Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Металопластикові вікна - "за" і "проти"
Vlotsk
Дописувач
**

Зареєстрований: 23-1-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 10-8-2004 у 15:18
Металопластикові вікна - "за" і "проти"

Планую поставити сабж. У зв"язку з тим хотілось би почути думку компетентних людей з приводу того:
1. Який профіль варто обрати?
2. Чи справді вітчизняні профіля суттєво гірші за зарубіжні?
3. Які нюанси варто врахувати, приймаючи рішення про встановлення?
4. А може, взагалі, не варто? :)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Василь Яворський
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 4-8-2003
Нема на форумі

Настрій: Відповідний

[*] написано 14-9-2005 у 17:01

Я не зовсім професіонал але ставив у себе вдома і багато чого по цій темі взнавав. Значиться профіль найкращий Salamander і ще якийсь, який точно не памятаю. Наші профілі вітчизняні і справді значно гірші за нормальні іноземні. Чим гірші? Тим що вони вицвітають, якщо білі то жовтіють. Бачив таке на власні очі. Найголовніше потрібно добре продумати як то вікно буде відкриватися, бо найчастіше його робліть з глухими відсіками і без кватирок, замість кватирки вертикальне відкривання. Тому варто добре цей момент продумати. Друге: важливо чи є дуже шумно там де Ви хочете його поставити. Оскільки металопластикове вікно в першу чергу шумоізоляція. Можливо таки буде краще дерев"яне. А про варто-неварто: я особисто не шкодую!

Будні великого міста

На Диявола - з хрестом, на ворога - з мечем (с) Д. Донцов

Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 15-4-2004
Нема на форумі

Настрій: кращий ніж вчор

[*] написано 15-9-2005 у 08:52

взагалі не рекомендують ставити вікна вдома там де нема витяжки (в кімнатах) можна на кухні в ванні, вони мають малу пропускну здатність повітря. Карщий варіант деревяні вікна з утеплювачами....дорожче зате набагато краще через дерево потроха проходить повітря і краще взимку, коли вікна фактично не відкривають. мене переконали ставити дерево.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Василь Яворський
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2005 у 14:15

Дерево краще не в певних випадках а у всіх, але тут також береться до уваги і фактор ціни

Будні великого міста

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 15-9-2005 у 20:05

Маю дилетантські питання щодо пластикових вікон
1. Чи роблять пластикові вікна "традиційного формату", тобто з квартикою і тп. Мені особисто оцей спосіб відкривання з вертикальним нахилом не подобається.
Як це відображається на ціні?
2. Чи реально до пластикових вікон примуцувати антимоскитну сітку?

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 15-9-2005 у 20:10

Не маю особливих знань що до цін, але кватирку зробити цілком реально за гроші. Ти тільки враховуй що це позначиться на площі скла - профіль пластикових вікон дещо ширший за дерев`яний і тому світла буде меньше. Краще вже просто відкривати туж високу кватирку по вертикальній осі але не на всю.
Антимоскітки теж є і коштують свої гривні.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Тарас Гулка
Академік

Фотографія користувача

Місто: м.Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 15-9-2005 у 21:50

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Маю дилетантські питання щодо пластикових вікон
1. Чи роблять пластикові вікна "традиційного формату", тобто з квартикою і тп. Мені особисто оцей спосіб відкривання з вертикальним нахилом не подобається.
Як це відображається на ціні?
2. Чи реально до пластикових вікон примуцувати антимоскитну сітку?

Відповідь:
1. Роблять. В більшості випадків проектувати можна фактично довільну конфігурацію (в межах розумного). Від вертикального нахилу можна відмовитися без проблем. Буде тільки дешевше. Якщо фірма відмовляється таке зробити - значить беруть оптом і не намагається напрягаютися
Доречі, майже завжди роблять відкривання у двох площинах. Вертикальну можна просто не використовувати.
2. Реально. Зрештою зараз пропонують вікна де вже встановлена така сітка. Навіть можна замовити вікно, яке покривають смолистою прозорою плівкою. Врезультаті ваше вікно жодна каменюка не проб'є

Загальні відомості.
Металопластикові вікна мають таку важливу штуку як кількість камер. тобто кількість металевих профілів розділених між собою пластиком. Традиційно пропонують 3-камерні. Трохи дорожчі але якісніші 5-камерні.
5-камерні якісні з двох причин:
по-перше, більше камер - тепліше і тихіше
по-друге, більше камер - надійніше стоять великі пройоми, тобто якщо вікно має великі окремі секції, то 3-камерний профіль може покрутитися.

Саламандер - 5 камерний. Саламандер також, доречі виготовляється у нас.
Є багато хороших профілів, які привозять з Бельгії або з Бундеса і у нас тільки збирають.

А взагалі маю хорошого знайомого, який маю свою невелику фірму яка такими вікнами займається. На днях попитаю в нього детальнішу інформацію і скину.
vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 15-9-2005 у 22:51

В мене пластикові вікна вже більше 2 років.
Величезний плюс - це шумоізоляція. Хіба літак пролітає - тоді щось чути :)
Вертикальний нахил - ну спочатку здавалося що буде незручно, а зараз привик.. Ніяких проблем не відчуваю... Навіть зручно виявилося.. Крім того зрозуміло що є ще й традиційне горизантальне відривання.. Або тільки якесь одне, або взагалі вікно може не відкриватися ( так дешевше, і деколи не потрібно)..
Ну і зимою тепліше. Нічого за вікном не свистить, не дує і так далі :)

Andreas
Академік

Зареєстрований: 29-4-2004
Місто: Offenburg, Deutschland
Нема на форумі

Настрій: не дуже...

[*] написано 16-9-2005 у 19:58

Щодо пропускання повітря (компенсація природньої витяжки та витрати кисню на горіння газу на кухні). В сучасних вікнах мають бути спеціальні повітряні клапани - вони з вигляду як щілина в профілі. Будете замовляти - прослідкуйте, щоб були.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 19-9-2005 у 16:58

Москитна сітка майже невидима.
Про вентиляцію - то є і профіль, і система замків, яка пропускає трішки.

І взагалі - варто.

Люби українське!
Кутузік
Дійсний член

Зареєстрований: 20-2-2004
Місто: Івано-Франківськ
Нема на форумі

Настрій: Цьомчик

[*] написано 9-12-2005 у 16:04

Ще одне дилетанське питання.
Наприклад, я купив квартиру в новобудові. Зараз вона якраз добудовується. Наступний етап - встановлення металопластикових вікон.
Я так розумію, вікна будуть виставляти середньої якості - не найкращі, але і не найгірші. Чи доцільно доплатити будівельній організації, щоб вони встановили вікна зпрофілем (українською звучить, як Рехау, чи щось у цьому роді)

Португалія - не Іспанія!
Василь Яворський
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-12-2005 у 16:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Кутузік
Ще одне дилетанське питання.
Наприклад, я купив квартиру в новобудові. Зараз вона якраз добудовується. Наступний етап - встановлення металопластикових вікон.
Я так розумію, вікна будуть виставляти середньої якості - не найкращі, але і не найгірші. Чи доцільно доплатити будівельній організації, щоб вони встановили вікна зпрофілем (українською звучить, як Рехау, чи щось у цьому роді)

Залежить від того, який профіль ставлять будівельники. На свої очі бачив, як в одному (мабуть елітному) будинку стояли вікна з профілем Саламандер (один з кращих).

Будні великого міста

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 7-6-2006 у 14:01

Чи хтось щось чув про профіль KBE?
Наскільки я знаю він дорожчий за REHAU і дешевший за Salamander. Чи достатньо він якісний? Збираюся ставити, але це мабуть бути ближче до осені.
Можливо хтось може навести якісь ціни, щоб трохи зорієнтуватися.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-7-2006 у 19:14

Один з міожливих мінусів металопластику, з яким я зіткнувся - підвищення вологості приміщення, і як наслідок - небезпека плісняви на стінах
:(

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-7-2006 у 20:04

Мабуть треба провітрювати більше, якщо це проблема вікон. Цілком можливо, що причиною цього є клімат.

Яндрух
Заблокований

Зареєстрований: 19-2-2003
Нема на форумі

[*] написано 24-7-2006 у 10:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрія Пелещишина
Один з можливих мінусів металопластику, з яким я зіткнувся - підвищення вологості приміщення, і як наслідок - небезпека плісняви на стінах
:(

Так і є. За рахунок їхньої неабиякої герметичності.
На селі в нас один "гусподар" торік зробив "євроремонт" у своєму будиночку (з цегли): поставив скрізь оті металопластикові вікна і відразу в усіх кімнатах побілив "снєжкою". Позакривав все наглуго і... забрався з сім'єю десь на два тижні на курорт.
По приїзді виявив, що на побілених стінах з'явилася... цвіль!
Мусив відшуровувати.

Отже, висновок: снєжка та повинна ДОБРЕ висохнути, перш ніж наглуго зачиняти вікна. А вони зачиняютьс ну майже герметично! Як ілюмінатори..:-)
Ну, але там є т.зв. "режим мікровентиляції": вікно в зачиненому стані має шат на 2-3 мм, тому і не дує з вулиці вже аж так сильно, а є більш-менш нормальна вентиляція.
http://kiev2000.com/news/view.asp?Id=122643&Part=10
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 12-2-2007 у 21:59

Щоб не починати нову тему:

1.Хочу поставити нові вікна (може металопластикові).
2. Вікна на такому рівні від землі, що можна залізти.
3. Ставити решітки не хотів би (подвір'я, північна сторона, і так темно)

Питання:
1.чи бувають "броньовані" склопакети, і скільки коштують (і наскільки дорожче від звичайних)?
2. наскільки вони надійні?

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Тарас Гулка
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-2-2007 у 22:09

Є пакети, які покривають прозорою епоксидною смолою. Розбити фактично неможливо, максимум дають тріщини. Але і їх ламають. Кілька раз сильно б'ють, щоб пішло багато тріщин, а потім ріжуть епоксидну плівку. Правда і грати ріжуть :)

А ще можу порадити зайти в головний офіс Львіввікнопласту. Колись мені замдиректора тієї контори хвастався, як вони на полігоні випробовували броньовані склопакети стріляючи по них із піштолєтів :)
Тарас Ільчишин
Модератор

Зареєстрований: 26-12-2005
Місто: Львів-Наукова
Нема на форумі

[*] написано 13-2-2007 у 08:10

Hanor Narasson, як на мене , то вже ефективніше буде поставити сигналізацію
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 13-2-2007 у 09:03

Укріплення і сигналізація - це різні речі.:2cents:

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 13-2-2007 у 11:35

Я вже маю досвід з різними вікнами, тому напишу.
Для себе вирішив - в службові приміщенні (офіс, якщо дома, то кухня) ставиться металопластик.
Тому що дешевше ніж дерево десь в півтора-два рази.
Тепер про різні фішки.
Профіль - я вибрав kbe, наговорили мені, що він трохи екологічніший, ніж саламандер. Так чи ні, не знаю, ну але вибрав та й вибрав.
Далі. Такі вікна бувають для різного клімату. А продавці, в боротьбі за "а у нас дешевше" на цьому не наголошують, якщо прямо не запитати. У нас треба брати морозостійкий профіль, а то покриються ваші рами інієм зсередини, будете знати, на чому зекономили. Також замовляючи вікна, не забувайте про усілякі підвіконники і інші необхідні додаткові опції, бо про них продавці теж часто "забувають" в момент замовлення, чи в рекламі, а випливає все, коли привезуть вікна ставити.
Стосовно вікон-дверей з бронепакетами.
Я такі поставив собі в офіс. Ну, щоб усілякими ролокасетами не псувати фасаду.
Виробник запевняв, що для того, щоб проломитися крізь пакет потрібно не менше 7-8 хвилин для профі, а до мене охорона значно швидше приїде, офіс їх недалеко, тому все нормально.
Тепер про дерево. Дерево рулить. В кімнаті (поки одній, бо на все одразу грошей не вистарчило) поставив. Замовляв на ........ (кому треба - координати дам особисто), якщо не розглядати, що затягнули на 3 тижні, то вікно дуже хороше. Ще кращі роблять хіба на ..........., але вони ще дорожчі.
Враження від дерев`яних вікон розчудові. З металопластиком не порівняти.
Ну а ціни. Одинакові за розміром вікна (1300х1400) обійшлися: металопластик 1300, дерево 1900.

Рост
http://www.rost.lviv.ua

Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 13-2-2007 у 12:21

Про дерево - то маю гіркий досвід. Я зекономив на шклопакеті (виявляється є багатокамерний!) і мені на дорожнючий профіль скапує конденсат з шкла. Це жах!
А от з металопластиком задоволений! Тримається, не потіє, то я б рекомендував лише профіль Тіссен Полімер, в порівнянні з ним саламандри та кебеєшки виглядають як китайці.
Все решта в підтримку комента Роста (підвіконники, їх монтаж, бронь і т.д.)

Люби українське!
Тарас Гулка
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-2-2007 у 18:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Nazar
Я зекономив на шклопакеті (виявляється є багатокамерний!) і мені на дорожнючий профіль скапує конденсат з шкла. Це жах!

Якщо це втішить, то я в кухні на дешевший профіль поставив двокамерний шклопакет - конденсат так само капає. :(
Правда, на кухні, може, пари більше.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 6-3-2007 у 15:46

Вчора бачив дерев'яні євровікна. Так от зовні в нижній частині з них злазить лак. Не знаю, скільки вони простояли, але, думаю не надто довго. І не думаю, що вони дешеві.

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 10-8-2007 у 18:07

Такі питання:

1. Скількокамерний профіль рекомендується? 3,4,5 - ти камерний? Чи є якась різниця?
2. Скільки пластин скла рекомендується в вікні? 2,3? Чи бажаним є якісь спеціальні покриття

Усе це для квартири, жодних особливостей. Хіба те, що квартира трохи холодна.

Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2899
Реклама: