Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  7    9    11  ..  89
Автор: Тема: Радіо "ПРОМІНЬ". Четвер. Оля Смоляр.
smolyar
Академік

Зареєстрований: 22-3-2004
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: пізнавальний

[*] написано 19-9-2004 у 17:02

23-09-04
21.15 : Суд над суржиком (повтор від 17-06-04)
22.05 : Афордизіяки (27-05-03)

30-09-04
21.15 : Віктор Морозов про альбом “Треба встати і вийти” і співпрацю з Москальцем (26-02-04)
22.05 : група “Неймлес” (5-02-04)

7-10-04
21.15 : авторські коментарі до альбому “Хвилю тримай”
22.05 : гр. “Годо” (27-05-04)

14-10-04
21.15 : Гурт мандрівних Д’яків Вертеп – альб. Підпілля (08-2003)
22.05 : ф-ль Червона Рута ’89 (1999 рік)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Тарас Сокальський
Почесний Академік

Зареєстрований: 25-4-2003
Місто: Чернівці
Нема на форумі

Настрій: Бойовий

[*] написано 28-9-2004 у 11:54

Надходять скарги з деяких далекосхідних українських міст (Москви, Тюмені, Владивостока etc.), що Промінчик в них перестав ловитися і нема змоги слухати Олині передачі :-((((((. Чим би людям допомогти? В кого які ідеї? Бо найбанальніша - записати і пошукати можливість поділитися записаним :-).
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 28-9-2004 у 15:04

Мені дуже-дуже-дуже соромно, що аж тепер викладаю фотознимку, надіслану Олею Смоляр. Нарешті дивіться
http://www.uamusic.org.ua/ua/photo.php?item=42

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Дмитро Аусянікоу
Новак
*

Зареєстрований: 29-9-2004
Місто: РФ, Москва
Нема на форумі

Настрій: конструктивний

[*] написано 30-9-2004 у 21:20

Тарасові Сокальському - привіт та щира подяка за небайдужість та запрошення до вашого форуму.
Всім дописувачам (відвідувачам) також привіт та усяких гараздів!
Зараз прочитав все листування, починаючи з самого першого запису по поточній темі і дотепер. Цікаво. Але трохи сумно, тому що я нічого не зміг почути (окрім ефіру від 24-го червня з Марією Бурмакою). Сподіваюсь, що Дмитро з Донецька не буде мене сильно лаяти, тому що являюсь прихильником цієї співачки.

Це мабуть не дуже чемно виглядає,- тільки-но з"явився, а вже щось прохає - але прошу надіслати мені на вказану адресу касетку із записом 2-х або 3-х цьогорічних ефірів саме з Марією. Адже Тарас дещо казав про можливість надання допомоги таким "фанатіючим" особам, як ваш кореспондент. Поки громада буде генерувати якесь достойне технічне рішення, касетка з програмами за участю МБ буде вже у мене. Та з цим матеріалом вже можна буде працювати. Особливо цікавить останній ефір від 16.09.2004.

61120, Харків, просп. Тракторобудівельників, 77 кв. 92, Овсяннікова Л.Ф.
Це адреса моєї мами, тут я перебуватиму з 10-го по 22-ге жовтня цього року. Тому так поспішаю з цим моїм проханням.

Якщо хтось піде мені на зустріч, але не встигне відіслати, то повідомлю свою російську адресу. Звичайно, буду боржником. Але, насправді, сам вже стільки грошей поклав на пропагування української музики, "бєзвозмєздно", як казала Сова з мультіка.
Сподіваюсь на найкраще, як завжди.

Олі Смоляр мій полум"яний привіт та до можливої зустрічі у ефірі 14 жовтня.
:)

Україна там, де ми є.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Дмитро Аусянікоу
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 1-10-2004 у 16:45

Привіт!

Якщо хто-небудь з Почесних Академіків та Академіків або не менш вшанованих Дописувачів почне формувати касету із записами передач за участю М.Бурмаки, то можна повністю з метою економії місця на плівці не записувати пісні, які там є у паузах поміж бесідою (тільки початок пісні - і можна переходити далі до розмови, бо майже всі пісні МБ у мене є і я їх добре знаю). А взагалі, як бог дасть...

Але ж розумію, що треба не тільки просити, але й щось віддавати. Так, на початку цієї "промінної" теми Форуму мене вразила розповідь П. А. Наталки з Києва про вокальну формацію "Піккардійська Терція". З цією групою теж непогано знайомий по їх записам. А ось весною цьго року під час святкування ювілею Тараса Шевченка пощастило почути цих талановитих хлопців вживу на концерті у культурному Центрі України у Москві. Коли ведучий концерту повідомив, що ось зараз буде виступати в. ф. "Піккардійська Терція", то схвальних оплесків майже не було, так, може десь 5 -7 присутніх знали, хто зараз вийде на сцену. Московська публіка (українці, руські, білоруси та інші) практично не знали цього колективу. Хлопці виконали а capella декілька своїх найкращих пісень та пішли за куліси перепочити, поки слухачі достигали до остаточного розуміння, що ж таки вони сьогодні почули?! Слухаючи виступ такого видатного майстра слова, як народний артист Анатолій Паламаренко, дочекались до продовження знайомства з групою "П.Т." Під час їх другого з"явлення на сцені оплески вже були майже бурхливими і свято продовжилось. Не варто мабуть розповідати українцям про цю вокальну формацію, ви все самі добре знаєте. Мені дуже сподобалось! Але, на мій погляд, співаки зробили справжній фурор у Москві і хочеться сподіватись на продовження знайомства. Причому, особисто я готовий платити гроші за такий виступ, а не тільки, коли такі зустрічі проводяться безкоштовно для публіки у форматі "халява, сер!" А втім, звичайно, спасибі організаторам за те, що хоч така можливість з"явилась.

:sing::sing:

Україна там, де ми є.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 1-10-2004 у 17:28

Шкода, що почесний, але в біді не зможу допомогти - по браку записуючої апаратури..
От, як би в Олі було б так само, як в ФДР - всі програми на дисках - о то булоб супер, та й Фм-ми би ці програми залюбки б ретранслювали...
І ще.
Вітаю, Дмитре, на цьому просторі! Приємно читати Ваші дописи.

Люби українське!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 1-10-2004 у 18:07

Я можу писати і навіть передавати в Москву іноді можу, але мені треба нагадувати - я забудькуватий :(
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 1-10-2004 у 18:45

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Я можу писати і навіть передавати в Москву іноді можу, але мені треба нагадувати - я забудькуватий :(

Забудьковатий, але відповідальний, тому не встидайтеся нагадувати, пане Дмитре. :saint:

Приєднуючись до Назара, щиро вітаю Вас на Форумі Рідного Міста. :)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Дмитро Аусянікоу
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 26-10-2004 у 09:41

Привіт!

14-го жовтня відбувся повтор програми про гурт "Мандрівних Дяків Вертеп". Оскільки я її не чув у серпні того року, то ця зустріч була зовсім новою. Розповідаючи про свої враження від почутого намагатимусь провести деякі паралелі, але не судіть суворо.
Альбом дніпропетровського гурту називається "Підпілля", на перший погляд назва незвична для народної музики. Але, беручи до уваги пояснення гостя у студії, - Тимофія Хом"яка - все становиться зрозумілим: учасники гурту вважають, що зараз у андерграунді знаходиться саме народна музика, причому та, яка існує з поганських часів та раннього християнства. Повинен зазначити, що цю думку розподіляють і деякі молоді дюди, які захоплюються сучасним некомерційним роком, який знаходиться також майже у андерграунді.
Ось так вони мандрували по Україні на протязі 3-4 років у фольклорних експедиціях та назбирали низку обрядових та сезонних пісень. Колись і студентка харківського університету Марія Бурмака приймала участь у фольклорних експедиціях і збирала народні пісні на Слобожанщині. Є відомості, що пісні "Ой, чия ти рута-м'ята" не було ані в жодній збірці, доки її не записала Марія. Так що можна побачити, що збирання фольклору, це діло добре, яке з часом може привести співака до інших пісенних вершин.
Вражає те, що колектив гурту займається музикою у вільний від основної діяльності час. Грають так звану комерційну музику, та ще пропагують майже забутий пласт народної музичної творчості. Нажаль, у цій програмі майже не було пісень, які приносять гурту прибуток для створення таких некомерційних проектів, як "Підпілля". Можливо, до таких можна віднести веселу, гумористичну "Чумацьку пісню" - А люлька пих - пих - пих...
А ось ця пісня дійсно була, як знахідка. Здивувало та вразило, знайдене десь на Полтавщині, закликання Весни, яке носить магічний, сакральний характер:
"...Маленька бджілка носить медок,
А на Марії круглий вінок..."
Дуже красиво, аніякої так званої "шароварності".
Дяки використовують такий музичний сакральний інструмент з Індії - ТАБЛИ. Хочется підкреслити, що свого часу музиканти Бурмаки також успішно використовували його під час запису альбому "Знову люблю", надаючи пісням магічного звучання.

На закінчення хочу сказати, що знайомство з ГУРРТОМ (гуру, гуркіт) "Мандрівних Дяків Вертеп" було цікавим та корисним. Так, я витримав цю програму. Спасибі Тимофієві за несподівану подяку слухачам. Прещира подяка Олі Смоляр за надану можливість спіткання із справжнім мистецтвом.

Україна там, де ми є.
Дмитро Аусянікоу
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 26-10-2004 у 10:57

Продовжуємо розмову!

Український рок-н-рол. Червона рута - 89.
Це був той рік, коли я перебував дуже далеко не тільки від Радянського Союзу, а і взагалі від слов"янського світу. І не міг стежити за подіями, що відбувалися на цьому фестивалі. І ось - повернення у минуле.
Те що пролунало із вуст Віки Врадій, з точки зору нового тисячоліття, щось наївне, недоречне та неактуальне. Але це було. Її манера виконання, на мою думку, нагадує "Братів Гадюкіних". Зараз для неї, яка живе у Нью Йорку, все, про що вона співала 15 років тому, мабуть глибоко байдуже. В Америці зовсім інші проблеми.
Аж ось і самі "Брати". Чуваки, всьо чотко! Так, дійсно, цю групу приємно слухати і у 2004 році.
"Гуцули", хард-рокова група з Косова, що на Івано-Франківщині. Нажаль, про них за минуле десятиріччя не було ніяких чуток. Виконують такий добрячий важкий рок у стилі "Deep Purple".
"Квартира 50", Київ. Їх виступ мені нагадав "Звуки МУ", які я зовсім не можу слухати. Отже, це не мій формат.
"ВВ" з пісенькою "Танці". Ця група і досі на коні. Молодці!
"Кому вниз". Андрій Середа запропонував 2 композиції; "Суботів" (сл. Т.Г. Шевченко - це приємно), Ельдорадо. Що тут сказати? Це музика для дуже підготовлених слухачів, мені було важко це слухати, навіть Шевченко не допоміг.
"Зимовий сад", арт-рокова група Олександра Тищенка виконала 2 пісні на слова Тараса Шевченко - "Бандуристе, орле сизий" та " За горами гори..." Це насправді вразило. До сих пір не знав, що Ірина Білик не є першим виконавцем пісні "Бандуристе, орле сизий". Відверто кажучи мені більше подобається її виконання. Але першому виконавцеві - заслужена слава!
Ще було два виконавці - Юрій Товстоган (гітара) та гурт "Кафедра зеленої вулиці" з Кіровограду. Нажаль, якось не затронуло, пробачте.

Пройшло 15 років - і можна побачити, хто зміг залишитися на поверхні музичного океану завдяки своєму талантові та везінню...;)

Україна там, де ми є.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 26-10-2004 у 11:23

Дмитре, я би попросив без потреби не використовувати великі шрифти. Особливо для великих кусків текстуї

Дмитро Аусянікоу
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 26-10-2004 у 13:47

І ще нотатки про останню передачу з серії Український рок-н-рол,
яку слухав 21-го жовтня.

Не так часто доводиться слухати вечірні ефіри р/ст Промінь, несподівано з"явилось багато вільного часу, тому вільно пишу, не дивлячись на годинника...

Сиджу перед стереорадіоприймачем VICTORIA у Харкові посеред Салтівки і чую перший сюжет про харків"янина блюзового музиканта Сергія Ковальова! А може герой розмови живе десь поряд - на вулиці Гвардійців Широнінців або на проспекті Тракторобудівельників. Хто зна? А втім мені дуже сподобалась версія пісні "Два дубки", виконана у блюзовому стилі з текстами українською та англійської мовами. Так, це було дуже весело - ось яку перлинку можна створити з використанням тільки однієї губної гармоніки та особистого натхнення. Вперше губну гармоніку в її рок-н-рольному використанні він почув у легендарних The Beatles! Молодець харків"янин, а ще і тому, що так добре розмовляє українською, адже це не характерного для нашого Харкова. Майже всі знають і розуміють українську мову, але більш прихильні до російської з такою неповторною харківською вимовою. Повертаючись до творчості Сергія хочеться сказати, що знайомство з його творами було цікавим.

Потім був частковий звіт про фестиваль "Мазепа Фест", який тривав у червні цього року у ПолЬтаві, всього 2 дні.
1. Гурт "Нумер 482", Одеса, якщо не помиляюсь, цей колектив працює під крилом ПА МІА. Хлопці виконали енергійну композицію "Стрибай", яка мені нагадала чомусь групу з Угорщини PIRAMIS (Піраміш, тобто "піраміда";). Тільки у мадьярському виконанні був більш багатий інструментал.
Нічого приємного не можна сказати про останній номер - "Джагу-джагу", якесь суцільне безглуздя. Мабуть у пісні Катюші Лєль з майже аналогічною назвою можна знайти значно більше смислу. Сподіваюсь, що з часом хлопці розспіваються і будуть приділяти текстам пісень більше уваги. А якщо вони вважають, що співають джазовий "скет" (нехай вибачає Елла Фітцджеральд, мир її праху!), то що вони роблять на роковому фесті...
2. ВІА "Краяни", що з Полтави. Так, згоден з Олею, це насправді легенда, справжні професіонали. Особисто я більше знайомий з їх естрадними піснями. А тут пролунали рок-н-рольні обробки чотирьох пісень. Може для сучасного сприйняття вони звучали трохи академічно (або архаїчно), але виконані були з належним професіоналізмом музикантів-аранжувальників. Несподівано зустрілась знайома по фільму "72 метри" пісня "Курочка" (Як служив же я у пана), яку для підняття духу сам собі співав лікар-українець...

От поки що і всі спостереження зі сторони, на сьогодні вже російської. Але дуже зацікавленої та небайдужої.
Всім - успіхів та на все добре!
:cool:

Україна там, де ми є.
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 26-10-2004 у 14:13

До пані Смоляр!

Я вокалістка групи "Далі...", як вам можна передати записи нашої групи, щоб ви їх послухали? Бо вони вже є готові і якщо вони вам сподобаються, чи ви могли їх покрутити у вашій програмі:)
Дуже буду вдячна за відповідь:)

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-10-2004 у 16:23

Усім привіт! І окрема подяка тим хто слухав "Промінь" за моєї реальної відсутності! Стосовно найближчого четверга можу лише повідомити те, що з 22-гої своїх прихильників "ощасливить" Дмитро Остроушко (гр. Щастя)

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
До пані Смоляр!

Я вокалістка групи "Далі...", як вам можна передати записи нашої групи, щоб ви їх послухали? Бо вони вже є готові і якщо вони вам сподобаються, чи ви могли їх покрутити у вашій програмі:)
Дуже буду вдячна за відповідь:)

по-перше я неодноразово підкреслювала, що у програмі звучать не лише ті речі і беруть участь ті групи які мені особисто подобються(більше того добру половину з того що я представляю слухаю лише перед і під час ефіру...).
по-друге - я добре знаю Хто Ви є і те що викладено вище у дужках Вас не стосується ;) Ще кілька років тому, через Т.Ч. я передавала Вам запрошення на програму, але Тарас тоді сказав, що немає записів... трохи згодом свою пропозицію я повторила і Вам особисто у телефонній розмові... Моє запрошення лишається в силі і зараз. А записи мені передати дуже просто, гадаю у нас дуже багато спільних знайомих. подробиці можна з'ясувати за телефону 239-68-86 (робочий).:saint:
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 26-10-2004 у 16:27

Дуже дякую, я думаю, що Наталочка мені поможе:)

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-10-2004 у 16:35

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
Дуже дякую, я думаю, що Наталочка мені поможе:)

Дуже прошу! ;)
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 26-10-2004 у 16:42

Правильно думаєш. :) Поможу неодмінно. :)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 27-10-2004 у 19:31

З горя також мав певні мандрівки, хоча й не Игіптами. Доречі, там, кажуть, із місяць тому хтось когось завзято у повітря висаджував - то, часом, не Оля петардами бавилась? :D
Цитата:
Першим відправив користувач Дмитро Аусянікоу
Сподіваюсь, що Дмитро з Донецька не буде мене сильно лаяти, тому що являюсь прихильником цієї співачки

І шо я маю тепер робити? Ноблєс обліж, як кажуть наші нестратегічні партнери французи. Ну, значить, гав! Мало? Гав-гав!! Наразі далі буде.

Ага, от! Знайшов, де постібатись :lol:
Цитата:

Український рок-н-рол. Червона рута - 89.
Те що пролунало із вуст Віки Врадій, з точки зору нового тисячоліття, щось наївне, недоречне та неактуальне... Її манера виконання, на мою думку, нагадує "Братів Гадюкіних"

"Кричу: "Ганьба!", - але моє волання не долітає до престолу... точно знаю я: хто не живе - той не вмирає... хто очі не відкрив - той ніц не баче. За тобою, Морозенко, вся Вкраїна плаче", - часом, не це "наївне, недоречне та неактуальнене з точки зору нового тисячоліття" малось на оці?
Щодо Гадів - цілковита правда, про тексти не пам'ятаю, здається, десь навпіл, а музичка у Віки була суто Кузіна (він колись, роціу 90-у ще згадував: "Ми (Брати) посадили Сестричку на реп: а-ля Ніна Хаген";)
Цитата:

"Квартира 50", Київ. Їх виступ мені нагадав "Звуки МУ", які я зовсім не можу слухати. Отже, це не мій формат.
Андрій Середа запропонував 2 композиції; "Суботів" (сл. Т.Г. Шевченко - це приємно), Ельдорадо. Що тут сказати? Це музика для дуже підготовлених слухачів, мені було важко це слухати, навіть Шевченко не допоміг

О, є! Нарешті зрозумів, чому тезці з московським мешканням і білоруською транскрипцію прізвища подобається М. Бурмака! Певно, тому що мені цілком до смаку Кому Вниз (навіть без Шевченка і навмисної підготовки), а також я завжди прихильно ставився до Пєті Мамонова (доки він ще грався в музику). Щодо "Квартири", то вона, звісно, ніколи не дотягувала до провідних стандартів київського р-н-р кінця 80-х типу КВ, ВВ, "Рабботи Хо" чи "Колезького Ассесора".
Особисто мені тоді подобався "Перон". Цікаво було би дати в ефір усі їхні навні записи (в кількості 2 чи 3 штук), а заодно відловити Потьмкіна і розпитати, як він докотився до сьогоднішньої попсятини. От від кого не чекав :(
Цитата:
"Зимовий сад", арт-рокова група Олександра Тищенка виконала 2 пісні на слова Тараса Шевченко - "Бандуристе, орле сизий" та " За горами гори..." Це насправді вразило. До сих пір не знав, що Ірина Білик не є першим виконавцем пісні "Бандуристе, орле сизий". Відверто кажучи мені більше подобається її виконання. Але першому виконавцеві - заслужена слава!

От це насправді вразило! Ніколи не чув "Бандуриста" у виконанні Білочки. Та невже??!
(принаймні, Тіша завжди мав вокальну техніку - це теж дещо)

Пане Дмитре, не ображайтеся! Це я так, кіски розминаю!
;)

Усе мине. Усе мене мине
Дмитро Аусянікоу
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 28-10-2004 у 09:47

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy

Пане Дмитре, не ображайтеся! Це я так, кістки розминаю!
;)

Спасибі, тезко, що з першоразу не позбавив бажання продовжувати спілкування на задану тему:sing:

З іншого боку можна тільки радіти, що мої мовні вправи комусь цікаві, дають можливість перевірити гостроту пера, повідомити щось цікаве аудиторії... Врешті-решт, своєю дотепною витівкою повідомити, що життя триває.:D

З однієї причині тихо сумую:(, що нині позбавлений радіоефіру Проміня. Тепер тільки мушу сподіватись, що дописувачі не будуть лінитися і напишуть багато цікавого про майбутні передачі Олі :cool:

Пане Дмитре, а ти непогано знайомий з творчістю Т. Шевченка, це приємно.

Україна там, де ми є.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 28-10-2004 у 10:47

А я і розумний, і красивий - мені що, розірватись?
Мені до смаку, і Бурмака, і КВ (ну більше схильний до КВ, без тої самої підготовки) тому цим не варто пояснювати аномалії та явища.
А от то що Dmy справжнісінький морський вовк (сухопутний так само підійде) у питанні українського рок-н-ролу кінця 80, так тут жодних заперечень, тому думки сприймати вірними, і подальшому обговоренню (для економії часу) не підлягають.

І ще питаннячко - Дмитре (Dmy), чи може маєте той "Перон" у 2 чи 3 штуках, щоби поділитись?

Люби українське!
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 28-10-2004 у 14:35

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
І ще питаннячко - Дмитре (Dmy), чи може маєте той "Перон" у 2 чи 3 штуках, щоби поділитись?

Та ні, нажаль не маю. Чув одного разу на живу в якійсь солянці та кілька разів по радіо (!) так само концертні записи. У них була концепція, що рок-н-рол записувати не можна, бо рок-н-рол - це драйв, а звідки драйв у студії. Тому і записи існували лише ті, що робилися під час виступів.
Найсмішніше, що відразу після групи Олександр Потьомкін пішов працювати звукорежисером. Із того, що я знаю, допомагав із деякими альбомами Тризубому Стасу, а наразі раптом кинувся продюсувати (з усіма іншими побічними технічними подробицями: музика там, саунд, запис тощо) Ірину Шинкарук, яка мене неймовірно засмутила.
Така дитина гарна була (ну ще б пак, ми навіть в одне число народилися!), і, раптом, на тобі - друга зміна - заспівала Тому що. Знати її більше не знаю! :mad:

Усе мине. Усе мене мине
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-11-2004 у 20:02

Цитата:
...там, кажуть, із місяць тому хтось когось завзято у повітря висаджував - то, часом, не Оля петардами бавилась? :D

Ні, Дмитре я свої петарди припасла до 22 листопада, коли будуть відомі результати другого туру...:mad::sing:

АНОНС
21.15 - друга спроба просто послухати альбом "Жар-Птиці" сестер Тельнюк.
22.05 - поштар Сашко Положинський зі своїми "Музичними листами Щастя".

P.S. Сподіваюся, участь Тартака і окремо Положинського у правильних концертах (на підтримку Ющенка) пом'якшить занадто суворе ставлення до нього декого з дописувачів...;)
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-11-2004 у 17:12

Цитата:
Першим відправив користувач smolyar
Цитата:
...там, кажуть, із місяць тому хтось когось завзято у повітря висаджував - то, часом, не Оля петардами бавилась? :D

Ні, Дмитре я свої петарди припасла до 22 листопада, коли будуть відомі результати другого туру...:mad::sing:

Ну, припустимо, одне одному не заважає, а надто - сприяє.
От я, приміром, в ситуації, коли адмінресурс таки "умиють" воєвиявленням народу, окрім всіх інших файних забавок просто тупо нап'юся. Чи це означає, що на разі мушу поститись? У нашому Всесвіті користь репетицій ще ніхто не спростував (хоча, звичайно: "Майстрам тренуватися не треба, то нехай аматори..." )
Цитата:
Сподіваюся, участь Тартака і окремо Положинського у правильних концертах (на підтримку Ющенка) пом'якшить занадто суворе ставлення до нього декого з дописувачів...;)

У нас таке було?!! :mad: Хто цей ретельно прихований, але таки виявлений ворог? Да у Тартака навіть назва правильна, надто - другий склад (цікаво, чи не розцінить ворожий табор вживання слова "тарТАК" як все ще заборонену політичну рекламу?)

Щодо передачі (тут дехто натякав, що не слухає, а лише читає), то були 2 забавних моменти, точніше, 2 провокаційних (швидко, поки це слово на ФоРуМі ще не відноситься до розряду нєпотрєбних і заборонених) лінії.
1) Нарід із регулярністю відправи фізіологічних потреб (ну, там, сніданок-обід-вечеря) домогався від Положинського оприлюднення своєї політично-правильної позиції, а також натякав на засудження різних неправильних шльондрів. У відповідь Положинський мужньо удавав із себе політкоректного гамериканця, боючись, певно, що шльондри більше не запросять на пиво.
2) Але із Всесвітом, тим паче - з нарідом жартувати слід обережно. Нарід помстився, і це було ще веселіше. Чи не кожний його представник (у загальній кількості, прибл., 4 шт.), телефонуюючи, казав, що ти, Сашко, звичайно, молодець! Пісні кльові! Але от альбом (фігня - не фігня, але) гірше за попередній! :P Чуєш, милий? По буквах: Г І Р Ш Е!! "Молодець Сашко" врешті не витримав і почав ображатись, начебто не подаючи виду. Слухати це було прикольно. Знай наших! (Наш-У?)

Ну і про мистецтво.
Нарешті я второпав, хто придумав той клятий реп.
Це - не Положинський, як можна було підозрювати.
Це людина, яка окрім суцільного потоку свідомості інших літературних чеснот, навіть сумнівних, ніколи не мала. Від того думки свої викладала довго і плутано. Щоби загал споживачів нетлєнки раптом не поснув, треба було отой довгий текст випльовувати якомога швидше, а щоби ніхто не в'їхав у всю "глибину" зазначеного малосвідомого потоку свідомості - якомога незрозуміліше. Так і народився реп і увесь інший гіп-гоп.
До чого тут Положинський? Та ні чого. Якщо окремо послухати його "мінуси" - там є ноти, акорди і музика, якщо окремо послухати його тексти - там є букви, слова та навіть речення. Тим більше не зрозуміло, нащо він ото всьо так швидко співає? Може то якійсь комплекс ще з дитинства? Може його якихось мінімалістів примусити послухати? Чи, скажімо, класичні блюзи прямо з текстами. Там такі самі негри, як не парадоксально, одну фразу із 3-4 букв співають протягом усього свого нелегкого чорного життя, втіленням якого і є блюз.
А раптом він таки послухає, і його наступний альбом сподобається геть усім, навіть лютим ворогам правильного вибору?

(для тих, хто ще не зрозумів: я до людини на ймення Олександр Положинський ставлюсь дуже прихильно)

Усе мине. Усе мене мине
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-11-2004 у 13:57

Цитата:
...От я, приміром, в ситуації, коли адмінресурс таки "умиють" воєвиявленням народу, окрім всіх інших файних забавок просто тупо нап'юся. Чи це означає, що на разі мушу поститись?...

Ви змушуєте мене хвилюватися за Ваше фізичне та моральне здоров'я. Ви тільки не ображайтеся, але так виглядає, що Ви потихеньку, перепрошую, спиваєтеся. :mad:

Цитата:
У відповідь Положинський мужньо удавав із себе політкоректного гамериканця, боючись, певно, що шльондри більше не запросять на пиво.

Політкоректного він і справді саме "УДАВАВ" із себе. Для тих, хто може забув "Промінь" - це Національна радіокомпанія України. Ми "тіпа" не маємо права відкрито агітувати за будь-якого з кандидатів. Але ж голова у людей не лише для того аби носити капелюхи, треба вміти чути і між слів та за інтонацією... але це нюанси, детально дуже довго описувати всю радійну кухню. коротко можу сказати лиш одне - можна було всіх обхаяти і сказати все-все що думаєш, але ви ж чудово розумієте ми, на жаль, не опозиційний канал, і керівництво не подякувало б за сміливість, а вкращому разі, якщо симпатизує цим поглядам, дало б можливість самій написати заяву про звільнення. Ситуація подібна до війни: можна собою закрити амбразуру одного кулемету, а можна піти в "партизанський загін" :sing: За кілька хвилин до ефіру Положинський запитав мене що можна говорити а що ні в ефірі. Ми домовилися що він буде говорити все що думає, але політкоректно. До речі, 18.11, з тієї ж причини, що обєднує зараз Мандри, Скрипку, Бурмаку, П.Є., О.Е. в ефірі будуть ТНМК. Сподіваюся, правильні запитання поставить не лише Тарас з Івано-Франківська, бо хто ж мені повірить що я не знайома з ним особисто...
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-11-2004 у 18:31
АНОНС НА 11-11-04

21.15 - ансамбль "Божичі"
22.05 - група "Нумер 482"
 Сторінки:  1  ..  7    9    11  ..  89

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1795
Реклама: