Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  3    5    7  ..  16
Автор: Тема: "Формула-1".Обговорення.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 18-7-2005 у 15:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
А букмекерські контори називають шанси Алонсо-Райкконена приблизно рівними, а в кубку конструкторів, навіть у Макларена більше шансів. Може тому, що Фізікелла трохи не дотягує

А де лінії на весь чемпіонат? Я щось не бачив.

В кубку конструкторів шанси у Маків більше, бо коцати відразу 2 ворожих мотори значно небезпечніше :lol:

Усе мине. Усе мене мине
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ігор Баранік
Академік

Зареєстрований: 22-6-2005
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 19-7-2005 у 12:41

Кубок конструкторів:
1. Mild Seven Renault F1 Renault М 102
2. West McLaren Mercedes Mercedes М 87
3. Scuderia Ferrari Marlboro Ferrari В 74
4. Panasonic Toyota Racing Toyota М 54
5. BMW WilliamsF1 BMW М 47
6. Red Bull Racing Cosworth М 22
7. Sauber Petronas Petronas М 13
8. Jordan Grand Prix Toyota B 11
9. Lucky Strike BAR Honda Honda M 09
10. Minardi F1 Team Cosworth B 07
Загальний залік:
1. Ф.Алонсо Испания Renault М 77
2. К.Райкконен Финляндия McLaren М 51
3. М.Шумахер Германия Ferrari B 43
4. Р.Баррикелло Бразилия Ferrari В 31
5. Я.Трулли Италия Toyota М 31
6. Х.Монтойа Колумбия McLaren M 26
7. Д.Физикелла Италия Renault M 25
8. Н.Хайдфельд Германия Williams M 25
9. Р.Шумахер Германия Toyota М 23
10. М.Уэббер Австралия Williams М 22
11. Д.Култхард Англия Red Bull M 17
12. Д.Баттон Англия BAR M 09
13. Ф.Масса Бразилия Sauber M 07
14. Ж.Вильнёв Канада Sauber М 06
15. А.Вурц Германия McLaren М 06
16. Т.Монтейро Португалия Jordan B 06
17. Н.Картикеян Индия Jordan В 05
18. К.Алберс Голландия Minardi В 04
19. К.Клин Австрия Red Bull М 04
20. П.де ла Роса Испания McLaren М 04
21. П.Фризахер Австрия Minardi В 03
22. В.Лиуцци Италия Red Bull М 01
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-7-2005 у 10:26

На ГП Німеччини в команді Мінарді сталися зміни, замість Патріка Фрізахера на старт виїде Роберт Дорнбос з Нідерландів. Таким чином в Мінарді обоє пілотів будуть з країни тюльпанів. Патрік Фрізахер йде з команди через фінансові негаразди, мабуть його спонсори мало заплатили.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-7-2005 у 13:51

Цитата:
На ГП Німеччини в команді Мінарді сталися зміни, замість Патріка Фрізахера на старт виїде Роберт Дорнбос з Нідерландів. Таким чином в Мінарді обоє пілотів будуть з країни тюльпанів. Патрік Фрізахер йде з команди через фінансові негаразди, мабуть його спонсори мало заплатили.

Не мало, а тютелька в тютельку по Сільверстовн. А далі зажались.

ГП Німеччини має бути знаковим. Багато, хто каже, що Шумі цього року в лом їздити. Але до Нюрбурінгу він завжди ставився, як Бурікела до ГП Бразилії. От і подивимось.

Усе мине. Усе мене мине
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-7-2005 у 16:15

Це Хоккенхайм а не Нюрбургринг! Я нехочу забігати наперед, але мабуть Алонсо новий чемп. А Рено? Ну а ще Рено "КК" у них мабуть теж.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-7-2005 у 17:46

Цитата:
Це Хоккенхайм а не Нюрбургринг! Я нехочу забігати наперед, але мабуть Алонсо новий чемп. А Рено? Ну а ще Рено "КК" у них мабуть теж.

Згода. Це я ляпнув згоряча! :( На тому дромі ганяють гран-прі Європи, якщо я знову не помиляюсь. Проте ситуації це не міняє. Німеччина відповіла на всі питання (хіба що КК): 1) Алонсо - чемпіон - щоб на такій надійній автівці за 7 етапів розтринькати 36 очок, це треба бути Картікяном.
2) Шума здувся, щоби хто не казав. Як він старався - Німеччина!, було видно на старті, але діагноз підтвердився: як тільки Фіра стає не кращою за інші, то і Шумі так само місце - у шістці. Те, що з ним зробив Фізікелла на передостанньому колі, інакше як знущанням над "великим чемпіоном" не назвеш - машина-то їхала нормально.
3) Макам слід на все начхати і до кінця сезону працювати на надійністю движка, бо нема ради - лише фіни спроможні зовні спокійно витримувати таке знущання, я Хауга (чи хто у них там відповідає за сталеве серце бойової подруги) вже вбив би.

Нажаль, далі дивитися знову не цікаво :(

Усе мине. Усе мене мине
ZT
Дійсний член

Зареєстрований: 8-1-2003
Місто: ЛЬВІВ
Нема на форумі

Настрій: гуд )

[*] написано 25-7-2005 у 21:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Те, що з ним зробив Фізікелла на передостанньому колі, інакше як знущанням над "великим чемпіоном" не назвеш - машина-то їхала нормально.

Я хоч і вболіваю за Рено, але все-рівно не можу погодитись з тим, що таке рідкісне видовище як обгін (навіть обгін "великого чемпіона", хоча до чого тут титули) можна назвати знущанням над тим кого обганяють...
А нарахунок машини, то як вона може їхати нормально на поганій ґумі?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-7-2005 у 11:33

Дійсно Макларену потрібно працювати над надійність. Але ненадійність Маків, це їх споконвічна проблема. Згадайте сезон 1997.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-7-2005 у 18:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від ZT
Я хоч і вболіваю за Рено, але все-рівно не можу погодитись з тим, що таке рідкісне видовище як обгін (навіть обгін "великого чемпіона", хоча до чого тут титули) можна назвати знущанням над тим кого обганяють...

Та нє! Враження було, що то не Шумахер, а найбільше - Фрізахер якийсь. Фізікелла просто зайняв внутрішній радіус і поїхав собі, немов повз порожнє місце (чи кругового - байдуже).

Усе мине. Усе мене мине
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-8-2005 у 11:44

ГП Угорщини. Райкконен: - "Я не здамся без бою"! НЕНАДІЙНІСТЬ! Макларена, про неї я вже згадував.
Перші очки Такуми Сато.
Ще такий факт, Шумахер ніби їде і поганенько, а третє місце закріплене болтами.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-8-2005 у 18:48

Шуму можна привітати - він нарешті ЧЕСНО заробив 2 місце. Хоча, пощастило, що позаду на Тойоті був брательник, а не Трулі якийсь - цей атакувати навіть і не пробував.
Кімі, звісно, герой - стати першим з 4 місця на "гонці трамваїв" - досягнення непересічне, скромно кажучи, але, склалося враження, що по всьому він був радий не перемозі, а тому, що мотор витримав :(. Схоже, Маки ставлять експериент: яке місце можна зайняти в КК, якщо їздити однією машиною. Може, в них парі з Рено чи Фірою?
Що сталося з "найкращою" стайнею, я так і не зрозумів.

Усе мине. Усе мене мине
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-8-2005 у 14:12

Ну Рено, в принципі катастрофи не сталося. Запас є чималенький, а в наступних гонках вони його ще й закріплять, мабудь. Хоча, якщо згадаєте минулий сезон, то там Рено теж ніби міцно йшли на другому місці, але поступилися БАРу. Тому інтрига мабуть ще не вмерла.
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-8-2005 у 11:34

В наступному сезоні Рубенс Баррікелло мабуть перейде в БАР, а Феліпе Масса у Феррарі. І Шум матиме молодого Санчо Пансо. А Вільямс втратять двигун БМВ, і парейдуть на Косворт, команда явно послабшає.
Яндрух
Заблокований

Зареєстрований: 19-2-2003
Нема на форумі

[*] написано 19-8-2005 у 07:55

Так, через те що найближче мото гран-прі буде аж за тиждень (28 серпня, в Чехії, Брно), а супербайк узагалі взяв відпустку аж до 4 вересня (Ассен, Голандія), то став уже підступати до організму „гоночний токсикоз”…
Тож, хоч-не-хоч, а доведеться таки по-якомусь його та й виводити…
Ото й надумав подивитися Ф-1: цієї неділі – етап (уперше) в Туреччині. Цікаво, як турки все організують, як усе пройде. Бо в мото гран-прі також стали відбуватись „екзотичні” етапи, як от: у Китаї, Катарі, в цій же Туреччині (он як стараються турки, щоб попасти в Європу!..) – там усе на рівні! В Чехії, зрештою, поготів.
Але, шановні формулісти, на якому каналі можна буде вздріти формульну феєрію? Бо колись (були такі часи!..) дивився на РТР. А нині в програмі щось ніде не знайшов, хіба на тій же ртр пізно вночі, та й то напевно в запису (1 год всього!).
Вчора, знов, угледів телеанонс на польській TV-4: що ж, будемо дивитися по поляках!
ZT
Дійсний член

Зареєстрований: 8-1-2003
Місто: ЛЬВІВ
Нема на форумі

Настрій: гуд )

[*] написано 19-8-2005 у 22:23

Справді, оскільки Перший національний показує формулу з перевами в рік-два, то залишаються лише поляки (TV-4) і німці (RTL).
Поляки не переривають трансляцію рекламою :), зате німці до і після гонки показують всю "кухню"...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Яндрух
Заблокований

Нема на форумі

[*] написано 22-8-2005 у 10:58

Великий Цирк Берні Еклстоуна на ймення „Formula 1” дістався й заморської для нас (а таки так!) Туреччини…

…А як колись було: османи торгували сукном, всякими прянощами, рабами зрештою, козаки ж на своїх чайках підпливали близесенько до турецького берега, там нападали на клятих бусурманів і з заморським добром хутко вертали морем на рідну Вкраїну! Давно се було та загуло!..

Про нову Туреччину ми, як були ще малі, дізнавалися із суб’ктивних, заочних вражень: ото як стали нам вільно привозити турецькі джінси, светри, футболки, та й узагалі – всякі лахи, магнітофони (власне, через культовий „касєтнік” Інтернацианал” (читати так, як написано!) молоде вухо слухало всякі там фрістайли, лагідні травні та іже з ними подібними), жувальні гумки (ото ми казилися з них!) – теж турецькі!, знайомилася молода душа з дивними літерами – дарма що латинкою писані, пробували якось читати – смішно виходило!..

Вже в новітні часи, коли свідомість стала пробуджуватися, поставали нові враження: „на турки” вже їздять не тільки спекулянти й торгаші! Відкрилася нова ера турецького літнього відпочинку і, як наслідок, стали вже казати: ото їздив цього літа відпочивати в Анталію! До… Туреччини, себто. Отже, як виходить, давно вже немає лихих турків-завойовників, що прагнули силою підкорити стару Європу, а ми, українці, ставали їм усе на заваді: турки поволі завойовують… уже цілий світ туристичним бізнесом. І це перше.
Другим чинником турецької світової експансії став будівельний бізнес: в Україні теж відчутна його присутність – пройдіться будь-яким базаром чи загляньте до якої-небудь крамниці будматеріалів.

Ну, а третє (і так далі) те, що Туреччнина розвиває все більше й більше нових для неї галузей економіки, а отже й нового для неї бізнесу, прибутки від якого вкладають на розширення сфери діяльності. Отак тонка східна турецька душа збагнула: а чом би й нам не стати вкладати інвестиції в авто-, мотоспорт?!

В усіх цивілізованих державах прибутки від моторних видів спорту складають левову частку бюджетів їхніх країн, і, як наслідок, величезну увагу приділяють до них (спорту) найвищі державні мужі: у тій же Німеччині, на мотоперегонах нещодавно на Саксенрингу переможці змагання одержували народи з рук міністра економіки Німеччини!
Тож, як видно, Туреччина обрала схожий шлях розвитку своєї економіки…

Ото, як уже попередньо був сказав, вирішив споглянути – по тривалій перерві! - автомобільну феєрію на ймення Формула-1.
Перші враження були ще задовго до перегляду: як виявилося, Міка Гакінен вже не ганяє не тільки в Макларені, а й у Формулі взагалі (хоч „Мак-Ларен” знайшов йому гідну заміну: ще одного „гарячого фінського хлопця”, „літаючого фіна” Кімі Райконена). Міки напарник Девід Кулгард вигулькнув у якійсь конюшні „Ред Бул”: не дивно, бо цей світовий виробник енергетичний напоїв, а отже й потужний спонсор, давно вже „освоївся” в інших категоріях авто-, мотоспорту.

Погляд на перших хвилинах трансляції було прикуто до досить таки дивної (візуально) самої гоночної траси: автодром якийсь такий… кольоровий – як ті самі фантики з тих перших турецьких жуйок, що ми їх колись збирали!.. Але загалом від треку гарні враження: рівний, хоч бери й яйце коти, асфальт, немає надто підступних закрутів (хоч на кількох пілоти а таки опускаються до першої), все ж сам трек не надто широченький – обгони болідам даватимуться проблематично (але напевно ідеальний для мотоцикла!); своєрідна пряма „фініш-старт”.
Загалом перебіг подій під час турецького гран-прі я б назвав трохи млявим: з перших же хвилин перегонів лідери стали в тих позиціях, у якій і доїхали до фінішу, тільки Алонсо з Монтоєю попервах трохи побуцалися між собою за друге місце; в обидвох болідів Вільямс-БМВ, знов, час-од-часу злітало заднє праве колесо; для Міська Шумахера турецький етап став невдалим (і напевно переломним: не видіти му відтепер чемпіонської корони, як своїх вух!..): поганий старт десь із середини пелетону, десь на якомусь крузі легеньке зіткнення на трасі з болідом суперника, котрого, втім, було достатньо, щоб потім кілька разів заїжджати в бокси…Та й загалом, обгонів майже не було.

Турки, під час нагородження, коли вручали переможцям „цінні призи”, як звичайно, - вусаті, такі серйозні й набундючені, як ті індики (turkey!), дядьки… Азія є азія, одно слово… А так хочуть у Європу!.. Та зголіть собі ті свої дурнуваті вуса - то й відразу вас приймуть у Євросоюз!.. хе-хе…

Та радість від перемоги в Формулі не та, як у мото гран-прі: пілот боліда F1 ледве що може висунути з кокпіта свої руки (і то так незґрабно), щоб привітати публіку. Напротивагу мотоциклістам. У тих вар’ятів після перетину фінішної прямої є „серйозна” нагода дати волю своїм почуттям: встати на дибки і так проїхатися сотку-другу метрів, на стоячому вже мотоцику попалити трохи згодом ґуми заднього колеса, прийняти „на борт” якогось фана-безумця, що, зірвавшись, як пес з ланцюга, і прорвавши кордони безпеки, вибіг на трек.
Нє, ну, звичайно, формулісти можуть також пообливатися шампанським: і сусідів з подіуму, і публіку, і (ті, що молодші, гарячі) дівчат, що вряди-годи а таки вони (а не перестарілі бюрґери, хе-хе) вручають призи переможцям. Зрештою, напитися тої елітної шампани!

…Знаю я одного зятятого автомобіліста, котрий щороку полюбляє і відпочити в тій же Анталії, і з’їздити на Формулу до Угорщини. Тож тепер напевно буде поєднувати приємне з корисним: до Туреччини - на F1 і на відпочинок: заслухатися „музикою моторів” і позасмагати на гярячих білих пісках!
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-8-2005 у 15:17

Так. Все одно розрив у чемпіонаті великий. А от у КК ще все може бути.
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-9-2005 у 10:44

А в ці вихідні стартує ГП Італії, одна з найстаріших трас. Тут має велике значення потужність двигуна. Може навіть є шанси команди Вільямс. Яку ми можемо втратити в наступному році. Втратити в тому значенні, що двигуна хорошого в них не буде. Також в наступному році ми не побачимо Джордан(Мідленд), і мабуть Заубер(БМВ).
Яндрух
Заблокований

Нема на форумі

[*] написано 1-9-2005 у 11:58

А, пригадую, пригадую: траса „Монца”, а на ній - знаменита „Курва Параболіка” – Curva Parabolica: поворот у формі параболи!
Вищий пілотаж, щоби тримати боліда на чималій швидкості (165 км/год) на цьому повороті!
А на виході з нього – пряма „старт-фініш”, де розвивають 350 км/год!

О роде суєтний, проклятий,
Коли ти видохнеш?(с) \"Юродивий\" Т. Шевченко
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-9-2005 у 16:39

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Яндрух
А, пригадую, пригадую – траса „Монца”, а на ній - знаменита „Курва Параболіка”: поворот у формі параболи!
Вищий пілотаж, щоби тримати боліда на чималій швидкості (165 км/год) на цьому повороті!
А на виході з нього – пряма „старт-фініш”, де розвивають 350 км/год!

Так, дійсно, ця Параболіка - справжня Курва! ;)

Усе мине. Усе мене мине
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-9-2005 у 12:01

:) Це одна з моїх улюблених трас, коли я грав на приставці Формулу, там мало поворотів, і легко обганяти.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-9-2005 у 15:42

Це вже навіть не смішно - Кімі палить супернадійні (??!) німецьки (!!) движки, як сексот дисидентів. Може, йому краще на ровер пересісти - матиме більше шансів на перемогу. Їздить-то по-любому швидше за всіх: на кваліфікації, склалося враження - від снайпера тікав - зігзагами, зігзагами, а все одно Монтої півсекунди привіз (а великому Алонсі щось 0,7-0,8).
Я так гадаю, німці (Мерс) із французами (Рено) секретну угоду уклали проти англійсько-фінської Антанти і перед вільною практикою поливають мотор баварським пивом, начебто для охолодження :(

Усе мине. Усе мене мине
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-9-2005 у 17:05

Ну що Монтоя! А кубок конструкторів, там ще все буде. Макларен обіцяє всі гонки що залишилися виграти дублем.
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2005 у 10:41

Фернандо Алонсо - новий чемпіон "Формули-1".
Дубль Макларена підняв їх на перше місце в кубку конструкторів, і якщо хлопці не "запорять" дві останні гонки, то команда виграє кубок вперше з 1998 року.
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-10-2005 у 10:27

І знову Рено повертає собі лідерство у кубку конструкторів. Такої боротьби вже давно не було, мабуть аж з 1999 року. Ну хто з них двох більше заслужив кубок? Макларен обєктивно швидший, Рено надійніші. Але тут ще такий фактор, що перемога в гран-прі не така відчутна в очковому плані, як раніше. Нагадаю, раніше очки нараховувалися так 10-6-4-3-2-1., а зараз 10-8-6-5-4-3-2-1. По старому Макларен був би попереду, а так...
 Сторінки:  1  ..  3    5    7  ..  16

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 3226
Реклама: