМ, через "Е", а не "Є".
Модераторе, виправте недоречність, Лем того вартий!!!

і взагалі я в шоці. Ви певно не знаєте про що говорите. Або говорите просто так. Щоб щось сказати і когось зачепити.

направду, ваші вище наведені думки "висмоктані з пальця"
:mad:

П. С. Невже ви справді думаєте що письменник повинен виконувати якісь правила!? Писати для людей? Та ви що... Хто вам таке сказав.
Ви хочете сказати що Прохасько бере і пише спеціально для людей? Тобто що він турбуєтя про те чи їм буде цікаво, чи вони зрозуміють його образи, настрій, БАЧЕННЯ, ... ?? Та ніколи в житті. Справжні пишуть для себе, тому що це їм потрібно. І люди це читають не тому що це написано для людей, а тому що це їм теж потрібно.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 4-8-2003 у 16:12

Я, звісно, перепрошую - сам аж ніяк не гуманітарій, проте мені здаєтся - якщо людина пише для загалу, то мусить щонайменьше мати що сказати цьому загалові (а не завалювати цікавим словоблуддям) і, по-друге, вміти це сказати.

Бо інакше вийде твір для "обраних", що розуміють мову письменника.

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-8-2003 у 08:08

А мені не важливо, чи пише письменник для себе, чи для людей. Я від нього хочу одного: щоб він писав ДЛЯ МЕНЕ. Всіх, хто пише не ДЛЯ МЕНЕ, автоматично заношу до нездар і ставлю жирну крапку. :):):)

Odarka
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-8-2003 у 12:58

Цитата:
Першим відправив користувач fish
А мені не важливо, чи пише письменник для себе, чи для людей. Я від нього хочу одного: щоб він писав ДЛЯ МЕНЕ. Всіх, хто пише не ДЛЯ МЕНЕ, автоматично заношу до нездар і ставлю жирну крапку. :):):)

А ти для мене пишеш?:rolleyes:
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-8-2003 у 13:01

Звичайно. Тобі ж казочки сподобалися.

Odarka
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-8-2003 у 13:02

Цитата:
Першим відправив користувач тихий вечір
Молодець, п. Юрію!

і взагалі я в шоці. Ви певно не знаєте про що говорите. Або говорите просто так. Щоб щось сказати і когось зачепити.

:mad:

П. С. Невже ви справді думаєте що письменник повинен виконувати якісь правила!? Писати для людей? Та ви що... Хто вам таке сказав.
Ви хочете сказати що Прохасько бере і пише спеціально для людей? Тобто що він турбуєтя про те чи їм буде цікаво, чи вони зрозуміють його образи, настрій, БАЧЕННЯ, ... ?? Та ніколи в житті. Справжні пишуть для себе, тому що це їм потрібно. І люди це читають не тому що це написано для людей, а тому що це їм теж потрібно.

:D:D:D Я з Вами дуже погоджуююся!!!!:D:D:D
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-8-2003 у 22:03

Цікава дискусія. Я оце замислилась (письменницею себе називати не буду, бо боюся :D ) чи для себе пишу, чи для людей? Для себе - і так, і ні. Для себе - це як графоман, його ніхто не читає, а він все пише, пише, і - в шухляду! :) І водночас... як бути з тими моментами, коли нікому вилити душу, або просто на душі такий тягар, що нікому й сказати не можеш? Навіть собі боїшся зізнатися? Хто що робить, а я - пишу. Отже, для себе. А з іншого боку - хочеться, щоби люди читали, щоби їм це подобалось - отже, для людей! :sing:
Гриця
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 5-8-2003 у 22:32

писати тре те що хочеться. а там вже кому сподабається - добре, кому ні - їм же гірше))) я теж так роблю. тільки от проблем - батьки не розуміють.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-8-2003 у 22:37

О, моя мама спить і в своїх рожевих снах бачить, як її доня покине "оту дурню", сяде за баланс і почне орати бухгалтерську ниву. Я вже писала - батьки просто проігнорували моє нагородження на конкурсі. Не прийшли. Не змогли - дуже були зайняті. :( Подруга з іншого міста змогла приїхати, а вони - нє. (Шкода, до слова, що я тоді ще не бувала на Форумі Рідного Міста - ото б мала групу підтримки, уявляєте? :cool: Там і концерт був для переможців - переважно попсовий, а так... ех, могло би бути краще!!! :sing: ) Та розуміння або не розуміння батьків мене вже не зупинить. Я безнайдіно зіпсована людина :) Я - маніяк, як сказала та ж мама! :baddevil:
Гриця
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 6-8-2003 у 10:26

ні, це жахливо. мої би напевно прийшли, але з радості за мене. тато мого вабще не читає і оправдовує тим, що нічо не шарить в поезії. а мама постійно каже" от я б не так написала, а так, і тут нашо було таке писати, і там не те слово, а там рими нема....зміст її не цікавить.(((((((
та, з форуму до тебе на нагородження б армія прийша а не група.))))))))))
Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

biggrin.gif написано 6-8-2003 у 11:10
А "тихий вечір" - це письменник?

Цитата:
тихий вечір обурився раптом
Молодець, п. Юрію!

Не буду сперечатися. Але то моє переконання: якщо Володимир Пуцін - росіянин, то й писати його слід як "ВЛАДІМІР". Оскільки Джорджа Буша ще ніхто Юрком Кущенком не назвав. Хіба що в якихось літературних нетрях задля красного слівця. А тому Стані'слава ЛЄМА, як поляка, я писав і буду псати через "Є", а не так, я Ви то пропонуєте. Що за прискіпування на порожньому місці? Неприязнь? Будь-ласка, але аргументи не ті...

Цитата:
...І взагалі я в шоці. Ви певно не знаєте про що говорите. Або говорите просто так. Щоб щось сказати і когось зачепити.

Угу, з середнього правої руки. Спеціально для Вас і тих, хто не сприймає думки інших людей, оскльки вони "Інші" і не вписуються в канони львів'янського світосприйняття.

Цитата:

Мені сказав це Курт Вонегут. Якщо ви, звичайно, чули про нього. Саме його лсова я і відтворив на форумі, саме на його твердження і спирався. Для мене він геніальна людина і непересічний письменник.

Цитата:
Ви хочете сказати що Прохасько бере і пише спеціально для людей?

Ні, це Ви хочете щось сказати. Якби Ви були знайомі з творчим процесом письменника, то не задавали б таких нудних питань. Походіть на літ-вечори, зустрічі з письменниками... Вони Вам скажуть все без мене. Корисний досвід.

Цитата:
Справжні пишуть для себе, тому що це їм потрібно. І люди це читають не тому що це написано для людей, а тому що це їм теж потрібно.

Геніальна сентенція. Вас треба занести в енциклопедію якусь. Тільки от яку - я не знаю. Або "Пафос та словоблуддя українського народу", або "Неприший кобилі хвіст". Можливо, товариство підкаже ще якісь збірки "перлів всезнайок"?..

Графоманство закінчується тоді, коли людина починає усвідомлювати, для ЧОГО і для КОГО вона пише. Є мета, меседж, концепція. Нехай вона навіть звучить для початку як "творення нової української літератури на мощах Забужко"...
Але воно ніколи не перетвориться на письменництво, якщо графоман намагається видати все накрапане лише з метою самовираження. Як у випадку з Іреною Карпою.

Фіш, твої казочки я б не назвав графоманськими :P

не беріть важкого в голову!
 Сторінки:  1  2    4    6  ..  25

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2922
Реклама: