Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Антиреклама
Юрко Ничик
Дописувач
**

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-10-2007
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

biggrin.gif написано 22-12-2007 у 11:15
Антиреклама

А Ви знаєте, що чай "Ліптон" можна "заварити" і в холодній воді ?:)

відкриваємо правду про широко розрекламовані товари :)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 22-12-2007 у 12:13

Який саме?

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 22-12-2007 у 12:48

І як саме? Звичайною методою - чай в холодну воду?

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Юрко Ничик
Дописувач
**

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2007 у 18:22

та будь-який)
фарбник - то така штука, що добре розчиняється і в звичайній воді)
Юрко Ничик
Дописувач
**

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2007 у 18:23

пардон. не одразу догнав суть питання
мається на увазі пакетований чай)
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 22:13

Сьогодні провели експеримент.
Не заварився. Вода трішки пожовтіла, але дуже ледь-ледь. Я думаю, результат такий самий як від листяного.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрко Ничик
Дописувач
**

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 22:18

а який заварювали?
я заварював індійський :)
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 22:20

Я не пам'ятаю, завтра гляну. Але то точно був трохи дорожчий варіант - кожен пакетик був розфасований в окремому паперовому конвертику.

Люда
Дійсний член

Фотографія користувача

Зареєстрований: 7-4-2004
Нема на форумі

[*] написано 25-12-2007 у 23:34

Смішно, але антиреклама міститься в основному слогані одного чаю. За що його і не купляю - погано, коли людям відверто позиціонують недоліки, як переваги.
Отож "Справжню терпкість пізнаєш на смак" :o
На курсі фармакогнозії - така наука про рослини стосовно їх використання в медицині (як відрізнити, правильно зібрати, що містять, від чого і як застосовувати - тощо) нас вчили, що в чаї міститься 2 основні класи діючих речовин: 1 - ароматичні сполуки, 2 - флавоноїди.
1. Ароматичні речовини містяться на поверхні листочків і спеціальних вмістилищах, саме вони надають чаю неповторного аромату та специфічної дії на організм (тонізуюча, заспокійлива, імуномодулююча, антисептична, тощо...). Залежно від сотру чаю, періоду збирання, способу обробки їх склад змінюється - відповідно змінюється аромат і властивості напою. При пошкодженні листочків вмістилища руйнуються і ароматичні речовини псуються і випаровуються.
2. Флавоноїди (дубильні речовини) містяться всередині листочків у клітинах. Вони теж мають свою цінність, як в’яжучий засіб, коли треба ущільнити тканини або щось зв’язати на себе, тому і використання можливе: нескладні отруєння, промивання ран, опіків, слизових, тощо. Приблизно того ж самого ефекту можна досягти, заварюючи рідну дубову кору :D До речі, саме тому чаєм не радять запивати ліки - флавоноїди вбирають на себе активні речовини, змінюючи їх властивості або нейтралізуючи.

Так от, при правильному заварюванні правильного чая в розчин виходять ароматичні речовини, отримуємо духм’яний цілющий напій. Він слабко або середньо забарвлений (аромат. речовини практично не мають кольору), мають слабкий специфічний смак - солонуватий, солодкуватий, кислуватий, гіркуватий (але не гіркий!), або складний букет але саме слабкий і специфічний виражений запах. Саме тому чай заварюють гарячою водою але не окропом (щоб не зруйнувати), на велику кількість води (в ідеалі - щоб потім не доливати воду, а так і пити), в щільно закритому посуді і п'ють одразу (вони дуже леткі, поки не "повтікали").
Коли ж маємо низькоякісний чай - листочки поламані, тому з пошкоджених клітин у розчин виходять дубильні речовини - мають темний колір, чим більше окислені від повітря - тим сильніше, мають насичений в’яжучий, ГІРКИЙ смак, в розчині дуже швидко "зв’язують", нейтралізуючи, ароматичні речовини, аскорбінку з лимона і все, що може бути корисне...
Так, цей напій теж можна вважати в якійсь мірі корисним, але це не чай, це тирса - в кращому випадку.

"Справжню терпкість пізнаєш на смак" - але чи порадує це впізнавання? ;)
Катерина Задорожна
Дійсний член

Зареєстрований: 4-10-2007
Нема на форумі

Настрій: Стабільний

[*] написано 26-12-2007 у 13:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрко Ничик
А Ви знаєте, що чай "Ліптон" можна "заварити" і в холодній воді ?:)
:)

Може, то якась підробка?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Коли ж маємо низькоякісний чай - листочки поламані, тому з пошкоджених клітин у розчин виходять дубильні речовини - мають темний колір, чим більше окислені від повітря - тим сильніше, мають насичений в’яжучий, ГІРКИЙ смак, в розчині дуже швидко "зв’язують", нейтралізуючи, ароматичні речовини, аскорбінку з лимона і все, що може бути корисне...

Це що, виходить, що усі чаї в пакетиках низькопробні?

Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 26-12-2007 у 14:12

В усякому випадку вони за визначенням не можуть бути високоякісні. Хоча й у пачках бувають ще гірші, ніж у пакетикех.:baddevil:

Прочитайте з цього приводу "Рівне-Ровно (Стіна)" Ірванця. :saint:

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 26-12-2007 у 14:21

Цитата:

Звісно. Туди йде саме сміття. Найкращі - крупнолистні.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Люда
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 26-12-2007 у 14:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Задорожна

Ум-м-м, з чим би порівняти... От є дерев’яні меблі - хороші, красиві і не дуже, трохи дорогуваті, як на наш "середній клас". Є меблі елітні - з дорогих і рідкісних сортів дерева або віртуозного виконання - ручної роботи, складного різьблення... Ну дуже дорогі! А є рідні наші ДСП. Покриті плівкою чи ламіновані, як там воно називається. Вигляда воно на дерево ну дуже схоже. Власне, з деревини здебільшого і складається - якоїсь стружки, ошурків незрозумілої породи, проклеїних і пресованих. Але ж це не дерево, хоча свої переваги теж має: порівняна дешевість, відносна простота при виробництві...
Так і з чаєм: листочок в пакетиках за визначенням сильно подрібнюється, часто "прокатується" між валками, щоб клітинки роздавилися - власне завдяки цьому такий чай "заварюється" і в не дуже гарячій воді в пластикових чи паперових скляночках, не потребує настоювання, а бовтнув пакетом туди-сюди - і готово. Але за рахунок цього ефірноолійні вмістилища пошкоджуються і активні леткі речовини випаровуються або окисляються, а дубильні - легко виходять у розчин. Тому такий чай часто тихенько "дозапахчують" всілякою хімією або ж "офіційно" покращують смакові властивості, ароматизуючи бергамотом, корицею, додаючи трави, шоколад, шматочки фруктів... І переконуючи, що від того чай стає ще крутішим :o Ну це як би той же ДСП замість рідного "дубу" обклеювали під "червоне дерево". Будь-який колір, аби гроші платилися, а всередині - ті ж ошурки.
Я нічого проти ДСП не маю, в самої майже всі меблі такі... І "чай" в пакетах п’ю, коли треба швидше... Ми вже звикли, що то для нас є чаєм, а якщо там хімії не занавдто - то є навіть певна користь. Просто справжній чай - це трохи інше. ;)
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 28-10-2005
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: не знаю чого хочу, але чогось хочу

[*] написано 26-12-2007 у 19:03

О! Між іншим про чай. Який крупнолистяний чай хороший (за розумні гроші, звичайно)?

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Люда
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 26-12-2007 у 20:12

Для ефірних масел і трав, які їх містять є одне хороше, виведене емпірічно, правило: хороші ті, які Вам подобаються. ;)
Тобто, організм ніби сам добирає, тому куштуйте - що подобається, те і Ваше. ;)
Тарас Сокальський
Почесний Академік

Зареєстрований: 25-4-2003
Місто: Чернівці
Нема на форумі

Настрій: Бойовий

[*] написано 26-12-2007 у 20:25

Знайомий, який займається налагодженням пакувальних машин, розповідав, що десь під Заліщиками продукують "Ліптон" з перемеленого сіна і якоїсь хімії :mad:

Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 27-12-2007 у 15:03

От так? Більше Ліптон не купляєм.:mad:
А що з крупнолистяного краще купляти?

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Тарас Сокальський
Почесний Академік

Зареєстрований: 25-4-2003
Місто: Чернівці
Нема на форумі

Настрій: Бойовий

[*] написано 27-12-2007 у 15:35

Цитата:
От так? Більше Ліптон не купляєм.

Я ж не стверджую, що він весь такий, просто даю, як одне з пояснень "заварювання" в холодній воді.

Юрко Ничик
Дописувач
**

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 27-12-2007 у 20:49

До цього власне я і вів)
Здається мені, що пакетований чай до чаїв відноситься тільки через назву. І це стосується не тільки Ліптона. У пакетиків є одна велииика перевага: в них не видно, що там в середині. А коли навіть комусь прикортить туда заглянути, то всеодно ідентифікувати вміст навряд вдасться. Чайні ж колір та смак досягаються барвниками та ароматизаторами. Власне нічого поганого в цьому немає. Але і хорошого також.
Люда
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 28-12-2007 у 00:08

Маючи мікроскоп потужністю на рівні шкільного та відповідний атлас, біолог-ботанік легко скаже, чи є саме чаєм ця рослина... ;)
Люда
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 28-12-2007 у 00:11

А що, окрім чаю взагалі і бідолашного Ліптона зокрема нічого цікавенького більш нема? :sing:
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 28-12-2007 у 09:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич
О! Між іншим про чай. Який крупнолистяний чай хороший (за розумні гроші, звичайно)?

Мені до вподоби Dilmah - як за ті гроші, так взагалі чудово.
Ще час від часу купую з тих, що на вагу, "Золотий Юннань", чи просто індійський чорний.

Рост
http://www.rost.lviv.ua

Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 28-12-2007 у 11:39

А я хочу сказати, що завдяки пані Люді дізнався багато цікавого. Чесно, доступно і з толком пояснення щодо чаю мене заставило задуматися, що ми п'ємо. Вчора пішов купив чай розсипний, дорогий, Кенія називався, заварив так як рекомендувала п. Люда гарячою водою. Настоювався довго, в чайничку, я час від часу робив проби ложкою на смак. Що скажу, або чай дивний, або що, але тільки за хвилин 15 листочки розкрутилися і тоді я вже відчув що я п'ю настояний чай. Не терпкий смак, але дійсно хороший смак. Прикіл в тому, що мені засмакував без цукру. В сусідній шклянці парився ліптон. От до нього довелося додати цукру, бо не пився.

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 28-12-2007 у 13:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич

Мені до вподоби Dilmah - як за ті гроші, так взагалі чудово.
Ще час від часу купую з тих, що на вагу, "Золотий Юннань", чи просто індійський чорний.

Щось було таке цікаве в рекламних статтях чи то Ділма, чи Ахмад, щось на кшталт того, що Ліптон виробляє фірма Юнілевер, яка крім того виробляє (с)"шидло, мидло і повідло" :lol: , а от вони виробляють ТІЛЬКИ чай!

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 28-12-2007 у 15:55

"Золотий Юннань" навіть не пробувала. Тепер куплю на пробу. Дякую!

Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 6112
Реклама: