Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: 9 листопада - День української мови і письменства
Олена Вовк
Новак
*

Зареєстрований: 7-11-2003
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 7-11-2003 у 16:02
9 листопада - День української мови і письменства

Мені здається, що ми - українці - одна велика родина! А тому хочеться, щоб наша українська традиція відзначати 9 листопада як день української мови і письменництва не зникла. А кожен день ми любили і шанували нашу мову, а не згадували про неї тільки по великих святах.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 7-11-2003 у 16:45

справді, є таке свято. Завтра незле буде нагадати про то на моїй літературній здибанці. А зара просто усіх вітаю! Позаяк письменників у нас достобіса, а вже тих, хто переймається тим, як у нас нашій мові ведеться, і тим паче.

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 7-11-2003 у 16:50

Приєднуюсь до привітань, і бажаю щиро, від серця, берегти нашу мову, шанувати її і любити за те, що вона - НАША!!! :)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
tysovska
Модератор

Зареєстрований: 4-8-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: бойовий

[*] написано 20-10-2005 у 11:20

До речі, свято наближається. Чим би таким неординарним відзначити? Українським і письменницьким :)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 20-10-2005 у 12:36

Я відзначу тим, що куплю ще одну укрїнську книжку і тим підтримаю українського автора і українську мову. Свято наближається, а мені вже обридло чути зросійщений Київ і слухати дебати чи визнавати ОУН-УПА чи ні....

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
spark
Дійсний член

Зареєстрований: 25-8-2004
Нема на форумі

[*] написано 20-10-2005 у 13:36

А чому саме цей день? Хто знає? Щоб не вийшло як з днем сисадміна, який можна святкувати щопятниці.
tysovska
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 31-10-2005 у 13:45

Цитата:
Шановні друзі!
ДОПОМОЖІТЬ БАТЬКІВЩИНІ КОТЛЯРЕВСЬКОГО!

В ніч на 11 жовтня сталася жахлива подія – в приміщення Полтавської обласної дитячої бібліотеки було кинуто вибухівку. Відбулося спалення близько десяти тисяч книжок. Це було зроблено з метою знищення бібліотеки. (Проблеми з приміщенням тягнуться вже три роки, і ніхто не вирішує цих проблем. Облрада жодного разу не розглядала це питання на сесії за всі три роки. Вже новий губернатор двічі просив облраду поставити на розгляд питання про бібліотеку, а облрада просто не вважає це за потрібне).
Ми просимо всіх, хто може взяти участь у цій акції, подарувати бібліотеці взамін знищених 10 тисяч книжок читального залу хоч одну сучасну книжку (Щоб не казали, що немає книжок, немає і проблеми!); написати про цю подію у засобах ЗМІ.

МИ ВЖЕ ДОПОМОГЛИ, А ВИ?

Контактні телефони бібліотеки: 805322- 74821, 805322 -72041
Директор Чобітько Леонід Григорович
poltavalibr@yahoo.com

Адреса для допомоги книжками: Полтава, 36011, вул. Гагаріна, 5
Полтавська обласна дитяча бібліотека імені Панаса Мирного

Група підтримки обласної дитячої бібліотеки “За духовність Полтави “: 80503050470
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-11-2005 у 11:07

Написала листа на вказану електронну адресу, і ось що отримала у відповідь:
"Пані Наталя! Ми Вам дуже вдячні, і книжки нам потенційно потрібні. Але завтра сесія облради хоче повністю знищити бібліотеку. Частину фондів - 10% перенесуть в дорослу, іншу законсервують, а приміщення віддадуть тим власникам, які здійснили ( на замовлення яких) цей підпал. Так що шансів у нас немає !!!!!!! Кличемо всіх людей до висловлення своєї позиції щодо цієї національної ганьби!!! Якщо можете підказати, як висвітлити ці події з резонансом по Україні- напишіть. Правильно казали нові власники - ви бидло. І депутати проголосують так, як нам потрібно!"..
:(:(:(:mad::mad::mad:
Завтра - це, себто, вже сьогодні...
Чесно кажучи, хочеться плакати, вити та битися головою об стінку...

tysovska
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 1-11-2005 у 11:30

Попросила одну свою товаришку-журналістку посприяти. Не знаю, що з цього вийде. Чесно кажучи, навіть не можу придумати, куди ще звернутися. Адже інформація - з сайту "Факту", тобто, подія має досить розголосу, і все одно... "ми - бидло".
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 2-11-2005 у 14:13

Два погляди на цю проблему:

http://kuchmizm.info/weblog/archives/002660.html

http://www.regionnews.poltava.ua/modules.php?name=News&file=art...

tysovska
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 2-11-2005 у 14:45

Як і очікувалося, культура програла...
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-11-2005 у 16:12

вона в нас завжди програвала, і буде програвати, оскільки засобів захищатися фактично не має

\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
MaxymPidboljachny
Дописувач
**

Зареєстрований: 24-10-2005
Місто: Lviv
Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 14:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олена Вовк
Мені здається, що ми - українці - одна велика родина!

Навіщо я тут щось читав? А Вам, Олено, після прочитаного все ще так здається?

Панове, як сумно, у нещасні 25 років ставати розчарованим у житті, людях та батьківщині циніком та прагматиком...
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 15:49

Не знаю, як пані Олені, а мені - так. Мені все ще так здається...
Моя наївність невиліковна, і, чесно кажучи, не певна, що хочу її лікувати...
Бо ті, хто голосує за гроші, і при цьому вважає нас бидлом (зауважте, вважає, бо від цього, від їхньої думки ми такими не станемо) - то... є таке хороше українське слівце - "запроданці". Але це ще не вся нація.
А полтавчанам - моя щира повага. Вони б о р ю т ь с я. Н е м о в ч а т ь. І навіть якщо вони, боронь Боже, програють - вони вже не бидло. І ніколи ним не будуть.
Схиляю голову. У житті, людях та Батьківщині розчаровуватися не збираюся.

MaxymPidboljachny
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 16:05

Якось ви дивно написали... З відчутними негативними почуттями до мене. Хоча, сподіваюся, це мені здалося. Я теж схиляю голову перед тими, хто бореться. Борюся і сам, а не опускаю руки. І розчарувався я все-таки далеко не в усьому й не усіх. Але загальне почуття розчарування є і давить. Бо надто брудні істоти ці люди. І надто багато бруду в нашій країні (яку я, попри своє розчарування, ніколи не залишу, бо ж Батьківшина, бо ж патріот).
Можливо, вам здалося, що розчарування синонім байдужості? Це не так. Це синонім болю.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 16:18

Та ні, пане Максиме, я ніяких негативних почуттів до Вас не маю, і мати не можу, бо сама дуже добре знаю, що таке розчарування, і як болить, коли опускаються руки. Просто жену від себе ці думки і намагаюся жити за принципом "Ніколи не здавайся". І своїми думками захотілося поділитися із форумівцями - та й усе.
А Полтавській бібліотеці, куди б її не поділи, я кілька книжок все одно відішлю... Чим можу, що називається... :(

MaxymPidboljachny
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 16:24

Може їм книжечку Дяченків надіслати? З автографом. Не моїм, звісно, авторським. І Капранових є з автографом, але то вже не знаю, там дещо особистий автограф...
tysovska
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 16:29

А навіщо з автографом відсилати? Все-таки так, як ви його цінуєте, ніхто не поцінує. Краще нову книжку.

До речі, я також написала директорові бібліотеки, питаючи, чи можна ще відсилати книжки на стару адресу. Він поки що не відповів. Щойно відповість, я тут напишу.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 16:30

Якщо особистий - то лишайте собі. Я, приміром, вважаю, що то вкрай недобре - дарувати подарунки, адже автограф - то і є подарунок. Я на місці автора, дізнавшись про таке, сильно образилася б... А ось кілька книжечок без підпису цілком можна надіслати, як на мене.

MaxymPidboljachny
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 16:36

А вона З автографом Артему. :) Сам я автографи не беру - вважаю це принизливим для обох сторін. Товариш попросив, а потім десь пропав...
MaxymPidboljachny
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2005 у 16:39

А особистий - так залишу.
Блін, в мене ж багатенько книжок продубльованих. Але раніш ніж за тиждень-півтора нікому нічого відправити не зможу. :( З поважних причин.
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 4-11-2005 у 08:45

9 листопада вже вп"яте відбудеться загальнонаціональний диктант єдності по 1 та 3 програмах укр.радіо (близько 16-ї години).

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
tysovska
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2005 у 13:51

Вітаю всіх із Днем української мови і письменності!
Відзначати, схоже, будемо вже завтра - на книжковій виставці :)
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2005 у 15:51

Де саме на виставці?

tysovska
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2005 у 17:04

Хто де :) Виставка в Києві, вул Фізкультури, 1 (біля Планетарію)
Я збираюся вирватися в обід, якщо вдасться.

"Нора-друк" оголосила презентацію "Як перемогти в "Коронації слова" за участю Ірен Роздобудько та Андрія Кокотюхи о 16:00 (завтра).

Наталка Очкур має роздавати автографи на стенді "Нори-друк" у п'ятницю, також о 16:00.
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1855
Реклама: