Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Володимир Івасюк
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: є

exclamation.gif написано 23-9-2003 у 10:33
Володимир Івасюк

Я вот шукав, шукав, а ніякого інет-ресурсу про Володимира Івасюка не знайшов. Є окремі невеликі статті, але...
А ще я про нього дуже мало знаю, як я з соромом для себе виявив.

Тому таке запитання-пропозиція.
А якщо би так зробити такий ресурс? Де крім всього викласти і його пісні. З нотами і аплікатурою. В нього ж багато чудових пісень, а народ і знає хіба що "Червону руту".
Правда зараз (велика дяка і поклін за це Тарасу Чубаю) вийшов диск "Наш Івасюк". До речі, може і сам Тарас трохи долучиться до цього і подарує всім гітарну аплікатуру до цих пісень? :)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 23-9-2003 у 10:53

а таки непогана ідея

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 23-9-2003 у 11:42

Навіть дуже добра ідея!!!

Люби українське!
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-9-2003 у 12:11

Тоді:
- можна спробувати "примазатись" до Андрія Пелещишина щодо хостінгу (хоча би для початку, а може і сподобається ;));
- треба домовитись, як збиратиметься матеріал (можна віддати в якісь професійні руки, можна спільними зусиллями);
- розміщення, веб-дизайн і т.п. я міг би взяти на себе (а можемо теж щось разом замутити).

Тому давайте крім схвалення кажіть щось конкретне :)

А ось для початку такі, вже видані, матеріали:

Барвисток: Літ.-мистец. альм. для дітей: Вип. 7.- Кіцмань: Толока, 1998.- 52 с.: ілюстр. [ст 84 (4УКР) Б 24]
Про нові грані таланту українського композитора Володимира Івасюка, майстра і громадянина.

Візнюк Ю. Він не терпів фальші: Мій учень В.Івасюк // Молодь України.- 1993.- 8 лип.- С. 3. [ст]

Зінкевич В. Завжди у часі // Укр. культура.- 1999.- № 2.- С.12-13. [ст]
Спогади народного артиста України Василя Зінкевича про композитора Володимира Івасюка.

Володимир Івасюк: Мелодія життя // Галас.- 1997.- № 3. [ст]
Добірка статей, спогадів, світлин про невідомі сторінки життя і трагічної загибелі В.М.Івасюка.

Івасюк В. Водограй: Пісенник /Упоряд. Г.Я.Гембера.- К.: Муз. Україна, 1989.- 126 с.: фотоілюстр., ноти. [ст 85.94я438 І-23]

Івасюк В. Пісні.- К.: Муз. Україна, 1983.- 168 с. [ст 85.94я438 І-23]

Фещенко О. Як пісня, що не відзвенить // Україна.- 1999.- № 11.- С.39.: фото. [ст]
Про відкриття Меморіального музею імені В.Івасюка у м.Чернівці.

Червона рута: Пісенник.- К.: Муз. Україна, 1993.- 79 с. [ст 85.319 Ч-45]
Тексти пісень та ноти сучасних українських композиторів і поетів: В.Івасюка, П.Дворського, Г.Татарченка про рідний край і батьківську хату, про вірність та любов.
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 23-9-2003 у 12:19

я погано уявлаю, чим могла би прислужитися, але спробую щось пошукати

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Східняк
Дописувач
**

Зареєстрований: 13-6-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: нормальний

[*] написано 27-9-2003 у 19:03

Від себе можу додати трохи пісень (МР3) Івасюка у різному виконанні.
Для того хотів би десь знайти хоча б перелік пісень, бо в заголовках МР3 не вказується авторство.
Декілька років тому був проект, здається теж Тараса Чубая, коли сучасні українські виконавці співали пісні Івасюка. Мала бути видана збірка, та здається так і не вийшла. Але багато тих пісень було згодом видано на дисках самих виконавців. Було б добре розмістити їх всі на майбутньому сайті.
Також можу знайти в інтернеті деякі міді і караоке на пісні Івасюка.
Я гадаю, що варто робити досить потужний сайт на нормальному сервері, щоб можна було розмісти багато МР3 або ріал-аудіо.
Також, як на мене, у сторінки має бути проста адреса, щось типу ivasyuk.org.ua, ivasyuk.org чи ivasyuk.lvil.ua (останнє мабуть не дуже вдале)
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 29-9-2003 у 12:31

2 Східняк:
Ну, напевно, для того, щоб викладувати пісні в МП3, потрібно буде згоду виконавців. Хоча це питання ми якось, думаю, вирішимо.
А ці пісні, які уже є у вас, можна було б мені якимось чином отримати? Може є можливість викласти кудись на ФТП?
Східняк
Дописувач
**

Зареєстрований: 13-6-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: нормальний

[*] написано 29-9-2003 у 16:01

Виконавців пісень Івасюка, я гадаю, набереться більше сотні у всіх згоди не спитаєш. І взагалі розміщення пісень на цій сторінці може вважатись скоріше як реклама виконавців.
В мене є "Смерічка" (один альбом) трохи Ротару, окремі пісні Пономарьова, Повалій, Океану Ельзи, Євгенії Власової, Назарія Яремчука, Зінкевича. Крім того маю багато "діаспорових" виконавців. Там були дуже цікаві окремі варіанти - наприклад Квітка Цісик, Фата Моргана, Веселі Часи. На касеті є в поганій якості чудові виконавці "Дарка й Славко" може вийде знайти на десь диску чи мп3. Можливість викласти на фтп є, але зараз не дуже якісний інтернет. напишіть адресу фтр і , що з того потрібно на мейл і я спробую викласти.
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 10-10-2003 у 22:43

Погляньте, що знайшла:
http://vmi.webs.com.ua/about.html

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 11-10-2003 у 09:06

Супер!!! Тільки людині треба допомогти з дизайном :)
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 11-10-2003 у 15:25

А там і адреса електронна вказана! ;) На жаль, я з дизайном сайту можу допомогти тільки словами: "Тримайся", :) то ж ті, хто на цьому розуміється більше, ніж я - дуже прошу, долучайтеся! :)

Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-10-2003 у 09:24
Наталю, ти молодець!!!

Най я тебе віртуально поцілую! В щічку :)

1. Я напишу автору сторінки. Якщо він не відмовиться, може вийде якась співпраця. З дизайном теж допоможу.

2. Можна розмістити той сайт в зоні ridne.net (там на сайті і оголошення є для тих, хто міг би допомогти з хостінгом).
Але кожен домен другого рівню потребує абонплати - 2 уо в місяць.
Можемо усі разом (ну, усі бажаючі, звісно), скинутись і проплатити, наприклад, на рік наперед - усього 120 грн. приблизно.
А не буде бажаючих, то я і сам це проплачУ.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 13-10-2003 у 09:27

Я б теж дизайном зайнявся, проте кліпарту Івасюка геть не маю.
А гроші зберемо. І бажано на 2-3 роки наперед.

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-10-2003 у 09:35

Будуть бажаючі - неодмінно. Вже є. :)

Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 13-10-2003 у 16:02

приєднуюсь... запишіть там кудись :)

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 14-10-2003 у 12:33

додайте до матеріалів - тарас унгурян. монолог перед обличчям брата. розмова з оксаною івасюк. багато фотоілюстрацій.

окрема подяка пані людмилі ;). сподіваюсь, вона це прочитає :)

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Jjj
Новак
*

Зареєстрований: 14-10-2003
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: :-)

[*] написано 14-10-2003 у 14:11

Привіт усім.
Я той, хто відкрив "Сторінки пам'яті Володимира Івасюка". Сайт мій молодий - відкрито тільки у серпні. Дуже вдячний вам, що мене тут так підтримали.
Тільки відразу на вас наїду :-) Мені мій дизайн подобається. Все просто, до того ж я люблю синій колір. :-)

Матеріалу в мене - непочатий край роботи, не знаю за що братися... Особливо в пісеннику. Так, на одну пісню уходить 3 дні.
Також маю небагато фотографій. Та, що на головній сторінці - найбільш красива.

Над сторінами працюю постійно. Як раз у 2-3 дні йду в інет-кафе - оновлюю частину сайту. Я хочу співпрацювати з вами! Саме цим - пошуком однодумців - зараз і займаюся. Проте ви мене знайшли перші. Най буде нашим спільним проектом.

Щодо пісень (мп3). Я їх назбирав 30-40 від різних виконавців. І ще чекаю на десь 15 нових. Смерічки не маю. Той хлопець з Донецька. Я їми цікавлюся... :)

І ще. Сам я зараз живу і працюю у Дніпропетровсюку. Якщо хтось тут є, давайте зустрінемося. Також до Киян: планую бети у вас 25-26 числа цього місяця.
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 14-10-2003 у 14:35

Привіт! :)
Наїзд не приймається. Колір - це не дизайн. На твоєму сайті зараз колір є, а дизайну нема. Тільки без образ, домовились? Мій намір - щоб було якнайкраще. Тому критика - щоб цього досягнути.
В моєму баченні це так: сайт не інформаційний, він перш за все презентаційний певною мірою. Він повинен залишати після себе приємні враження. Тому повинен бути присутній вишуканий і простий (тут я згоден) стиль. Але простий, а не його відсутність.

Крім того треба одразу поставити сайт на хороший двигун. Робити все в стандартному HTML недоцільно - дуже багато зайвої роботи. Ну, хоча б SSI використати, вже б легше було. А найкраще зробити його на чомусь типу php. Хоча тоді в складі супроводу потрібен програміст. А у випадку з SSI - ні.

Щодо роботи з матеріалом. Після того, як визначиться редколегія, так би мовити, можна буде поділитись по розділах - один робить щось одне, другий - інше.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 14-10-2003 у 20:25

Я власне саме це хотів сказати.

JJJ Ви дійсно бажаний гість на цьому Форумі, але я щиро просив би Вас для продовження роботи на Форумі перереєструватися під іншим іменем.
Своїм ніком Ви порушуєте правила Форуму.

Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 14-10-2003 у 21:15

Ой, погляньте, хто до нас прийшов!
Ігоре, дякую Вам, від себе і від усіх форумівців! Це прекрасно, що є нарешті такий сайт! Ви - молодець! :)
На жаль, мало чим можу допомогти реально, хіба що тексти набирати, та (див. вище :)) зробити внесок на абонплату. Але якщо я дійсно можу стати у пригоді - дуже прошу, пишіть мені на "мило" або на у2у. :saint:

Jjj
Новак
*

Зареєстрований: 14-10-2003
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: :-)

[*] написано 15-10-2003 у 16:52

Привіт
Відразу вибачте за помилки, бо я тороплюся, а тут в кафе роздовбаний комп.
Про свій нік: якщо порушую - перереєструюся. Але то данина старим ДОС-іграм, де можна було вводити тільки 3 символи. Я цей нік всюди використовую все своє життя.
Щодо дизайну. Я акцентував свою увагу на змісті, тобто приводив весь назбираний матеріал до єдиного формату. Якщо серед (вже) нас є добрі дизайнери - я тільки за зміни! Поняття не маю як писати з використанням ССІ, та тільки читав багато журналів. Там всі пишуть, що ця технологія застаріла. Не розумію, чим поганий чистий ХТМЛ? Поясніть. Можна використати ПХП. Я можу.
Моя основна задача зараз - написати розділ "Друзі та сім'я". Зараз його не видно, але зайдіть на
vmi.webs.com.ua/friends.html
і, може, зрозумієте, що я хотів з цього зробити.
Зараз пишу про Ростислава Братуня та Софію Ротару. Але "туго" йде - погано я в школі вмів писати твори...
Все, бувайте.
Я на футбол.
ПС. Наталко, як ти знайшла мій сайт? Розкажи. Мені самому цікаво.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 15-10-2003 у 18:24

Просто якось незручно звертатися "Шановний JJJ". Наскільки я зрозумів, Вас зовуть Ігор. Так набагато краще.

Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-10-2003 у 20:37

Цитата:
Першим відправив користувач Jjj
ПС. Наталко, як ти знайшла мій сайт? Розкажи. Мені самому цікаво.

Дуже просто. :D Набрала в "Меті" - ну, ви знаєте, се така пошукова система ;) - "Два перстені" - шукала слова цієї пісні, і першим же посиланням було ось це http://vmi.webs.com.ua/cds.html :saint: А далі - у мене сталось свято :)

Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 16-10-2003 у 08:53

Щодо коду.
SSI (Server Side Includes) - це властивіть сервера. Самі сторінки пишуться в html, а ssi дає можливість не повторювати в кожному файлі одинаковий код, а вставляти його динамічно. Це суттєво економить час і сили. Наприклад, добавити пункт меню на сторінку. У випадку стандартного html треба його добавляти на кожну зі сторінок, де він виводиться. При використанні ssi він добавляється лише в одному місці.
Можна писати на php, але, як я уже казав, потрібен програміст. Не знаю, чи знайду я зараз час із ним розібратись (з php, не з програмістом :) Але якщо ти, Ігорю, знаєш цю мову, то тоді все в порядку.
З дизайном - у мене є колега, професійний дизайнер. Його книжка взяла якусь премію на останньому книжковому форумі у Львові. Маю надію, що він допоможе.
ЗОРЯНА
Дійсний член

Зареєстрований: 24-1-2003
Нема на форумі

[*] написано 16-10-2003 у 09:47

У мене є невелика збірка його пісень у МР3. Зовсім небагато, але може знадобиться

ЗОРЯНА
Дійсний член

Зареєстрований: 16-9-2003
Нема на форумі

Настрій: бухгалтерський

[*] написано 16-10-2003 у 09:47

У мене є невелика збірка його пісень у МР3. Зовсім небагато, але може знадобиться

Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1600
Реклама: