Форум Рідного Міста

Аборт. Переривання чи дітовбивство?!

Яндрух - 15-6-2003 у 16:42

НЕ ЗРАДЬ МЕНЕ, МАМО!

„Господи, Ти виткав мене в утробі матері моєї,
прославляю Тебе, що я дивно утворений!
Мого зародка бачили очі твої і
до книги Твоєї записані всі мої члени та дні”


Хто не зачудовувався первісної чистотою немовляти, щойно новонародженого, що мить тому покинув материнське лоно, щоб увійти в цей злий світ і почати всотувати всі його соки...

„...Аборт є дітовбивством. Під час „операції” плід зазнає таких самих мук, як і доросла тортурована людина”.

Б. Нетенсон, США
лікар, автор фільму „Німий крик”,
в якому показано вбивство дитини
у лоні матері на десятому тижні життя



Не знаю - вчорашня акція, проведена на площі перед Домініканами – чи призведе вона до певного результату?.. Дай Бог... Надто ж бо „залізними” аргументами послуговуються ті, хто прагне сам провадити себе на цій землі...

„Мовчки знищуючи ненароджених дітей, ми самі стаємо суспільством мертвих людей... Спаси ненароджене, аби спасти себе самого! Аби самому не вмерти морально... Пам’ятаймо слова Учителя: „...усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили”.

Т. Стичень,
професор теології


Фізичні та психічні наслідки аборту

Рання вакуум-регуляція чи регуляція менструального циклу – також приховане знищення зачатої дитини.
Жоден аборт не минає безслідно. З абортом пов’язано понад 100 фізичних ускладнень. До безпосередніх ускладнень відносяться: онкологічні захворювання та інфекції статевих органів, порушення менструального циклу, ушкодження матки та інших внутрішніх органів, головний біль, запаморочення, тромбози. А у деяких випадках т.зв. „безпечний, легальний” аборт може закінчитись і смертю жінки.


Тривалими фізичними наслідками є:
- безпліддя,
- викидні чи передчасні пологи під час наступних вагітностей,
- ендометріоз,
- загроза позаматкової вагітності


Психічними наслідками є:
- депресія, почуття провини, жаль, нервові збудження, статеві розлади,
- розлади сну (безсоння, важкі сни),
- втрата почуття власної гідності,
- самоприниження,
- прояви емоційної холодності та песимізму,
- прояви ригідності та інших сексуальних розладів,
- порушення спілкування з іншими людьми, передусім з чоловіком і навіть з власними дітьми,
- втрата пам’яті,
- схильність до наркологічних захворювань,
- різка зміна особистості


Ці наслідки позначаються не тільки на матері ненародженої дитини, але й на її батькови. Інколи на ньому навіть у значнішій мірі. Такі ускладнення мають назву – пост абортивний синдром.



КАЛЕНДАРИК ПЕРШИХ ДЕВ’ЯТИ МІСЯЦІВ ЖИТТЯ ДИТИНИ

Перший день
Таємниця дару життя ніколи не буде розкрита людиною... Вона розпочинається вже у момент зачаття, коли дитина є лише маленькою клітинкою, меншою від крапки на кінці цього речення. Саме в мить запліднення яйцеклітини генетична інформація, носіями якої є батьки, змішується і передається дитині - формується код особистості, єдиної і неповторної. Ніколи більше спадкові ознаки батьків не сформуються саме так, ніколи більше не буде саме такої людини. У цю мить визначається її стать, колір очей, волосся і шкіри, риси обличчя, будова тіла, тенденція до високого чи низького зросту, міцне здоров’я чи схильність до захворювань...

19-21 день
Дитина виросла до 2,5 мм. Починається битися її серце. Кров циркулює в окремій від матері кровоносній системі. Формується головний і спинний мозок.

4 тижні
Вона збільшилась до 0,5 мм! Вже має голівку, тулуб, кшталтуються очі, вушка, вуста.

7 тижнів
Уже більше 2-х см! Стала гармонійно збудованою мініатюрною дитиною. Має вже людські риси обличчя з очима, вушками, носиком, язичком; у яснах вже є зав’язь молочних зубів. Тіло заокруглюється і покривається тоненькою шкірочкою. Ручки, не більші від друкованого знака оклику, мають долоньки і пальчики. Маленький шлунок вже виділяє власні соки для травлення. В своїй основі організм вже сформований. Подальші зміни полягають лише у збільшенні та вдосконаленні існуючих органів.

2,5-3 місяці
У рисах обличчя вже можна впізнати батьків. Дитина багато чого вже вміє: підкорчує ніжки, згинає і випростовує пальчики стопи, затискає кулачок, морщить брови. Реагує на дотик. Вже помітна різниця між хлопчиками й дівчатками.

4 місяці
Дитина в цей час дуже швидко росте. Має вже 20-25 см довжини, а важить біля 170 грамів. Для такого швидкого розвитку вона потребує багато речовин, які отримує через плаценту від мами.

5-6 місяців
Вдосконалюються всі органи; здається ніби невидимий майстер вирізьблює найтонші деталі, рисочки. На закритих ще повіках з’являються вії; утворюються досить міцні нігтики на пальцях рук. Твердіє скелет. Тони серця стають виразнішими. Має приблизно 35 см довжини.

7-8-9 місяці
Зараз дитина росте найшвидше. Під кінець сьомого місяця вона важить біля 1 кг і, за медичною термінологією, вже є „здатною до життя” - це значить, що органи дитини укшталтовані в такій мірі, що вона може жити поза лоном матері. Готуючись до народження, дитина вправляється у ссані: для цього поки що ссе свій малесенький пальчик. З моменту зачаття до моменту появи на світ вона збільшилась у 6 мільярдів разів! Чи не правда - ґрандіозний шлях?!

Цей шлях проходив кожен з нас, хто бачить зараз сонце, відчуває радість життя. Цей шлях проходить кожна зачата дитина. Не зрадьмо її – вона з такою довірою чекає зустрічі з нами.



Всеукраїнський благодійний фонд
„За гідність людини”
виступає проти практики абортів, проголошуючи людське
життя недоторканим з миті зачаття до природної смерті.
Роз’яснює шкідливість застосування контрацепції та
Розповсюджує інформацію про сучасні методи
розпізнавання періодів плідності у подружжя.

Київ, вул. Шепетівська, 6
Тел. (044) 562-32-25


Джерело: Деяка інформація взята з безкоштовно розповсюджуваної на вищезгаданій акції брошурки.
Не є можливим описати словами наведені там світлини:
- „Частини тіла 10-ти тижневої дитини, вбитої внаслідок аборту” (!!),
- „Ніжки 10-ти тижневої дитини, вбитої під час аборту” (!!!)

Також, не є можливим наново переповісти монолог дитяти в утробі матері, зтеатралізований на площі перед собором у виконанні актора: це все потрібно було чути на власні вуха й бачити власними очими.

Чарівник з міста Гамельн - 16-6-2003 у 12:05

Я би хотів висловити свою думку не стільки стосовно абортів, скільки стосовно форми і тону даних (і подібних їм) "пропагандистських" матеріалів.


По-перше. Тиск на емоції.

> Не є можливим описати словами наведені там світлини:
> - „Частини тіла 10-ти тижневої дитини, вбитої внаслідок аборту” (!!),
> - „Ніжки 10-ти тижневої дитини, вбитої під час аборту” (!!!)

> Також, не є можливим наново переповісти монолог дитяти в утробі матері, зтеатралізований на площі перед собором у виконанні актора: це все потрібно було чути на власні вуха й бачити.

Вибач мене, але подібні "аргументи" - це просто намагання впливу на чиюсь свідомість. Ніякої інформації вони не несуть, а просто розраховані на сплеск емоцій типу "О Господи! Який жах!".

Я би просив в подальшому намагатись уникати подібних "маніпулятивних" засобів - вони аж ніяк не є ознакою конструктивної дискусії.


> Мовчки знищуючи ненароджених дітей, ми самі стаємо суспільством мертвих людей

Те саме. Сенсу ніякого, зате звучить "страшно".


По-друге. Неозброєним оком видно, що відсутня навіть мінімальна об'єктивність.

Перерахувавши низку фізичних наслідків, які можуть виникнути після аборту, чомусь "забули" згадати про аборти в тих випадках, коли як раз РОДИ можуть привести до фізичних наслідків аж до смерті матері (наприклад, якщо завагітніла неповнолітня). Як з цим бути!? Такі випадки непоодинокі.

Чому мати найчастіше робить аборт? Тому що вважає, що вона не в змозі (з тих або інших, суб'єктивних чи об'єктивних, правильних чи неправильних причин, але не в змозі) ростити та виховувати дитину. Якщо ж вона все-таки "увійде в цей злий світ", то хіба не буде нещаслива разом зі своїми батьками? Хіба у них всіх не з'являться більшість з перелічених психічних наслідків? Все це настільки "несуттєвий" аргумент, що у зв'язку з абортами про нього можна навіть не згадувати!?


По-третє.

> Такі ускладнення мають назву – пост абортивний синдром.

А хто є його основною причиною? Як раз ви і є - з вашим тиском на емоції та нав'язуванням комплексу провини! Коли мати робить аборт, то суспільство замість того, щоб допомогти (а це як раз той випадок, коли допомогти треба), навпаки починає тиснути: ви вбили дитину! вона зазнала тортур як доросла людина! Бог вам цього не простить! і т.д. і т.п.

Ви думаєте, люди роблять аборт "просто так"? Із нерозуміння того, що відбувається? В кожного своя трагедія, в кожного свій біль, а ви хочете розрубити все одним махом і зробити вигляд, ніби проблеми не існує.


Я вважаю, що коли мати вирішує, робити аборт чи ні, вона повинна володіти повною інформацією стосовно того, що вона отримає - це безперечно, однак це повинно бути ЇЇ рішення, а не якогось професора теології, який вже зробив "правильний" вибір для всіх і для кожного.


Love is God


P.S. > Роз’яснює шкідливість застосування контрацепції

Або я "забув значення букв", або написане (особливо в даному контексті) повний ідіотизм. Це що, таке "ноу-хау" - боротись з абортами через боротьбу з контрацепцією!? :-) Вам не здається, що результат буде, м'яко кажучи, протилежний?

Чарівник з міста Гамельн - 16-6-2003 у 12:30

P.P.S.

Якщо не помиляюсь, в перші два місяці ембріон взагалі ще немає головного мозку, тому як, цікаво, він може відчувати тортури?


Love is God

Користувач Олесь - 16-6-2003 у 17:33

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
Роз’яснює шкідливість застосування контрацепції та
Розповсюджує інформацію про сучасні методи
розпізнавання періодів плідності у подружжя.


Якщо звернемся до статистики, то зауважим, що високий рівень абортів є в тих країнах, де низька інформованість про засоби контрацепції. Памятаю, як будучи в Бельгії, переглядав разом з місцевими по телевізору передачу, яка була знята бельгійським журналістом в Москві, в гінекологічній лікарні. В передачі йшлося про високий рівень абортів в країнах колишнього СССР, причому ще й в молодих кобіт. І журналіст питався в пацієнток, як сталося, що вони мусіли звертатися до цієї клініки. Причиною було то, що вони не знали ЗОВСІМ про засоби запобігання вагітності - єдиний спосіб - тільки перерваний статевий акт. Наприкінці в передачі журналіст запитався в дівчини-пацієнтки, що вона буде робити далі, щоб не завагітніти. Вона відповіла: "Ну не буду більше ЦИМ займатися...". Як слушно зауважив колега-бельгієць: "То вона там буде за пару місяців знов". Цією передачею, цим повним невіглаством був вражений навіть я (так пишу, бо мені були відомі числа зі статистики по захворюваності, абортах тощо в колишньому СССР а пізніше в Україні), не кажучи вже про бельгійських колег. Вони мене питали, чи дійсно в Росії (і заодно і в Україні) направду нема протизаплідних засобів.
Інша річ, що в нас є проблеми наприклад з призначенням гормональних контрацептивів - потрібні ретельні обстеження, зокрема гормонального статусу, на що не завжди лікар має можливість і достатньої кваліфікації, а пацієнтка - грошей. Але бар'єрні і сперміцидні засоби є, і вони доступні.
Щодо методу "неплідних днів", про який тут йшлося: він має свої переваги, наприклад природність відчуттів, але має і недоліки, які треба враховувати при виборі з-поміж інших способів:

досить низька надійність, тобто ним не можна користуватися, якщо вагітність завідомо буде для жінки серйозною проблемою;
перш ніж почати користуватися цим методом, жінка повинна тривалий час вести спостереження за своїм місячним циклом;
ним можна користуватися тільки в певні так звані неплідні дні - решта часу або утримуватися, або користуватися чимось іншим;
не запобігає інфекціям;
більше придатний для пар, які живуть разом вже довший час і здатні до нього пристосуватися;
цикл може змінитися під впливом стресу, зміни режиму чи клімату.
Враховуючи вищевказане, можна сказати, що даний метод не дуже підходить для молодих кобіт, які не мають постійних партнерів і/або живуть нерегулярним статевим життям - це метод для подружніх пар з врегульованим статевим життям, для яких вагітність жінки не буде чимось проблематичним. Зрештою молодь є більшe ризиковою частиною населення щодо абортів, і мала б користуватися надійнішими засобами, які б ще й захищали від хворіб, що передаються статевим шляхом.
За умов культури контрацепції в суспільстві не повинно бути абортів в якості "протизаплідних засобів". Інша річ, що на переривання вагітності можуть бути суттєві причини, наприклад вроджені вади плода. Тому щось забороняти думаю нерозумно, але я однозначно проти абортів в якості засобу планування народжуваності - небажаній вагітності треба запобігати, а не переривати.
І ще одне, але важливе - запобігання небажаній вагітності має хвилювати не тільки кобіту, але і її партнера.

Зіронька - 18-6-2003 у 12:51

Є чудова книга Людмили Улицької- "Казус Кукоцького". Це одне з питань, які там висвітлено у дуже глибокій формі. Якщо хтось дійсно цікавиться цією темою- раджу.
А ще, по-моєму, кожне явище слід розглядати всесторонньо. І бажано без емоцій: лиш тоді певної обєктивності таки буде досягнуто.
Хоча вбивство-лишається вбивством незалежно від віку вбитого.

Рост - 20-6-2003 у 11:28

Не можу сказати, як знаюча істину людина, тому виключно ІМХО.
Я думаю, що свідомість започатковується під час статевого акту, бо це дійство не лише фізіологічне. І будь-які засоби, включаючи контрецепцію, не дають їй проявитися. Що відбувається з цією свідомістю, коли зачаття не відбулось - не знаю.
Тому навіть використання контрацепції неоднозначне. А вже аборт, коли свідомість проявилась, коли життя започаткувалось - це однозначне вбивство.
Це все від розпусти. Коли роблять аборти в основному? Коли сексом розважалися. А секс - це, на мій погляд, дуже інтимна річ. Він не для отримання чуттєвого задоволення. Вірніше, це тут побічне. Основне в іншому.

Круціфукс. - 20-6-2003 у 13:10

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Не можу сказати, як знаюча істину людина, тому виключно ІМХО.
Я думаю, що свідомість започатковується під час статевого акту, бо це дійство не лише фізіологічне. І будь-які засоби, включаючи контрецепцію, не дають їй проявитися. Що відбувається з цією свідомістю, коли зачаття не відбулось - не знаю.

Цікаво. Дозвольте уточнити: Ви вважаєте, що свідомість "започатковується" в певний фізіологічний момент чи (скажімо) в певний момент усвідомлення(?) символічності статевого акту обома партнерами?

Наталка - 20-6-2003 у 14:07

"Це все від розпусти. Коли роблять аборти в основному? Коли сексом розважалися. А секс - це, на мій погляд, дуже інтимна річ. Він не для отримання чуттєвого задоволення. Вірніше, це тут побічне. Основне в іншому".

Вельми неоднозначне твердження, як на мене. Особливо те, що про розпусту. Так сталося, що в життi я багато надивилась на жiнок, якi мусили робити аборти за таких обставин, що мороз по шкiрi бiг. Я щиро бажаю, щоб наших жiнок обминула чаша сiя, але любi чоловiки, у цих питаннях таким категоричним може бути лиш мужчина - той, хто, якби не напружувався i якi б жахливi свiтлини не роздивлявся, на його ж щастя, нiколи сповна не вiдчує, що це таке. Я, знову ж таки пiдкреслю, категорична противниця абортiв, але життя, на жаль - це не чорно-бiла палiтра. Називати вбивцею жiнку, котра, як моя сусiдка, перервала вагiтнiсть внаслiдок згвалтування, у мене язик не повернеться.
А ще менi здається, бездуховнiсть того суспiльства, у якому я прожила першi 20 свого життя, теж вiдiграє певну роль. Знаєте, що казали лiкарi жiнкам, якi йшли на аборти? «Не робiть цього, бо це шкiдливо для вашого здоров’я». I нi слова про те, що дитина – жива не вil народження, а з моменту зачаття. У нас i досi деякi жiнки сприймають аборт як якусь процедуру, на кшталт аналiзу кровi. Дуже кепсько… :(

Рост - 20-6-2003 у 14:47

2 Круціфукс
Думаю, що в певний фізіологічний момент, який пов`язаний якимось чином з духовним аспектом.
Але я НЕ ЗНАЮ. Я просто узагальнив свої життєві спостереження, знання. І отаке вийшло з того. Думаю, що не випадково одна з заповідей Божих - не чужолож.

2 Наталка
Вибач, якщо я так висловився, що ти не зрозуміла мене. Є різні ситуації. І ставлення до них теж різне. Я в жодній мірі не категоричний. Та і дійсно, не володію повною статистикою абортів, вірніше, їх причин.
Якщо над жінкою було скоєно насильство - це одне, напевно.
А якщо це результат "вільного сексу", який зараз сповідується суспільством в рамках "свободи особистості" - це зовсім інше.
І під терміном "розпуста" я, власне, і мав на увазі бездуховність, про яку ти згадуєш в кінці.
Люди здебільшого не знають ціну того, чим володіють, ІМХО.

Наталка - 20-6-2003 у 15:23

"Люди здебільшого не знають ціну того, чим володіють".

Так, се правда. I зазвичай прозрiвають, коли вже пiзно :(

Рост - 20-6-2003 у 15:52

Цитата:

I зазвичай прозрiвають, коли вже пiзно


А оце вже ІМХО залежить від точки зору на сенс життя.

Ігор Луцький - 13-10-2004 у 11:03

Залежно від ситуації.

katherin Polyanska - 14-10-2004 у 14:01

я однозначно проти аборту. але мене дуже дивує позиція деяких (підкреслюю не всіх) чоловіків, які вважають, що аборт, то є така ж процедура як пломбування зубів... і таких чоловіків у нашому суспільстві вистачає .. оце то і жахливо ..

Ігор Луцький - 28-10-2004 у 10:31

Я теж маю негативне ставлення,якщо звичайно не крайня потреба.Ну бувають і такі погодьтеся.Ну ця процедура мабуть жахлива.краще її нікому не знати.

Олексій Мачехін - 19-11-2004 у 14:13

Підписано закон про скорочення терміну абортів, тепер (а точніше з 01.01.2004) цей термін складає від 12 до 22 тижнів (Раніше до 28).
http://www.korrespondent.net/main/107078

Grabchuk - 19-11-2004 у 17:56

Я також однозначно проти абортів, не розумію що таке "крайня потреба" (Ігор Луцький), але разом з тим не є прихильником повної законодавчої заборони абортів.
А от вищезгаданий закон - підтримую.

Наталка - 19-11-2004 у 20:35

Цитата:
Першим відправив користувач Grabchuk
Я також однозначно проти абортів, не розумію що таке "крайня потреба" (Ігор Луцький), але разом з тим не є прихильником повної законодавчої заборони абортів.
А от вищезгаданий закон - підтримую.


Крайня потреба - вагітність, як наслідок згвалтування, вагітність, котра загрожує життю матері, або вагітність, котра (за наявності у матері деяких захворювань) з великою вірогідністю призведе до народження дитини зі значними розумовими та фізичними вадами.
Я - противниця абортів, але не солідарна з тими, хто заявляє, що їх не можна робити взагалі. Мені врізалася у пам’ять одна історія з 40-річною американкою, котру згвалтував 16-річний підліток, наркоман. На той час аборти у Штатах були заборонені. Жінка носила дитя, яке вже було наркоманом, і судилася за право зробити аборт. Їй відмовляли, доки вона не народила, від дитини, яка дуже швидко померла, жінка відмовилася, чоловік ту жінку чомусь покинув, її власний 15-річний син впав у депресію, і намагався звести рахунки з життям, а вона сама таки збожеволіла. А тепер - хепі-енд по-американськи: дозвіл робити аборт їй принесли в божевільню.
Оце я називаю - "крайня потреба".
А що до скорочення термінів - підтримую. Власне, робити аборт після 12 тижнів вагітності - це дуже небезпечно і для жінки. Власне, це на будь-якому терміні небезпечно (це залишивши тимчасово обговорення моральності), але після трьох місяців небезпека зростає буквально щодня.

Ірина Галичанка - 16-1-2005 у 19:50

Я є кандидатом біологічних наук, багато опрацювала літератури на тему внутрішньоутробного розвитку дитини, аборту, чим хочу поділитись і з вами.

Коли ми стаємо людиною? З моменту народження або на якійсь стадії внутрішньоутробного життя? Може, коли в людини починає працювати мозок або як тільки починає розвиватися центральна нервова система? Відповідь на це питання довгий час був далеко неоднозначним.

Але після дослідження генетиками спадкового матеріалу людини вчені прийшли до загальної думки: життя людини починається з моменту зачаття. Саме в цей момент закладаються такі риси людини як стать, колір очей, волосся, шкіри, тенденція до високого або низького росту, міцного здоров'я або схильність до певних хворіб і так далі. Цей набір хромосом, що є в першій клітині дитини буде супроводжувати людину все її життя і міститися в кожній клітині її тіла, забезпечуючи точну роботу всіх систем організму. З моменту зачаття, коли з'єднуються 2 клітини уже є душа, нова людина!

На 21 день після зачаття, коли може бути тільки 2 дні затримки і коли жінка тільки що здогадується, що вагітна і може думає як позбутися від плоду, уже б'ється серце дитини і формується мозок! Після 4 тижнів розвитку (28 днів) вже можна розглянути початок формування хребта. Серце качає кров у печінку і головну кровоносную артерію.

На 6-й тиждень після зачаття формується скелет дитини. Починають функціонувати нирки, легені, печінка. Уже можна зареєструвати електромагнітні хвилі, що продукує мозок дитини! На 6-7 тиждень життя відбувається перший хапальний рух ручкою!

На 8 тиждень розмір дитини близько 3-4см, але в наявності уже всі органи, а також ручки і ніжки. Подальший розвиток включає тільки їхній ріст і удосконалення. Уже почався розвиток молочних зубів, що почнуть прорізуватися на першому році життя. Уже сформовані пальчики ручок і ніжок. Дитина може рухати ручками і ніжками. Навіть можна розглянути риси лиця дитини.

На 9-11 тиждень дитина плаває в теплій навколоплідній рідині як астронавт у невагомості – згинає ніжки в колінах, відштовхується від стінки матки, повертає голову і починає обмацувати місце, де вона знаходиться! Розвивається вестибулярний апарат. З його допомогою дитина може перевертатися. Під час дослідження ультразвуком майбутня мама може побачити як дитина смокче великий палець.

Страшно уявити, що багато жінок вбивають цих ще таких маленьких людей... Та й широке коло людей сприймає спіраль як спосіб контрацепції. Хоча насправді, спіраль є не контрацептивним, а абортивним способом! Запліднення відбувається в маткових трубах, дитина надходить у матку, де є спіраль і не може вижити... Більше того, сучасні гормональні протизаплідні таблетки не є контрацептивними, тобто такими, що охороняють від зачаття дитини, а мають ранню абортивну дію! Тобто відбувається зачаття дитини, але, у більшості випадків, дитина незабаром вмирає в наслідок дії таблетки... Змінений внаслідок дії таблетки ендометрій не здатний забезпечити дитині необхідну кількість і якість поживних речовин. Дитина гине голодною смертю в прямому значенні слів. Підраховано, що в жінки, поки вона приймає протизаплідні таблетки, проходить, по крайній мірі, один ранній аборт кожний рік...

Чому ця така важлива інформація не поширена? Справа в тому, що багато лікарів не говорять пацієнткам повної правди про протизаплідні засоби, чи то через неуцтво, а то і через комерційні причини, наприклад тому що беруть участь у збуті цих таблеток.

Щоб виправдати своє право робити аборт жінки приводять такий аргумент: кожна жінка має право розпоряджатися своїм тілом.
Але чи дійсно це так? З моменту зачаття визначається стать дитини. Біля половини всіх зачатих дітей – жінки і біля половини абортованих дітей – діти жіночої статі. А звідси випливає – не усі жінки мають право розпоряжаться своїм тілом, тому що біля половини з них просто не доживають до цього моменту з вини інших жінок...
І, хіба жінки розпоряжаются своїм тілом?! У жінці з моменту зачаття живе інша людина. У нього/неї інше, своє тіло, свій мозок, своє серце, своя кров і так далі.
Вбивство ненародженої дитини є великим гріхом.

Аборт має багато наслідків, є важкою біологічною і психологічною травмою для жінки. Лікар Морозова Олена Миколаївна, завідуюча відділенням для недоношених дітей розказує: ”Ускладнення аборту бувають як такими, що проявляються швидко, так і відстроченими. З’являються підвищена втомлюваність і роздратованість, часто порушуються функції залоз внутрішньої секреції. Травмуються шийка і тіло матки, оскільки операція проводиться "всліпу", а це може призвести до формування рубців, зрощення і подальшого порушення функцій матки, до виникнення порушень менструального циклу (дисфункції), вторинного безпліддя.

Одним із небезпечних ускладненнь є перфорація стінки матки, що приводить жінку на операційний стіл, а також, тяжкі кровотечі. Кровотечі завжди мають негативні наслідки: від малокрів’я до тяжких порушень згортання крові, які можуть закінчитися смертю пацієнтки. У 10-12% здорових жінок аборт є поштовхом до розвитку гострих і хронічних захворювань жіночих статевих органів, які також часто призводять до безпліддя. За даними акушерських клінік із 1040 жінок, хворих трубним вторинним безпліддям, у 594 воно развинулось після аборту. Згодом десятки, сотні жінок роками лікуються від безпліддя з єдиним бажанням стати мамою.

Швидконастаючі і віддалені наслідки штучного переривання вагітності доволі часто відображаються на подальшій дітородній функції. Аборти негативно вливають на перебіг і закінчення наступних вагітностей, спричиняючи невиношуваність, аномалії розташування і відокремлення плаценти – дитячого місця, його переродження; несвоєчасний (передчасний чи ранній) розрив плідних оболонок і т.д.

Можна багато говорити про ускладнення аборту. По роду своєї діяльності я зустрічаюсь з одним серед них – це народження недоношеної дитини. Чи задумувались жінки, які йдуть на аборт, що доведеться перенести їх майбутнім дітям, нарожденими недоношеними. Смертність таких дітей в багато разів перевищує таку ж серед доношених. Багато дітей попадає в відділення реанімації, вони не можуть самостійно дихати і за них це робить апарат. Часто розвиваються запальні процеси в легенях, страждає головний мозок, порушується мозковий кровообіг, в багатьох виникають крововиливи в мозок, розвиваються тяжкі жовтухи і т.д.

І часто, частіше ніж би хотілось мамі, в цих дітей є серйозні ускладнення, які потребують роки відновлюючого лікування, звичайно дуже дорогого. І не завжди чекає успіх і радість від здорової дитини. Порушення м’язевого тонусу, дитячий церебральний параліч (ДЦП), хвороби очей впритул до сліпоти, затримка психо-моторного розвитку, різні хвороби центральної нервової системи, і іноді, діти – інваліди. Хто думає, що майбутня дитина-інвалід буде платити за мамине небажання виконати Волю Божу, коли вкладається на гінекологічне крісло? І плачуть матері, і розпадаються сім’ї, і з’являються відмови від дітей... але це все потім. А спочатку - тільки бажання пошвидше позбутися від "лишнього".”

Жах аборту представлений у фільмі „Німий крик”. Починається фільм з ультразвукового зображення маленької людини, віком 12-тижнів від зачаття, здорової на вигляд, що радісно і вільно переміщається в утробі матері. Раптово з'явилася трубка, що проникла вздовж каналу шийки матки в глибину її порожнини. Дитя спочатку не звернуло на це уваги. Однак, коли почали відсмоктувати рідину, у якій плавало, воно бурхливо зреагувало і прагнуло втекти в напрямку задньої стінки згину матки. При цьому воно робило розпачливі рухи руками і ногами. У деякий момент удари серця підсилилися і стало очевидним, що дитина в розпачі. Спочатку дитина намагалася уникнути контакту з трубкою, але після відсмоктування рідини опинилась в пастці. Несподівано, коли дитинчатко безпомічно намагалось пригорнутися до стінки матки, трубка схопила його за ніжку і відірвала її. Тоді дитина відкинула голову і плечі назад, віддавши себе на муки нешукаючи порятунку. Зрозуміло, що цього не можна було почути, але безсумнівно пролунав крик болю, коли дитина вмирала і її тіло роздирали на кусочки бездушною трубкою.

Напевно, ця інформація змінить погляди багатьох на аборт і на життя дитини в утробі. Так як відразу змінила погляди однієї жінки, яка зробила 5 абортів. Ця переміна сталась після відвідування лише тільки виставки фотографій, присвячених внутрішньоутробному періоду життя дитини: ”Тільки тоді я зрозуміла, що, перериваючи вагітність, я вбиваю людину, а не якесь желе або безформну плазму. Після виставки я собі твердо сказала, що ніколи не вб'ю дитини, щоб не сталося зі мною. Я усунула спіраль, довідавшись від невіруючої людини, що це не оберігає від вагітності, а вбиває маленьких людей. Я народила ще трьох дітей (одна дитина вже була). Було важко, але я не вагалася. Я 5 разів умертвила зачатих дітей, не враховуючи дітей знищених спіралю, і не знайшла нікого, хто б пояснив мені, що дію, і хто змусив би задуматися. Тепер при різних нагодах я намагаюся сказати:
„Не вбивай; зрозумій, що це – людина”.

Нормалайзер - 17-1-2005 у 02:31

Цитата:
Першим відправив користувач Ірина Галичанка

Я є кандидатом біологічних наук, багато опрацювала літератури на тему внутрішньоутробного розвитку дитини


ох, давно не писав тут, але..

Я - не є КБН.
Я - мужчина
Я не опрацював багато літератури.

Цитата:
Коли ми стаємо людиною? З моменту народження або на якійсь стадії внутрішньоутробного життя?
...
З моменту зачаття, коли з'єднуються 2 клітини уже є душа, нова людина!


Це твердження - дуже контраверсійне, Ви видаєте завідомо спірне твердження як аксіоматичне: це досить поширений спосіб надання власному твердженню вагомості в дискусії, але, якщо уявити, наприклад, що душі - немає, то все, що Ви аксіономуєте - стає словесним холодцем ;)

Цитата:
На 8 тиждень розмір дитини близько 3-4см

Дитини?
А я кажу - плоду. До речі, й закон - також каже: "плоду"...

Цитата:
... Лікар Морозова Олена Миколаївна, завідуюча відділенням для недоношених дітей розказує...
:
ЛІкар Морозова, як і Ви, як і я не має карт-бланшу на речення істин. І вона, і Ви, і я - можемо помилятись...

Цитата:
У 10-12% здорових жінок аборт є поштовхом до розвитку гострих і хронічних захворювань жіночих статевих органів, які також часто призводять до безпліддя

Це - приклад звичайного маніпулювання статистичними даними. Десята частина виборки при всіх дослідженнях є інформативною, звичайно, але - не показовою :)

Цитата:
За даними акушерських клінік із 1040 жінок, хворих трубним вторинним безпліддям, у 594 воно развинулось після аборту

Сутттєво, але...
Цитата:
Згодом десятки, сотні жінок роками лікуються від безпліддя з єдиним бажанням стати мамою

А оце - нівелює попереднє суттєве твердження: від конкретних цифр зроблено узагальнення, причому - дуже розмито й некоректно: чи то - десятки, чи - сотні...

Цитата:
Швидконастаючі і віддалені наслідки штучного переривання вагітності доволі часто відображаються на подальшій дітородній функції... і т.д.


А інші фактори - не впливають, чи як? Недоведене твердження превалювання фактору, який ставиться во главі...

Цитата:
По роду своєї діяльності я зустрічаюсь з одним серед них – це народження недоношеної дитини. Чи задумувались жінки, які йдуть на аборт, що доведеться перенести їх майбутнім дітям, нарожденими недоношеними


В покері така ситуація називається блефом. :)

В мене два сина. Другий народився недоношеним. Це означає, що після народження першого моя жінка зробила аборт?

З іншого боку - якщо моя жінка не робила аборт, а один з синів народився недоношеним - чи означає це, що аборт і народження недоношених дітей не завжди є прямою кореляцією? :)

Цитата:
Порушення м’язевого тонусу, дитячий церебральний параліч (ДЦП), хвороби очей впритул до сліпоти, затримка психо-моторного розвитку, різні хвороби центральної нервової системи, і іноді, діти – інваліди. Хто думає, що майбутня дитина-інвалід буде платити за мамине небажання виконати Волю Божу, коли вкладається на гінекологічне крісло? І плачуть матері, і розпадаються сім’ї, і з’являються відмови від дітей... але це все потім. А спочатку - тільки бажання пошвидше позбутися від "лишнього".”

А ото - повна глупота...:(
Людина, яка каже, що від злиття двох клітин відразу утворюється людина і стверджує, що ДЦП - результат попередньо зробленого аборту - щонайменше - занадто багато на себе бере, якби ж це було дійсно так...

Цитата:
Жах аборту представлений у фільмі „Німий крик”...

...роздирали на кусочки бездушною трубкою

Сорі, але є ще фільм про фільм... Коли ото, про що Ви так емоційно кажете, показують з іншими коментарями - рефлекторність і т.д. - зовсім не так воно діє...


Я висловлю свою думку, й - не більше.
Якщо ми хочемо застановлятися на тому, що жиємо в громадянському суспільстві - мусимо керуватися нормами цього суспільства, як моральними, так і законними.

Стосовно штучного переривання вагітності мораль не є однозначною, вона робить вийнятки. Християнська мораль каже - "Ні", але ж християнська мораль - навіть не частинний випадок моралі, фрагментарний...
Закон - просто каже, коли можна, коли - ні. Твердження закону опосередковано і є нормою, коли людина стає людиною.

Таки жінка і - ніхто інший, має вирішувати, що їй робити. І справа тут - далеко не в економічних чинниках, чи якихось суспільних, моральних, релігійних і, я так вважаю - навіть законних тисках чи стереотипах: є право особистості. Плід - не є людиною, сентенція "починає формуватися" далеко не те саме, що "сформована", і це стосується як тіла, так і діяльності ЦНС. От тому треба застановитися, ЩО у кожному конкретному випадку думає САМЕ ЦЯ не самиця а ЖІНКА (бо, забираючи право вибору - зводиться до органічного, але бездуховного, хоча тепер модно казати, що й звірі мають душі...)

Aleksandra Fink-Finowicka - 17-1-2005 у 20:32

*** ? ***

В Польще точно ця тема чогось стала модною недовго після 1989 року, саме у часі, коли багато інших тем було важливимі.

Можна спитатись як українські закони називає когось, хто ще не народівся але йому належна спадщина? Отакий є "плодом", чи "людиною".

В польському законі "Kodeks Cywilny" людина, яка ще не народілася може бути "spadkobierca" (отримає частіну спащини як кожна людина - все одно ще не народілась), але в іншому разі (в іншому положенню - коли ідется про аборцію) той самий може бути "ludzkim embriomem".

Чому такий може отримати спащину - як кожний громадянин, але можна його безкарно вбити? Якщо вбієш пса - ти вінуватий, але як вбієш маленьку людину - все нормально?

Ще в мене думка: Вбійство дитини найгірше торкає його маму, вона найбільше переживає аборцію/дітовбивство все одно як це звати.
Тому я вважаю "право" які "дозволяє" жінкам "вирішати" чи вона хоче, або ні народити свою дитину - насправді не є для жінок.

Може мені не треба в такій темі врати участь - я ще молода, життя ще не знаю...

Ігор Луцький - 18-1-2005 у 12:37

2 Aleksandra Fink-Finowicka. Ви праві. Мабуть це страшенно страшно. Я лише не розумію це добре чи погано що це можна робити. Я не можу схилитися в якийсь один бік, бо різні бувають ситуації.

Aleksandra Fink-Finowicka - 18-1-2005 у 21:36

І я з Паном згідна, Пане Луцький (доречі класне в Пана призвіще). Правда, є ситуації, в якіх хтось є змушений красти, є і такі, коли хтось змушений вбити другого, можліве хтось може бути змушеним вбіти свою дитину.

Вважаю право повинно бути "добре" - дозволяти добро, не дозволяти лукавого.
Якхто із важней причини торкає право - воно зважаючи на цю причину - не так срого карає! Іноди злвсім не карає.
Воно таке ласкаве завжди бувало. (не в ПРЛю, або в СССР, маю на увазі нормальні держави в якіх сподіваймося ми з Вамі мешкатинемо)

Сьогодня мені здається щораз менше права, та щораз більше політикі.
Ну - така моя думка, отака утопія.

Tempika - 19-1-2005 у 08:25

... так сталося, що у мене багато колєжанок є мами-одиначки...
коли вони мене питали, народжувати їм дитину чи ні, то як я
чи їнша їх подруга могли сказати *убий*?... але, люди добрі,
я бачила, через що треба пройти самотній жінці, щоб вижити
з тою дитиною... наша держава відноситься до них жорстоко
і цинічно... розміри виплат в 90-х роках були просто сміховинні...
та й тепер самі знаєте, скільки платять...
не кажучи про те, що ні бабці, ні дідуся у моїх подруг поруч
не було, і щоб вийти до магазину за пакетом молока, тре було
когось просити посидіти... а діти хворіють, дуже часто саме
такі діти... грошей на ліки нема, не кажучи про якесь там
море... я не розумію, хто має право розводитися про аборти
і їх моральність в такій країні?... я б у жодному разі не
засудила жодну жінку, яка просто не може собі дозволити
народити дитину... :-(((

Олексій Мачехін - 19-1-2005 у 11:03

їй-бо тоді не розумію моб прабабцю, котра народила покійного діда в 34 році. Це після року, коли землю їли. За дітьми не доглядали - від року до 2-3 прив`язували до ліжка, аби ніде не пішов, а самі йшли в поле, з 4 років дід вже пас гуси. І взагалі, як можна було в 30-х роках народити 5 дітей (ще двоє не померли при пологах)?
Мій батько в 90-х як офіцер мав 12 баксів в місяць, мати сиділа з дитиною. Всього нас у неї троє дітей а батько ще допомагав першій дружині з двома дітьми.
Одним словом - хто сказав що народжувати і ростити дітей - легка справа?

Андрій Пелещишин - 19-1-2005 у 11:52

Мені здається, що реферування до героїчного (трагічного) досвіду минулих поколінь у даному разі не зовсім правильно та коректно.
Я би не дозволив народжувати своїй дружині якби нам довелося привязувати дитину і лишати її саму дома і і тп, далі по Олексієвому тексту.
Так можна і до досвіду раннього палеоліту звернутися. Неандертальці також абортів не робили.
Кожне людське покоління має свої стандарти життя. Ігнорувати їх - неможливо,

Олексій Мачехін - 19-1-2005 у 12:00

Тобто ви б радили/вимагали зробити аборт, якщо б не були впевнені в своїй спроможності забеспечити родину?

Андрій Пелещишин - 19-1-2005 у 12:09

Я не знаю як би поступив. У мене ніколи не стояла така дилема. Усе залежить від ситуації. В ситуації наведеній тобою "аля 33-рік в 2005-му році" - однозначно наполягав би.
В інших, менш драматичних, залежало би від обставин.
І напевно я би не потрапив би в ситуацію, коли треба було би щось вирішувати. Контацептиви і просто утримання ще ніхто не відміняв.

Олексій Мачехін - 19-1-2005 у 13:15

Отож. Мені просто видається що вибір про життя/смерть дитини пов`язувати із матеріальною спроможністю як мінімум не по-християнські. Краще вже трансформувати його у вибір зачинати/незачинати

Tempika - 19-1-2005 у 20:35

...а вибір зачинати/не зачинати у багатьох випадках
лежить на чоловікові... якщо він наполягає на стосунках
без презервативу, клянеться у коханні, а потім приг, —
і в кущі, цим самим покладаючи на жінку всю відповідальність
на аборт, або на виховання дитини (якщо не аборт), то прошу не звинувачувати самотню кобіту у недотриманні норм
християнської моралі... усе ж, народжуючи дитину, вона
ризикує життям (у мене дві колєжанки просто за недбальства
лікарів померли при родах, обидвом було 20 з невеликим
хвостиком)... і якщо вона (принаймні у львові) не заплатить
100 долярів за прості роди, і 200 долярів за кесарів розтин
(по великому блату, якщо навіть усі показання є для цього),
то її, так би мовити, навіть до роддому не приймуть... говорити
про християнську мораль у країні, де найстрашніші історії
починаються з *я тоді лежала в роддомі, чекаючи на свою
першу (другу, третю) дитину...*, я вважаю блюзнірством.

Олексій Мачехін - 20-1-2005 у 11:29

2Tempika
Згоден на всі 100% - аборт форева.

Ігор Луцький - 20-1-2005 у 11:42

А чи знаєте ви Олексію, що після аборту дівчина вже може ніколи не мати дітей.

Нормалайзер - 20-1-2005 у 20:05

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор Луцький
А чи знаєте ви Олексію, що після аборту дівчина вже може ніколи не мати дітей.


О мати ж Божа, руско-украйонска..:lol::lol:

Пропоную нагорі сторінки Форуму зробити "ФРАЗУ ДНЯ" :D

Пропоную фразою 20 січня визнати ото, цитоване висловлювання :D

Aleksandra Fink-Finowicka - 20-1-2005 у 20:37

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
... так сталося, що у мене багато колєжанок є мами-одиначки...
коли вони мене питали, народжувати їм дитину чи ні, то як я
чи їнша їх подруга могли сказати *убий*?... але, люди добрі,
я бачила, через що треба пройти самотній жінці, щоб вижити
з тою дитиною... наша держава відноситься до них жорстоко
і цинічно... розміри виплат в 90-х роках були просто сміховинні...
та й тепер самі знаєте, скільки платять...
не кажучи про те, що ні бабці, ні дідуся у моїх подруг поруч
не було, і щоб вийти до магазину за пакетом молока, тре було
когось просити посидіти... а діти хворіють, дуже часто саме
такі діти... грошей на ліки нема, не кажучи про якесь там
море... я не розумію, хто має право розводитися про аборти
і їх моральність в такій країні?... я б у жодному разі не
засудила жодну жінку, яка просто не може собі дозволити
народити дитину... :-(((


Шанування Пані Темріко! Дуже Вас шаную, люблю Ваші пости читаті, однау чогось не зрозуміла.
Звідкі в Пвні колежанок ці дитини? Лелкі їх приносят? Хіба ж не “випадково”!
Випадково можна стати інвалідом (ідеш вулицою, аж зненацька торкне тебе машина...), можна випадково втратити всі гроші, або роботу. В таких випадках ситуація людини (все одно жінкі, або человіка) без її участі може стати поганою. Та життя не кінчися:-)
Як хто не може мати дітей – хай їх не має, хто ж кого змушає родити дітей?
Я не згідна з тезою ніби жінка, як дізнаєся, що вагніта мусіла вбіяти дитину щоб захистити себе й дитину від голоду.
Не хочу осуджати жінок які вирішили вбіти свою дитину. Вони хіба більше за мене знають життя (з його кращимі й найпоганійшимі аспектамі).
Хочу сказати ліше те, що Пані аргументи не переконують мене. Немає в них логікі.
Вважаю, що той хто не хоче мати дітей, хто не може дозволити собі такого збитку не є змушеним родити діти тилькі через те, що аборція є вбійствем.

Tempika - 20-1-2005 у 21:19

...справа у тому, що немає жінки, яка б не хотіла мати дітей...
питання у тому, що наша держава це право жінки на материнство
ніяк не підтримує, і коли стається так, що у сім*ї нема батька (а
чому він мусить бути, у кінці кінців), держава просто підштовхує
цю жінку до аборту... про яку мораль тоді можна казати... про
яке законодавство щодо заборони абортів?... з одного боку
типу високоморально їх забороняти, а з іншого прирікати
мати-одиначку і її дитину до злиденного існування?...
....а якщо вже заглиблюватися у питання людської натури
(хоча б по Берну), то людині властива агресія... і якщо якась
інша людина (та ж ненароджена дитина) загрожує твоєму
життю, добробуту, майбутньому, то така вже ця натура є, що
може цю другу людину вбити... у порядку самозахисту, так?...
якби ми говорили про чоловічий світ, то так... перемагає
сильніший... але кожна жінка насамперед хоче бути мамою,
і тут питання *хто змушує родити дитину* не стоїть... і це
завжди боляче, і завжди жінка жалкує про аборт... хотілося б,
щоб чоловічий світ (а держава і її інституції поки що саме
чоловічий світ) не дозволяв жінкам вбивати дітей... і не
шляхом заборони абортів, а шляхом підняття матеріальної
допомоги...

dr.Trollin - 20-1-2005 у 22:01

імхо, Оля мала на мислі інше,-
опріч випадків гвалту на дітозаведення треба участь 2-х осіб.

до речі (то є _стисле_ імхо) ти це сама зрозуміла.

а світ... ну що світ... світ не є добрим. АЛЕ!
якщо мати самотня, то чому їй не допомагає особа, що додала другу частину генетичного матеріалу???
Держава для цього, здається мені, ще надАється навіть зараз...

Aleksandra Fink-Finowicka - 21-1-2005 у 00:53

Дорога Пані Терміко:-)

Читаючи Пані пости я бачу ніби аборт є методою (хіба одиною?), яка допомагає уникнути убогісті...

Тож між найбіднішимі хіба не найбільше аборції?

Не потопаймося далі в цю тему, бо доведеся до того, що є у світі жінкі які більше шанують грошей, ніж життя своєй дитини.

"держава просто підштовхує цю жінку до аборту... "

Невінну також? Правда Пані не таку має на увазі.
Однак - держава не є батьком дитини - не змушалє жінкі кохатися із тим, або іншим мужчниою. Треба щоб держава допомагала дитям та людам в поганому положенню, однак не сподіваймося держава зможе допомагати всім платити їх кошти, які вони самі на себе взяли.
Як моя держава (Польща - як знаєте) платіла би грошей жінкам, щоби не робили аборту - ми з моїм нареченим давно би одружилися і дітей би мали - якщо би нам держава так допомагала.
Не зможу дозволіти собі зараз родити дітей - такі не маю їх, хоча мені 25 років. Аборції не робила і не планую.

Не хочу осудати Пані колежанок, але моїх дітей (якщо нарешті зможу дозволити собі їх мати) хотіла би обронити від таких пригод, а і сама сподіваюся схожих мати не буду.

Питання непросте...

Зірка - 21-1-2005 у 01:22

І я повністю погоджуюся з Темпікою. Бувають дуже різні життєві ситуації. Суть не в тому, щоб народити дитину - суть в тому, щоб зуміти і змогти виховати її і дати їй майбутнє. У мене є сусіди - у них дітей десь 6-7, всі голі-босі, а тато з мамою глушать день в день горілку і живуть на соціальну допомогу (тут, в Німеччині, соціальне забезпечення не дасть нікому померти з голоду - але ж біда не в тому...) От діти і ростуть як трава в полі. Що з них виросте, нікому не відомо... І давайте не будемо впадати в крайності. Хто знає, що краще - народити дитину, в якої завідомо не буде майбутнього і нормального дитинства, чи зробити аборт? Хто вправі судити? Бог - якщо він є - розсудить... А тут, на землі - я вважаю, що кожен має право вирішувати для себе - це питання совісті, питання життєвої ситуації, питання серця і розуму. Що слід карати - рішення народити дитину, яка, можливо, народиться неповноцінною, бо тато і мама були "ну зовсім ніякі" при зачатті, чи рішення зробити аборт, щоб ця дитина ніколи не пізнала всіх бід, котрі написані їй на долі?

Aleksandra Fink-Finowicka - 21-1-2005 у 01:42

Цитата:
А тут, на землі - я вважаю, що кожен має право вирішувати для себе

Точно! За СЕБЕ – не за дитину, не за батька дитини, не за всіх інших дідусів-бібусів які хто знає можліво теж щось би хотили сказати.
Моя думка прямка ЗА СЕБЕ справді відповідаєш – коли ідеш із мущиною до ліжка (він теж тоди за себе виришає), але коли показуєся – із того є дитина – не кажи ти “за себе”, це неправда.

Нарахунок того кім може стати отака непотрібна дитина – наприклад Леонардом Давінчі, або Ісусом Христом “якщо він був”;-)

Олексій Мачехін - 21-1-2005 у 11:00

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор Луцький
А чи знаєте ви Олексію, що після аборту дівчина вже може ніколи не мати дітей.


Я - знаю, ну і що? :cool:
Ви ось почитайте пані Tempik-у. Воно як, виявляється, бува - дівча в гречку хотіла а дитину - ні. Хіба це не аргумент для аборту? Їй же держава не допоможе, розумієте? А навіть якщо б держава допомогла грошима, все одно за років 5-7 про це б вже забули і головним аргументом було б вже те, що держава ж гарантовано не забеспечить дитині якісну освіту до магістрату а мамі відпочинок на Канарах? Не забеспечить? Значить аборт.

От цитую: "я не розумію, хто має право розводитися про аборти і їх моральність в такій країні?" І правильно! У нас не Індія щоб плодитись безконтрольно. Нам гроші давай, бо ми хочемо ростити дитину в теплі і комфорті.

Якщо у жінки постає питання "з одного боку
типу високоморально їх забороняти, а з іншого прирікати
мати-одиначку і її дитину до злиденного існування?... ", то я навіть не збираюсь розповідати яким чином жінка вдома може заробляти собі на прожиття. Тобто насправді тут не іде вже дискусія "варто чи не варто", тут іде виправдання аборту соціальними явищами. Якщо так, то справді - аборт і ще раз аборт, бо навіть сім`ї з обома батьками здебільшого не можуть відправити дитину на море, тим більше на селі. Так що я стаю на бік пані Tempilk-и - жінка має право обирати за дитину - чи народитися їй і рости в бідності чи померти ненародившись. Врешті їй же і не хотілось насправді дитину, їй хотілось в гречку і на Канари.

Олексій Мачехін - 21-1-2005 у 11:02

Нарахунок того кім може стати отака непотрібна дитина – наприклад Леонардом Давінчі, або Ісусом Христом “якщо він був” ;)

Цілком згоден, пані, Шевченко б нині не народився. Можу тому їх зараз і немає.

Tempika - 21-1-2005 у 11:17

...олексій, це чоловікам хочеться в гречку, а дівчатам кохання,
сім*ї і дітей... вони схильні обманюватися на рахунок чоловіків,
особоливо молоді... в той же час вони мають право на помилку,
і шанс народити і виховати дитину, якщо щось не склалося...
держава в кінці кінців мусить дбати про демографічну
ситуацію, так... бо, відверто кажучи, якби всі так чітко думали
перед тим, як лягати в ліжко з ким би то не було, про всі
обставини, які з цього випливають, то ми б давно вже
вимерли... а у світлі останніх політичних подій нам варто
рівнятися все на європу, а не на індію... в кінці кінців,
кожна запліднена яйцеклітина (як тут говорилося вище),
це вже особистість, потенційний громадянин держави,
який має право на життя... нехай молода (чи яка мама)
не захоче виховувати цю дитину, то дайте їй шанс
потрапити до бездітних батьків, хай навіть в америку...
йдеться про те, що уся система працює хибно... і якби
вона працювала добре, то могла б забороняти своїм
громадянкам робити аборти, а так ні, навпаки, вона їм
навіть сприяє... про свободу особистості тут не варто
багато говорити... кожен сам відповідає за свої вчинки
і несе свій хрест... але обставини можуть бути різні, і в
кожному випадку молода недосвідчена мама повинна б
знати, що у цьому суспільстві у випадку народження дитини
вона не залишиться сам на сам з усіма проблемами...
йдеться про те, щоб підвищити шанси ненароджених
малюків на життя :-))

Олексій Мачехін - 21-1-2005 у 11:37

нехай молода (чи яка мама) не захоче виховувати цю дитину, то дайте їй шанс потрапити до бездітних батьків, хай навіть в америку...

1. Чорний гумор у як відповідь приймається?
Я зовсім не вважаю, що кобіти без клепки мають право вільно схрещуватись і мати нащадків.

про свободу особистості тут не варто багато говорити... кожен сам відповідає за свої вчинки і несе свій хрест... але обставини можуть бути різні, і в кожному випадку молода недосвідчена мама повинна б знати, що у цьому суспільстві у випадку народження дитини вона не залишиться сам на сам з усіма проблемами...
2. Вирішувати за іншу живу істоту жити їй чи нежити (в разі, якщо ця істота фізично здатна повноцінно жити), на мою думку ніхто не може. А взагалі-то що це я? Див. п.1. Я за аборти. А краже за стерилізацію.
3. Ми живемо не в соціалізмі. У нас держава нікому нічого не винна.

Tempika - 21-1-2005 у 12:52

...по-перше, прошу виставити критерії наявності клепки у голові...
усім ж відомо, що закохана людина трохи втрачає у свому інтелекті...
так влаштовано не нами, а природою :-)))
...по-друге, не стібайся вже аж так жорстоко, олексію :-))
можна на форумі привертати до себе увагу й іншими методами...
...по-третє, чим поганий так званий шведський соціалізм?...
я за соціалізм у сенсі соціальної захищеності тих громадян, які
за себе подбати не в стані... що значить держава нам не
винна?... особисто я платила податки і хотіла б отримувати від
них віддачу :-)))

Олексій Мачехін - 21-1-2005 у 13:57

>...по-перше, прошу виставити критерії наявності клепки у голові...
Не хочу ображати ваших подруг. Але кобіта, яка собі раптом "нагуляла" і на тобі - нагуляне чомусь не розсмоктується, мусить подумати чи слухала вона маму. Може недарма наші пращури виробили інститут шлюбу і цноту як одну з його умов? Після таких дискусій мені видається це універсальним механізмом урівноваження безголовості.

>...по-друге, не стібайся вже аж так жорстоко, олексію :-))
можна на форумі привертати до себе увагу й іншими методами...

Боже збав, не звертайте на мене уваги.

>...по-третє, чим поганий так званий шведський соціалізм?...
Тільки тим, що він не у нас. У нас не соціалізм. Людина, звісно, має право на освіту і медицину, але якість реалізації цього права законодавчо не закріплена. Це змушує думати перед тим як щось робити, в тому числі і стрибати в гречку.

Tempika - 21-1-2005 у 14:37

...ну скажи, олексію, що б сказав сучасний мужчина, якби кобіта
йому сказала *усе, мама мені заборонила займатися сексом поки
ми не одружимося і не будемо впевнені, що зможемо
утримувати наших дітей*... :-))) всім ж відомо, що ЖОДЕН з
сучасних методів контрацепції не дає повної гарантії.... :-(

Користувач Олесь - 21-1-2005 у 14:48

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
...ну скажи, олексію, що б сказав сучасний мужчина, якби кобіта
йому сказала *усе, мама мені заборонила займатися сексом поки
ми не одружимося і не будемо впевнені, що зможемо
утримувати наших дітей*... :-))) всім ж відомо, що ЖОДЕН з
сучасних методів контрацепції не дає повної гарантії.... :-(


А це до речі нормальна річ на Заході (не щодо "поки не одружимося" і т.п.), але коли кобіта, бачачи, що справа близиться до інтимних стосунків, відразу каже: "Презервативи маєш? Як ні, то піди купи." Або навіть сама має їх при собі (що зовсім не означає, що вона жінка легкої поведінки). Здебільшого чоловіки теж мають при собі, що теж не означає нічого осудливого. Зрештою, справа не тільки у вагітності, але і в турботі про своє і чуже здоров'я (наводити статистику по захворюваннях, що передаються статевим шляхом, по Україні не буду, бо вона не втішніша за статистику з абортів. І до безпліддя це теж веде) І виправдання "втратили голову бо в закоханих з інтелектом погано" не проходить.

Tempika - 21-1-2005 у 14:51

...так дорогенькі мої, презервативи рвуться :-)))
чи може просити вас надягати їх по два, по три за один раз?
:-)))

Користувач Олесь - 21-1-2005 у 14:58

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
...так дорогенькі мої, презервативи рвуться :-)))
чи може просити вас надягати їх по два, по три за один раз?
:-)))


Куток споживача. Виріб №2 :)

1. При купівлі презерватива перевірте термін придатності. З часом латекс втрачає пружність і в ньому робляться мікродефекти.

2. Купуйте презервативи не на лотках, а найліпше в аптеці, де пильнують за якість товару, терміном придатності і правилами зберігання.

3. Правила зберігання - презервативи треба зберігати в темному прохолодному місці.

4. Якщо бракує природньої змазки, подбайте про штучну, або презервативи зі збагаченою змазкою. Не використовуйте мазі на вазеліновій основі - вони руйнують латекс.

5. Купуйте презервативи відомих перевірених виробників - Durex, Lifestyles тощо.

6. Презервативи теж мають розміри - подбайте про правильний підбір.

7. Для особливої надійності можна взяти презервативи з ноноксинолом - сперміцидною речовиною. Або додатково використовувати якийсь сперміцид (фарматекс, ноноксинол тощо).

Дотримуйтесь цих правил і презерватив ніколи не порветься.

Tempika - 21-1-2005 у 15:09

...дуже гарний підсумок розмови про аборти :-)))
будмо продовжувати дискусію чи ні?.....

Олексій Мачехін - 21-1-2005 у 16:43

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
...ну скажи, олексію, що б сказав сучасний мужчина, якби кобіта
йому сказала *усе, мама мені заборонила займатися сексом поки
ми не одружимося і не будемо впевнені, що зможемо
утримувати наших дітей*... :-))) всім ж відомо, що ЖОДЕН з
сучасних методів контрацепції не дає повної гарантії.... :-(


Особисто знаю кобіту (молоду, розумну, гарну :)), яка мого друга послала... нафіг. У дівчини постановка питання - до шлюбу можеш в`язати на ньому морські вузли і бантики... :D Хоча це і не свідчить про її цноту, скоріше про досвід.
Що ж до драних гумовиробів - є препарати, які знімають ймовірність вагітності після подібних конфузів (викликають менструацію). Так що аргумент не приймається.

Tempika - 21-1-2005 у 16:46

...ці таблетки ургентної контрацепції дуже дуже шкідливі...
не менше ніж аборт, хоча процедура, ясне діло, не така
неприємна :-((

Олексій Мачехін - 21-1-2005 у 16:59

Чи мені (чоловікові) вам (жінці) розповідати що існують деякі жіночі хитрощі, які дозволяють значно знизити ризик вагітності?

Користувач Олесь - 21-1-2005 у 17:04

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
всім ж відомо, що ЖОДЕН з
сучасних методів контрацепції не дає повної гарантії....

...ці таблетки ургентної контрацепції дуже дуже шкідливі...
не менше ніж аборт, хоча процедура, ясне діло, не така
неприємна :-((


1. Тобто нема сенсу взагалі зв'язуватися з контрацепцією - ніякий ж бо метод контрацепції не гарантує 100%, та й ще багато з них не менш шкідливі ніж аборт (хоч і не такі неприємні). От з таким підходом дійсно пряма дорога до небажаної вагітності.

2. Якщо порвався презерватив, кобіті достатньо поспринцюватися. Наприклад настоєм ромашки. Це не так шкідливо, як аборт, хоча процедура може бути і неприємна. :D

Наталка - 21-1-2005 у 20:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...ці таблетки ургентної контрацепції дуже дуже шкідливі... не менше ніж аборт, хоча процедура, ясне діло, не така неприємна :-((


Це - перебільшення, шкідливі вони менш, ніж аборт, хоча, ясна річ, такий потужний гормональний удар по організму жінки безслідно не проходить, і вітамінізацією його не назвеш... Крім того, механізм дії у них практично - міні-абортивний, на відміну від звичайних ОК, які пригнічують овуляцію.

Та все ж, якщо кобіта не хоче спринцюватися (ніц та ромашка не дасть, хіба запалення зніме), то можна випити щось з посткоїтальних гормональних пігулок - наприклад, постінор. Випита у першу добу після процесу, ця таблетка дає куди більший ефект, ніж спринцювання - близько 90% гарантії.

Яндрух - 21-1-2005 у 22:32

А я от дотримуватимусь тієї лінії, яку (вже на віддалі часу) був започаткував першим дописом.
Отже, я вважаю, шо в жодному разі не треба йти на свідоме переривання вагітності.
Коли жінка/майбутня сім'я/вже сім'я відчуває, що не спроможна - за її, мабуть-таки, надто приземленим поглядом - вигодувати/виростити/виховати ще одну людину на цій землі, то вон(а)и - жінка/майбутня сім'я/вже сім'я - мають відчувати в себе, в своєму серці, зважитись в майбутньому просто віддати невинне створіння (проте майбутню Людину згодом), яке (створіння) в той час уповні залежне від Матері, в інші руки: в руки "чужих батьків", просто якійсь іншій людині, яка, на погляд "батьків" нової Людини, спроможна нести тягар виховання, або ж у притулок.
(Погодьтеся, для справжнього батька/матері отаке, мабуть, не вкладеться в голові...)
Хоч людям спадають отакі думки щодо неспроможності нести тягар нової Людини через зневіру (щоб не сказати більше - через брак віри).
З іншого боку, ми, люди, розумні, тому маємо зважати на всі наші вчинки. Авжеж, у нас є свобідна воля, але це не повинно розв'язувати нам руки і втрачати голову, не замислившись над наслідками вчинку.

Таки-так, із цим важко погоджуватись/непогоджуватись, але, як на мене, то дошлюбні "близькі стосунки" між Чоловіком і Жінкою, майбутньою подружньою парою, не є виправданням/доказом/свідченням їхнього майбутнього співжиття разом. Ну, але в людей є свобідна воля...
І хаотичні/періодичні/непостійні (задля певної, однієї мети) "близькі стосунки" між чоловіком і жінкою (не в шлюбі, тобто, які) не є правдивим способом співжиття чоловіка і жінки. Ну, але, знову ж таки, на то є свобідна воля, що нею наділені і чоловік, і жінка...

Людська природа жінки наділена чудовим способом уберегтися від небажаного зачаття (на те є воля Жінки-людини!): є одна половина періоду, є друга половина періоду - як на мене, чудеснішого способу, наділеного нам природою, просто не існує... Всі інші способи/засоби - хитрий маневр, щоби обійти матінку-природу... Хоч, як відомо, вона натура терпляча... Проте, до пори до часу... візьме та й викине коники...

(Це був погляд на "питання" неодруженого (поки) чоловіка)

Олексій Мачехін - 21-1-2005 у 23:54

>Людська природа жінки наділена чудовим способом уберегтися від небажаного зачаття (на те є воля Жінки-людини!): є одна половина періоду, є друга половина періоду - як на мене, чудеснішого способу, наділеного нам природою, просто не існує...

А ти знаєш скільки живе живчик? Місяці!!!!

І забуваєш, що є випадки, коли аборт необхідний.

Наталка - 22-1-2005 у 01:04

А ще цей "чудесний спосіб" абсолютно не підходить для жінок, яким з певних медичних показань категорично заборонена вагітність (тимчасово чи ні). Його ефективність найнижча.
За місяці - вперше чую! :o Завжди чула такі дані - від 3 до 5 днів живе сперматозоїд. Більшість лікарів каже - до 72 годин. Правда, читала якось, що до 14 діб, але не уявляю собі, який би в такому випадку був відсоток ефективності календарного метода - 1%?

Користувач Олесь - 27-1-2005 у 13:37

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
А якщо не хоче спринцюватися, то можна випити щось з посткоїтальних гормональних пігулок - наприклад, постінор. Випита у першу добу після процесу, ця таблетка дає куди більший ефект, ніж спринцювання - близько 90% гарантії.


Все правильно, але і так - мова йшла про спринцювання як варіант коли порвався презерватив (що само по собі є рідкісним явищем, що би не казала шановна Темпіка, принаймні я з таким не зустрічався і експрес-опитування серед знайомих дало аналогічний результат), тобто це комбінація запобіжних заходів, яка вже дає майже 100% гарантії. Я особисто дуже сумніваюся, що ті "підзалетівші" направду запобігалися, але в них порвалися презервативи, після чого вони чемно поспринцювалися, але потрапили в тих 10%... :)

Тарас Сокальський - 27-3-2005 у 22:35

Випадково почув, що післяабортні "відходи" використовуються як сировина для виготовлення омолоджувальних кремів.

jaguara - 27-3-2005 у 23:16

скидається на офтоп, але менеше з тим. От мені, наприклад, лікар категорично заборонив гормони, тим більше в таких дозах як постинор. А в дієвість ромашкових напарів я, пардон, слабо вірю. Ну і що? Довелося вдарити по власному здоров"ю, аніж по майбутньому можливої дитини - і не через нашу недбалість, а просто оті "штучки" таки іноді не витримують. Як виявилося...
а календарний метод -- один із найнадійніших способів завагітніти :)

Користувач Олесь - 29-3-2005 у 14:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від jaguara
скидається на офтоп, але менеше з тим. От мені, наприклад, лікар категорично заборонив гормони, тим більше в таких дозах як постинор. А в дієвість ромашкових напарів я, пардон, слабо вірю. Ну і що? Довелося вдарити по власному здоров"ю, аніж по майбутньому можливої дитини - і не через нашу недбалість, а просто оті "штучки" таки іноді не витримують. Як виявилося...
а календарний метод -- один із найнадійніших способів завагітніти :)

А сперміциди не пробували? Той же Фарматекс наприклад.

Олексій Мачехін - 29-3-2005 у 14:33

Оті, що не витримують, теж треба підбирати :) Бо чоловіки різні і розміри різні і інтенсивність різна... Але підбирати, звісно, має чоловік.

jaguara - 29-3-2005 у 14:55

Хлопці, не вганяте мене в фарбу... і сперміциди мають свої недоліки, і підібрані були випробувані в ідентичних обставинах ... в сенсі вид, а не конкретний екзкмпляр :)

Олексій Мачехін - 29-3-2005 у 15:17

А модель??? :baddevil:
А брали в аптеці??? :baddevil:
Про сперміцидні губки тут вже казалось? Вони не рвуться.... хіба втрамбовуються :saint:

jaguara - 29-3-2005 у 15:32

"Дітки, а може ви б собі в якусь їдаленьку пішли?" -- цитата :baddevil:
не збираюся я тут на загал свої інтимні побробиці обговорювати...

Олексій Мачехін - 29-3-2005 у 15:46

Даруйте, мабуть я занадто. Але презерватив і гормони - не єдиний спосіб контрацепції.

Анастасія Кулакова - 29-3-2005 у 16:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олексій
Але презерватив і гормони - не єдиний спосіб контрацепції.


Єдиний серед найкращих, найдосконаліший, беззаперечний - повне утримання або "сама себе" ;)

jaguara - 29-3-2005 у 17:28

2 Олексій: прийнято. А стосовно контрацепції -- до створення обставин застосування її на практиці я дуже відповідально і свідомо вивчила все в теорії. так що на цьому я знаюся непогано :) а практика додала свого... у кожного свої недоліки на жаль... з утриманням включно ;)

Святослав - 30-3-2005 у 05:38

Jaguar'о, вилазь із фарби негайно! :D
Щодо "найнадійнішого способа завагітніти" - цікава ситуація: вже скільки існують природні методи точного визначення періоду овуляції (метод Біллінґса і таке інше), а нарід усе ще про календарний метод згадує... "Мараль сєй басні такава" - комусь ду-уже не хочеться, жеби ці методи набули розголосу і вжитку. І ці "хтось" - певно, фармацевтичні компанії, що мають велетенські гроші з усіляких там контрацептивів. А насправді, ефективність натурального методу надзвичайно висока - перевірено неодноразово. :) Тіко вчитися цьому треба трохи... і не за журналами, а у інструктора.

jaguara - 30-3-2005 у 12:03

У мене у сусідки є таке собі пристосування на якому за визерунком слини визначається власне овуляція. Була готова вже й собі купити, бо скільки вони тою штучкою бавилися -- все було чотко, небажаних діток катма. і тут раптом виявилося що справа не в штучці і періодах, а в комусь із них. от тепер думаю на кому б ще перевірити, хто нею результативно бавився і потім заплановано завагітнів.

jaguara - 30-3-2005 у 12:05

Щось ми якось так з абортів плавно на контрацепцію з"їхали... Ну, логічно в принципі....

Тарас Сокальський - 30-3-2005 у 14:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від jaguara
У мене у сусідки є таке собі пристосування на якому за визерунком слини визначається власне овуляція.

Треба на нашому ринку розповсюдити. Тільки інструкцію з точністю до навпаки переписати. Ото демографічний вибух спровокуємо:sing::sing::sing::sing::sing:

Олексій Мачехін - 30-3-2005 у 15:10

Якщо модератори не проти контацепційного офтопу, то ще таке питання:

В минулому році було оголошено про розробку жіночих презервативів.
Ніхто не в курсі- вони на ринку є? Якийсь досвід хто-небудь має?

jaguara - 30-3-2005 у 15:42

цікаво, про що йшлося? бо жіночий аналог -- ковпачок -- вже давно відомий. чи то було щось абсолютно нове? куди ж його тоді натягати і взагалі?
а отой пристрій на нашому ринку є -- просто він не через аптеки розповсюджується.

Олексій Мачехін - 30-3-2005 у 15:46

Ні, не ковпачок, наскільки я зрозумів ті повідомлення.

Користувач Олесь - 30-3-2005 у 16:52

Жіночий презерватив - це циліндр з еластичного і тонкого поліуретану довжиною 15 і діаметром 7 см. Один кінець закритий і має фіксуюче кільце, відкритий кінець має м'яке кільце, яке при застосуванні розташовується в ділянці зовнішніх статевих органів.

Олексій Мачехін - 30-3-2005 у 16:58

О, а досвід?

Користувач Олесь - 30-3-2005 у 17:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олексій
О, а досвід?

Мене питаєтеся?

jaguara - 30-3-2005 у 17:52

Насправді врешті пригадалося, що щось я про таку штуку раніше чула, але відразу відкинула як можливо придатну і відповідно й забула :) це напевне другий крок до гумової кобіти після безалкогольного пива :)

Тарас Сокальський - 31-3-2005 у 13:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від jaguara
а отой пристрій на нашому ринку є -- просто він не через аптеки розповсюджується.

Ну а якщо серйозно -- він для протилежної мети годиться (тобто прискорити/підвищити імовірність)? Щоб мати дитинку на запланований час, а не +/- півроку? Що там в інструкції пише?

Тарас Сокальський - 1-4-2005 у 09:20

Дізнався цікаву новинку в галузі контрацепції. Виявляється, найкращий протизаплідний засіб – то звичайна піґулка аспірину. За подробицями застосування звертайтеся в у2у.

Андрій Пелещишин - 1-4-2005 у 09:26

:lol::lol::lol:

Юрій Сєров - 1-4-2005 у 14:53

Цитата:

Дізнався цікаву новинку в галузі контрацепції. Виявляється, найкращий протизаплідний засіб – то звичайна піґулка аспірину. За подробицями застосування звертайтеся в у2у.

Знаєм про такий засіб :D

Користувач Олесь - 1-4-2005 у 15:06

Найкращий протизаплідний засіб – шклянка води.

jaguara - 1-4-2005 у 15:22

Тарасові: годиться.

Наталка - 1-4-2005 у 17:39

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:

Дізнався цікаву новинку в галузі контрацепції. Виявляється, найкращий протизаплідний засіб – то звичайна піґулка аспірину. За подробицями застосування звертайтеся в у2у.

Знаєм про такий засіб :D


Ух ти! А що із ним роблять чоловіки? :D Випивають пігулку і вкладаються спати на самоті, щоби потім голова не боліла? :baddevil:
А насправді - якщо серйозно - то цей засіб за своєю ефективністю стоїть на рівні скибочки лимона (кладеться не в чай :D ) та календарного методу.
Коротше кажучи:
- Випиваєте філіжанку кави...
- А до того чи після того?
- Замість того...

Юрій Сєров - 2-4-2005 у 11:55

Цитата:

А насправді - якщо серйозно - то цей засіб за своєю ефективністю стоїть на рівні скибочки лимона (кладеться не в чай ) та календарного методу.

Ні, аспірин ефективніший і використовується кобітою.

jaguara - 2-4-2005 у 13:03

Ні, аспірин ефективніший і використовується кобітою.

Ось вона -- типова чоловіча логіка: хай кобіта переймається, аспірином тим труїться, а моє діло умови для його застосування створювати :baddevil:
;)

Юрій Сєров - 2-4-2005 у 15:55

Ну, очевидно, тут не всі знають цей анекдот, тому щоб не почалися розмови на кшталт
Цитата:

Ось вона -- типова чоловіча логіка: хай кобіта переймається, аспірином тим труїться, а моє діло умови для його застосування створювати :baddevil:

з дозволу Тараса Сокальського відкрию таємницю застосування до кінця. :)
Кобіта повинна взяти одну таблетку аспірину і міцно затиснути колінами. :)
Надійність методу - 100%! :D

Наталка - 2-4-2005 у 21:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від jaguara
Ось вона -- типова чоловіча логіка: хай кобіта переймається, аспірином тим труїться, а моє діло умови для його застосування створювати :baddevil:
;)


2 jaguara: Анекдот про "я стільки не вип’ю" чула? :D Отак і тут - стільки аспірину кобіта не з’їсть. І не понадкушує. :P

А взагалі, із тим сами успіхом цей чарівний і справді надійний метод може використати й чоловік. Ефективність не знизиться. :D
Г-м... щось ми від обговорення аборту, як такого, перейшли на з’ясування, що кому затискати. Щось воно не туди дискусія скотилася...

jaguara - 3-4-2005 у 00:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Кобіта повинна взяти одну таблетку аспірину і міцно затиснути колінами. :)
Надійність методу - 100%! :D

Ги, ну то хіба з дуже лінивим хлопом, який не надто тоту кобіту й хоче :) на практиці той відсоток мінімум на два ділити тре :saint::lol:

Тарас Сокальський - 9-6-2005 у 09:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
Випадково почув, що післяабортні "відходи" використовуються як сировина для виготовлення омолоджувальних кремів.

Почуте підтверджується:
http://www.umoloda.kiev.ua/number/421/175/15204/

Вікторія Котлярова - 14-5-2007 у 11:19

дітовбивство.

Тарас Сокальський - 27-12-2007 у 08:13

Для загального розвитку:
http://lib.aldebaran.ru/author/lomachinskii_andrei/lomachinskii_and...

Юрій Сєров - 7-10-2008 у 20:47

7 жовтня у Києві під головуванням Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира відбулася зустріч керівників Церков України в форматі наради представників християнських Церков України. Одним із основних питань зустрічі була розробка стратегії християн у захисті життя (протидії абортам) в України, до обговорення якого було запрошено міністра охорони здоров'я України Василя Князевича та відповідальних представників міністерства.
Детальніше: http://www.zaxid.net/newsua/2008/10/7/175425/

Марія Вибранівська - 8-10-2008 у 07:52

Ще одна сторона аборту - довічні муки совісті .

Катерина Слобода - 8-10-2008 у 09:03

Однозначно: дітовбивство, і душозанапащення.:(

Наталка - 8-10-2008 у 17:01

Які ж усі однозначні... :mad:

сумна - 8-10-2008 у 17:37

Це як оті запитання в лоба: "А ви спасенні?!" Боже, та звідки я знаю! І ніхто про себе такого не може знати.

Надія Баловсяк - 8-10-2008 у 19:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Наталка
Які ж усі однозначні... :mad:


о, хоч одна мудра людина знайшлася

Марія Вибранівська - 9-10-2008 у 07:44

Це вбивство. І понехаяння божої ласки.
І дуже жаль, що усвідомлення цього приходить хіба з роками, коли змінити вже нічого неможна.
А тоді залишаються хіба оці довічні муки совісті.

Наталка - 9-10-2008 у 11:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Вибранівська
Це вбивство. І понехаяння божої ласки.
І дуже жаль, що усвідомлення цього приходить хіба з роками, коли змінити вже нічого неможна.
А тоді залишаються хіба оці довічні муки совісті.

Про те, якою буває ця "божа ласка", я вже писала раніше, в цій же темі. Повторюватися не буду.
Але й називати вбивцею жінку, яка робила аборт, не знаючи про неї нічого, окрім цього сумного факту, я теж не збираюся.
Ніякої однозначності тут бути не може... Не ділиться світ на "чорне" і "біле", і вчинки людини, якими б вони спершу нам не здавалися, завжди потребують глибшого аналізу.
Але не осуду, і не таврування...:(

Надія Баловсяк - 9-10-2008 у 18:07

знову Наталці "плюс тища"

"люблю" зашорених людей. які бачать лиш чорне і біле

о, ні, заздрю. як вдалося дожити до такого віку і так говорити. ага

Катерина Задорожна - 9-10-2008 у 18:19

Як на мене, Надіє, тяжко загалом жити, не розуміючи різниці між життям і смертю. Мені Вас щиро жаль.

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 19:37

Цитата:
"люблю" зашорених людей. які бачать лиш чорне і біле

о, ні, заздрю. як вдалося дожити до такого віку і так говорити. ага
................................................
ой
месія доморощена прийшла, 23 років. це навіть не смішно
і багато душ спасла уже?

не треба мене жаліти, дівчинко.

Може б пані Надія писала щось аргументоване і по темі, а не скочувалась до особистих образ? Чи їй для цього потрібна допомога модераторів?:mad:

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 20:37

Пані Надіє, за тредом я почав слідкувати ще задовго до Вашої тут реєстрації.
Ярлики навішувати почали якраз Ви:
Цитата:
"люблю" зашорених людей. .......... як вдалося дожити до такого віку

І в пристойному товаристві не прийнято вважати вік підставою для зверхності.
А Наталчине
Цитата:
Про те, якою буває ця "божа ласка..."
стосується зовсім невеликого відостку (чи його часточки, може хтось володіє статистикою) випадків, на відміну від іншої сторони статистики -- відношення аборти/народження. Так що в більшості випадків можна бути однозначним. Три відомих мені випадки, що першими згадалися -- нагуляла в 18 років, третє-зайве, назло чоловікові -- посварилися за невипрані шкарпетки. Пропонуєте якусь неоднозначність в оцінках?

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 20:41

пс. Перша вийшла заміж і мала вже кілька викиднів, в третьої чоловік повісився. За другу поки що не знаю, побачимо.

Катерина Задорожна - 9-10-2008 у 20:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк

дуже вихована пані, вона не вступає у відкриту дискусію, вона робить це таємно.

відповідаю пані задорожній

мені не 23 і не далеко за 50
я десь посередині але ближче до 23

а взагалі -- гугля з яндексом вам в руки. він вам все скаже, ага


Я вважаю неетичним вести особисті розмови в непризначеній для цього темі, для цього існує U2U :)

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 21:06

Цитата:
коли чоловік судить щодо аборту -- це переходить не лише всілякі межі, це суперечить здоровому глузду в принципі. чого? шкода часу і пальчиків вам це пояснювати, якщо вам це не зрозуміло. хоча би тому що він ніколи не опиниться в такій ситуації
В будь-якій ситуації відповідальність повинні поділяти двоє. І я на своїй куцій пам'яті щось не пригадаю ситуації, коли дійсно іншого виходу не було (ну хіба однокласниця, що завагітніла в 14 років від троюрідного брата -- і то під питанням, бо фізичний розвиток їй дозволяв народити без ускладнень) А переважні аргументи -- це дискомфорт і перешкода в освіті/кар'єрі.
Цитата:
тут сидиьт інтелектуальна еліта, а меле таку фігню

Не відношу себе до першого і не розумію, до чого відноситься друге.
Цитата:
я вас не образила
це дуже рідко кому вдається, і я наразі не спотерігаю у Вас такого таланту. Так що спіть спокійно.

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 21:25

Цитата:
не дозволять апроксимувати свій досвід на досвід всіх

ЕКСТРАПОЛЮВАТИ. Єдність і боротьба протилежностей:P
Цитата:
ви свій досвід переносите
Ну так доповніть своїм. За все людство не відповідатимемо, але якась статистика назбирається...

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 21:36

Цитата:
свій досвід?
навіщо?
Для статистики.

Цитата:
закликаємо не ділити світ на чорне і біле
Я й не ділю, просто намагаюся встановити співвідношення стосовно даного аспекту.

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 21:40

Я не про "огульно кричати", а про конкретику, конкретні ситуації

Катерина Задорожна - 9-10-2008 у 21:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк

тут ніхто ніколи і нікому ніц не доведе. і я не буду, ага

але просто в будь-якій темі і я, і високоповажна Наталочка закликаємо не ділити світ на чорне і біле і не судити однозначно

от і все.

і месіанством не займаємося, як ота відвідувачка, яка мене жаліти зібралася, ніц не знаючи про мене


От не можу змовчати на такі закиди :) - можете сі тішити, пані Надіє.
Ніяким месіанством я не займаюся, а називаю речі своїми іменами - і не бачу в цьому жодних елементів осуду. Мені цікаво, якщо я кажу, шо якась людина вбила іншу людину (і якщо це дійсно так і є) - то це що, ділення світу на біле і чорне?

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 22:07

Цитата:
ви вважаєте що це вбивство, я чи хтось інший- ні

Єдина фраза по темі, сказана тут Надією Баловсяк. Було б ще непогано навести якусь аргументацію.

Юрій Сєров - 9-10-2008 у 22:29

Маю побажання, щоб дискусії були по темі, а не перетворювалися в сварку і особистісні образи.
Пані Надіє, якщо Ви старша, то будьте мудрішою і стриманішою. :saint:
Пані Катерино, не думаю, що хтось з учасників отримує насолоду від того, що регулярно робить аборти. Але життя є життя і повнвістю підтримую:
Цитата:
називати вбивцею жінку, яка робила аборт, не знаючи про неї нічого, окрім цього сумного факту, я теж не збираюся.
Ніякої однозначності тут бути не може... Не ділиться світ на "чорне" і "біле", і вчинки людини, якими б вони спершу нам не здавалися, завжди потребують глибшого аналізу.
Але не осуду, і не таврування...:(

Не судіть і Вас не судитимуть...

Юрій Сєров - 9-10-2008 у 22:51

Читайте уважніше і не висмикуйте з контексту. Тоді буде вам щастя! :)
p.s. Тим більше, що адресувалося не Вам.

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 22:56

Цитата:
отримує насолоду від того, що регулярно робить аборти

Ну і таке збоченьство трапляється:
h_t_t_p://tigracreativ.org/pages/myview/myabort.htm
:mad:

Андрій Пелещишин - 9-10-2008 у 23:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
Цитата:
не дозволять апроксимувати свій досвід на досвід всіх

ЕКСТРАПОЛЮВАТИ. Єдність і боротьба протилежностей:P

Тарасе, Екстраполяція - один з видів апроксимації.

Юрій Сєров - 9-10-2008 у 23:03

Цитата:
...можу прочитати ваш контекст вірно. звісно не так як ви мали на увазі...

Як це "вірно", але не так як я мав на увазі?
"навчіться висловлюватися точніше" - навзаєм. :)

Я вжив "учасники", а не абстрактне "хтось" зважаючи на взаємні звинувачення, які розпочалися в дискусії. Звісно "учасники" можна "апроксимувати" на усіх людей.

Тарас Сокальський - 9-10-2008 у 23:35

"Екстраполяція - один з видів апроксимації" -- угу, вкупі з інтерполяцією (що є її протилежністю) і ще з безліччю всіляких наближень, які в контексті тої фрази взагалі позбавлені сенсу. Мало ми ще тут наофтопили:mad:

Марія Вибранівська - 10-10-2008 у 07:53

Думаю, що в наш час мало яка жінка після тридцяти не знає гіркого досвіду аборту. Захист від тих постійних мук совісті різний, в тому числі і агресивно захищати право на аборт.

Звертаюся особливо до молодих людей, які ще себе не обтяжили тією страшною ношею, повірте, немає поважних причин для аборту.
Звичайно, ніхто не говорить про рішення лікарів перервати вагітність. Але дійсно, в процентному відношенні до всіх абортів це - мізер.
Не зробіть цієї фатальної помилки, непоправної. Сумління потім страждадиме постійно.
Житя дійсно є життя.

Марія Вибранівська - 10-10-2008 у 08:08

Я дещо старша від Вас, хоч не вважаю це достатньою причиною для зарозумілості.

Марія Вибранівська - 10-10-2008 у 08:41

До манери висловлюватися.

Наталка - 10-10-2008 у 12:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Вибранівська
Думаю, що в наш час мало яка жінка після тридцяти не знає гіркого досвіду аборту. Захист від тих постійних мук совісті різний, в тому числі і агресивно захищати право на аборт.

Глибоке імхо, але агресивно захищається тут зовсім не право на аборт, а право не-категоричності, і право не чути осуду від людей, які нічого про тебе не знають, але чомусь оперують поняттями "однозначність" чи "довічні муки совісті".
Просто, гадаю, фрази "однозначно вбивство і душезанапащення" надто загальні, аби бути правдою.
Хтось убив когось. Це вбивство? Однозначно. Бо вбивство - це відібрати в іншого життя. Це всім відомо. Але: є просто вбивство, є вбивство на війні, є вбивство з випадковості, є самозахист, є помста, а є вбивство з милосердя (я наразі не про евтаназію, а про ті ж випадки на війні, коли безнадійно поранених добивали за їх же проханням, аби ті не мучилися). Я захищаю право на ці вбивства? Аж ніяк. Я вважаю, що це все - однакове? Також ні.
Однозначність - то є взагалі фантастика, по-моєму.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Вибранівська
Звичайно, ніхто не говорить про рішення лікарів перервати вагітність. Але дійсно, в процентному відношенні до всіх абортів це - мізер.

Але за кожним відсотком стоїть чиясь доля, і навіть цей мізер унеможливлює категоричні судження, як на мене.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Вибранівська
Не зробіть цієї фатальної помилки, непоправної. Сумління потім страждадиме постійно.
...Життя дійсно є життя.

Та власне. Тут згадали якусь клінічну ідіотку, що зробила аборт через невипрані шкарпетки, а я пригадую свою сусідку покійну, якій, попри категоричну заборону лікарів, закортіло третю дитину. Завагітніла вона свідомо, все сподівалася на диво, але дива не сталося, жінка померла при пологах, дитина прожила місяць, і також померла, і лишився вдівець із двома сиротами, 11 та 7 років, на руках. Може, мене зараз назвуть жорстокою та закидають гнилими томатами, але я переконана, що ця жіночка - бездушна, безвідповідальна особа, котра, попри наявність двох дітей, так до кінця і не втямила, що воно таке - бути матір’ю.:mad:
Хоча обидва вищезгадані випадки знаходяться, так би мовити, на різних полюсах, а поміж ними - сотні і тисячі абортів з мотивацією "бо я не хочу/бо він не хоче" - та все ж, на питання, винесене в назву теми, особисто я відповідаю: в різних випадках по різному.
Імхо.

Марія Вибранівська - 10-10-2008 у 13:23

Мабуть дійсно, категоричність тут недоцільна. Згідна.

Але роблячи аборт здорові жінки, маючи в утробі здоровенький плід керуються надзвичайно вагомими з їх точки зору причинами: "я студентка, він студент, на шиї в батьків, диплом весною. Треба почекати ", або ""і так вже двоє...", або "квартиру (машину) в кредит взяли, карєра добра світить, декрет викине з ринку..." і т.п.
НЕ БУВАЄ ПОВАЖНИХ ПРИЧИН ОКРІМ ЗДОРОВЯ .

Тарас Сокальський - 10-10-2008 у 13:42

Цитата:
що ця жіночка - бездушна, безвідповідальна особа, котра, попри наявність двох дітей, так до кінця і не втямила, що воно таке - бути матір’ю.
Ну, Наталю, тут ти перегинаєш. Так, це був ризик. І Людина ризикувала перш за все СВОЇМ життям. І знала, заради чого. І це був Її вільний вибір.
А щодо осиротілих дітей і їхнього батька -- я їм співчуваю і надіюсь на підтримку друзів і близьких. Втім, років через 5 вони стануть досить свідомими і самостійними і навряд чи згадають свою матір злим словом.
До речі, сподіваюся, чоловік знав про стан здоров'я своєї дружини задовго до того, як вона втретє завагітніла, тобто це був і його вибір.

Наталка - 10-10-2008 у 19:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
Ну, Наталю, тут ти перегинаєш. Так, це був ризик. І Людина ризикувала перш за все СВОЇМ життям. І знала, заради чого. І це був Її вільний вибір.
А щодо осиротілих дітей і їхнього батька -- я їм співчуваю і надіюсь на підтримку друзів і близьких. Втім, років через 5 вони стануть досить свідомими і самостійними і навряд чи згадають свою матір злим словом.
До речі, сподіваюся, чоловік знав про стан здоров'я своєї дружини задовго до того, як вона втретє завагітніла, тобто це був і його вибір.

Ага, її вибір. Тільки зробила вона цей вибір чомусь не лише за себе, а й за двох дітей, які жодним чином не бажали, аби мама померла. І за чоловіка також (наскільки мені відомо, сказала йому, що поставила спіраль). Бо, виходить, якщо жінка робить вибір, народитися дитині чи ні - то вона убивця, а якщо лишає сиротами двох дітей, третього, по суті, також убиває, і, зауваж, практично чинить самогубство - бо в її ситуації вагітність дорівнювала вироку - то це просто її вибір. Та ось заплатила вона не лише СВОЇМ життям. А ось те, що думала тільки про себе - це точно (про значний ризик для третьої, тоді ще ненародженої дитини, лікарі її також попереджали).
Розраховувати на допомогу друзів та близьких - це добре, допомога є, сяка-така. Але друзі, рідні - це одне, а сім’я - то зовсім друге. Батько спивається, він дуже тяжко то всьо переніс, а діти... Я справді надіюся, що вони не згадають матір злим словом, хоч вона й безсердечна дурепа. Та п’ять-сім років без матері - це набагато гірше, аніж п’ять-сім років у нормальній сім’ї з двома батьками.
Ні, ви собі як хочте, але народжувати, знаючи, що помреш, і лишиш двох сиріт - вищий прояв егоїзму.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Вибранівська
Мабуть дійсно, категоричність тут недоцільна. Згідна.

Але роблячи аборт здорові жінки, маючи в утробі здоровенький плід керуються надзвичайно вагомими з їх точки зору причинами: "я студентка, він студент, на шиї в батьків, диплом весною. Треба почекати ", або ""і так вже двоє...", або "квартиру (машину) в кредит взяли, карєра добра світить, декрет викине з ринку..." і т.п.
НЕ БУВАЄ ПОВАЖНИХ ПРИЧИН ОКРІМ ЗДОРОВЯ .

Ну, за це й мови немає. Тобто, вірніше, про це й мова. :) Тут ціла купа причин, про них йшлося вище, в давніших постах - і якась збочена генетична пам’ять, коли наші мами по десять разів на аборти бігали (особисто знаю таких старших жіночок, на щастя, не родичок), і ставлення до цієї процедури, як до аналізу крові, і ставлення лікарів, які роблять акценти на здоров’я жінки (себто, коли здоровий плід, то не йдеться про шкоду йому, а лише про шкоду матері, яку та завдасть собі абортом), а потім ще кепська звичка покладатися на чоловіків у питаннях контрацепції (адже він має про це дбати!), псевдо-сором (як же це я в аптеці та презерватив куплю? Сором! - а робити аборти не сором), і ще багато різних чинників... Дуже болюче питання.

Odarka - 14-10-2008 у 13:27

З років 5-10 ми навіть не говоритимемо про аборти.
Зараз шалена проблема в іншому - безпліддя. Стільки сімей не можуть мати дітей, що ви собі навіть не уявляєте.
Як виявилося зараз не так легко завагітніти, а коли вагітнієш, то не так легко втримати цю крихітку в собі.
І це практично 60% жінок переживають у наш час викидні.

Катерина Слобода - 1-2-2009 у 14:48

Випадково натрапила.

Цитата:
Голос ненародженої дитини.
Голос ненародженої дитини такий тихенький, що, мабуть, лише рідні мати й батько можуть його почути. Якщо, звичайно, захочуть… Можливо, хтось почує цей голос вчасно і збереже своїй дитині життя, а до когось він прийде у вигляді нічних жахів, але вже буде пізно.
«Мамо, дозволь мені жити… Ти - моя єдина мама. Я люблю Тебе з самого початку, тому що живу в Тобі. У нас тече та сама кров. Я чую кожен удар Твого серця. Я радію, коли Тобі весело, і сумую, коли Тобі сумно… Відчуваю кожен Твій біль, страх, і на мене впливає Твій смуток. Ти думаєш, що я перешкоджатиму Тобі у Твоїй кар’єрі , заберу свободу і чимдуж хочеш позбутися мене, ще ненародженого мене, за словами лікарів, згустку крові. Але я кажу Тобі, що я живу. Попроси їх, щоб увімкнули апарат УЗД,- тоді побачиш, хто каже правду. Не слухай нікого, крім мене. Лікарі не знають, чи не хочуть знати, яким буде Твоє життя, як Ти позбудешся мене. Мені Тебе шкода, моя Мамо. Ти сподіваєшся, що знайдеш щастя у своїй кар’єрі, але спокій, який Ти втратиш, ніхто і ніщо Тобі вже ніколи не поверне. Ти кажеш, що немає умов для того, щоб виховати мене. Я розумію це і прошу небагато. Є інші люди, які хочуть мати дітей і вони приймуть мене. НЕ ВБИВАЙ МЕНЕ! Я повинен жити, нехай не з Тобою, але заради Тебе. Коли Ти будеш самотня, всіма покинута і нещасна, я Тебе знайду, подбаю про Тебе, пригорну до серця. Лише погодься послухати. Я знаю – Ти мене не планувала. Але саме Ти була дана мені, я Тебе полюбив, тому що людина має лише одну-єдину МАМУ. Дозволь мені жити…і Ти ніколи не будеш про це шкодувати!!! Материнство…Дар Божий… Твоє дитя…Мріяти, готуючись до першої зустрічі зі своєю крихіткою, хвилюватись, прислухаючись до кожного поруху…Дивитись у миле личко та відчувати дотик маленьких рученят, що тягнуться тобі назустріч. Вслухатись у мелодійне: «Мамо, матінко, матусю, рідненька…» Із мудрим та лагідним словом вести за собою життєвими дорогами, оберігати, чекати і радіти… Щастя володіти цим усім – Твоє, бо Ти виплекала нове життя, бо Ти – МАТИ. Спасибі Тобі, рідна! »

Юрій Сєров - 8-12-2009 у 21:02

Депутати Львівської облради звернулися до Президента з проханням заборонити аборти http://zaxid.net/newsua/2009/12/8/182044/

Цікаві тези:

Цитата:
...депутати просять:

- прийняти ст. 27 Конституції України у такій редакції: «Кожна людина має невід’ємне право на життя від моменту зачаття і до природної смерті»,

- переглянути законодавство, яке дозволяє здійснювати штучне переривання: підготувати зміни до цивільного кодексу України, в яких наголосити, що цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її зачаття,

- внести відповідні зміни до ККУ, ст. 134 «Незаконне проведення аборту», посилити відповідальність за проведення кримінального аборту.


Не юрист, але чому до "природної смерти". Є ще неприродна чи штучна? Якщо є, то чому до неї немає права на життя?

"цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її зачаття" - Що вони мають на увазі? :)

Знову, як завжди, вирішують проблему не з того боку. Створіть умови в суспільстві, щоб жінка не переймалася матеріальними і іншими проблемами, пропаганду проводьте.
Заборонять - почнуть робити підпільно, або доплачувати лікарям за "виявлення" необхідних медичних показань.



Катерина Слобода - 8-12-2009 у 21:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Не юрист, але чому до "природної смерти".
Є ще неприродна чи штучна?

Мені здається, що то мається на увазі "природна біологічна смерть", а не смерть внаслідок штучного переривання життя
(вбивства).
Цитата:

Створіть умови в суспільстві, щоб жінка не переймалася матеріальними і іншими проблемами, пропаганду проводьте.
Заборонять - почнуть робити підпільно, або доплачувати лікарям за "виявлення" необхідних медичних показань.

То точно!:(

Соломія Федушко - 8-12-2009 у 22:25

Імхо, зміною тих законів вони доб'ються, що лікарі (і не тільки!) робитимуть аборти підпільно за великі кошти. Не факт, що все буде стерильним і відповідатиме всім медичним нормам. Велика вірогідність збільшення смертей жінок під час таких абортів. :(

Катерина Слобода - 8-12-2009 у 22:50

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
Імхо, зміною тих законів вони доб'ються, що лікарі (і не тільки!) робитимуть аборти підпільно за великі кошти.

Так, якби ж то ще лікарі, а то зросте кількість "народних умільців":(
Цитата:
Велика вірогідність збільшення смертей жінок під час таких абортів. :(

А також збільшення кількості незворотних наслідків, таких як неможливість завагітніти, та інші...


Лінда Коваль - 8-12-2009 у 23:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Депутати Львівської облради звернулися до Президента з проханням заборонити аборти http://zaxid.net/newsua/2009/12/8/182044/
"цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її зачаття" - Що вони мають на увазі? :)

Так, мені також дуже цікаво, як саме фізична особа може зреалізувати свою цивільну правоздатність в момент зачаття? :saint:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Знову, як завжди, вирішують проблему не з того боку. Створіть умови в суспільстві, щоб жінка не переймалася матеріальними і іншими проблемами, пропаганду проводьте.
Заборонять - почнуть робити підпільно, або доплачувати лікарям за "виявлення" необхідних медичних показань.

+1. :) Якби заборони вирішували проблему (у даному випадку цю, дуже болючу) - на світі не лишилося б проблем. Принаймні, таких, як алкоголізм, наркоманія, проституція, тощо...
Прочитала всю тему, і також запис у ЖЖ якоїсь... що робила аборт з радістю - аж пошкодувала про це. Тепер чуюся кепсько. Це, певно, людина, як-от серійний убивця - з вигляду наче нормальна, а всередині порожнеча. :(
На щастя, це виняток. Більшості жінок справді не вистачає часом просто доброго слова, або тверезої думки, аби зупинитися. Та заборони тут нічим не зарадять.

Ірина Матвіїв - 24-1-2010 у 19:20

....я вважаю однозначно, що це вбивство....

звісно не позаздриш тим жінкам, які опинились у ситуації, яка не є найсприятливішою для народження дитинки, тут багато залежить від того хто їх оточує, чи допоможуть, чи підтримають, чи стане сили виборсатись самій, але ж ви тільки уявіть, якби ваша мама зробила аборт .... це ж страшно уявити, що когось з нас могли просто вбити не давши подивитись на світ, не давши навіть шансу пожити в ньому, хоч можливо це тимчасове наше земне життя не є таке солодке, як би хотілось, але все ж ..... Так би хотілось щоб біля кожної жінки, яка опинилась на цьому шляху вибору, чи залишити дитинку чи вбити, опинилась людина, яка допоможе зробити вірний вибір ...
І доречі є ще один спосіб вбивства - це спіраль, можливо хтось вважає, що це чудовий метод контрацепції, але насправді запліднення відбувається, але спіраль, яка знаходиться в тілі жінки не дає дитинці розвиватись і відбувається просто вбивство, дитина гине, від того що не має можливості розвиватись..... думаю, що це не менш страшно ніж аборт....

Соломія Федушко - 23-4-2010 у 18:48

За аборт можуть дати вісім років!
на мій погляд, це мало... За вбивство вдасної дитини - 8 років - не кара. Требе було думати головою, а не іншим місцем!!! І що найгірше, що в ранньому віці дівчата вбивають своїх дітей, а пізніше - звинувачувати нема когго, окрім себе!
Цитата:
Відповідальність за аборт в Україні

Аборти в Україні дозволено. І картина змальовується страхітлива:

- щорічно переривають вагітність близько ста дівчаток у віці до 14 років;

- 3,5 тис. абортів на рік роблять дівчата у віці від 15 до 17 років;

- загальна кількість «офіційних» абортів становить близько 200 тис. на рік.

Причина? Украй низький рівень сексуальної культури, недовіра (а іноді – і недоступність) контрацептивів.

Лінда Коваль - 24-4-2010 у 21:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
За аборт можуть дати вісім років!
на мій погляд, це мало... За вбивство вдасної дитини - 8 років - не кара.

Точно! І взагалі, пропоную розширити цю цікаву ініціативу. Чоловіку, від якого завагітніла жінка, давати років п’ять, лікарю - роки зо три, а персонал клініки, куди звернулась кримінальниця, засудити до виправних робіт з відрахуванням 25% заробітної платні в дохід держави.
Бо лишити Богу Богове, не судити і змінювати свідомість жінок замість змін до Карного кодексу - це не наш метод.

Oleksandra Zorina - 25-4-2010 у 11:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
За аборт можуть дати вісім років!
на мій погляд, це мало... За вбивство вдасної дитини - 8 років - не кара.

Ну не знаю, карати, звичайно легше за все, але якщо брати до уваги реальний стан справ, такі законопроекти виглядають досить цинічними: в Києві, наприклад, як мені казали, щоб віддати дитинку в ясла з 3-ох місяців, треба вставати в чергу чи не за рік до того як завагітнієш. І що робити жінці, що залишилась без підтримки, зовсім незрозуміло.

По дитячі будинки і в нас і в тій же Росії взагалі страшно згадувати. Десь бачила статистику,що в Росії 90% всіх дівчат і хлопчиків із дитячих будинків мають перший сексуальний досвіт у віці до 13-ти( педофіли і садисти дуже полюбляють працювати у таких закладах ). Не розказуючи вже про недавній скандал, коли виявилося, що керівники дитячих будинків мають звичку відправляти пачками здорових дітей на стаціонар у психічні лікарні, вигадуючи їм діагнози (це вигідно обом сторонам, гроші на утримання такої дитини отримує і лікарня і дитячий будинок ), і діток там за кожну провину "лікують" препаратами.

Особисто мені важко уявити, коли б я пішла на аборт, слава богу, в моїму житті все благополучно склалося ( ще у школі батьки старанно промивали мізки: якщо щось трапиться - ніяких абортів, ми тобі слова не скажемо, допоможемо, підтримаєио і разом будемо виховувати.) Але я можу зрозуміти жінок, в чиєму становищі це найгуманніший вчинок.

Іван Андрєєв - 25-4-2010 у 22:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
За аборт можуть дати вісім років!
на мій погляд, це мало... За вбивство вдасної дитини - 8 років - не кара. Требе було думати головою, а не іншим місцем!!! І що найгірше, що в ранньому віці дівчата вбивають своїх дітей, а пізніше - звинувачувати нема когго, окрім себе!

Я шокований... Ніколи не думав, що почую таке від молодої панянки.
А чи не здається вам, що більшість жінок йде на такий крок не від файного життя? То давайте їх ще доб’єм тюремним строком? Я проти! Складна ситуація може трапитись у будь-якої жінки, і не треба від цього зарікатись. Аборти все одно будуть, питання тільки якими: кримінальними чи легальними.

Згоден з Юрієм Сєровим, який вбачає проблему в тому, що у багатьох самотніх жіночок просто немає матеріальних умов для того, щоб хоча б виносити і родити дитину, не говорячи вже про те, щоб залишити її в себе. Матерям-одиначкам держава, що так переймається моральною стороною абортів, платить аж 400 грн. на місяць. А якщо їй нема звідки чекати на допомогу?

Соломія Федушко - 25-4-2010 у 23:12

Краще б ви були шокований числом зроблених аборті і ще гірше числом тепер нещасних жінок, які через свою дурість тепер не можуть мати дітей і психологічну травму на все життя отримують. Держава тут не винна, вона не заставляла нікого лягати в ліжко з тою людиною, в якій ти не впевнена. І права Лінда Коваль, що таких чоловіків (та навіть і чоловіками тих осіб важко назвати:mad: ), що кидають вагітних жінок і в тому числі дітей напризволяще не те що посадити треба, а їх вбити мало!
Звичайно, бувають випадки і всякі там обставини, що можна так сказати допустимо (але важко сказати, що це якось можна виправдати), але це малий відсоток.
Якщо вже немає грошей чи дитина, навіть писати такого не можу, не бажано, то є багато сімей, які з радістю приймуть і виховають, як свою рідну і будуть ще кращими, ніж такі рідні батьки.
А в нас на державу надіятись - то остання справа....

Юрій Сєров - 25-4-2010 у 23:30

Цитата:
...що кидають вагітних жінок і в тому числі дітей напризволяще не те що посадити треба, а їх вбити мало!

Ну якщо діти вагітніють, то чоловіків не вбивають звісно, але стаття є. Якщо батько, не дитина такого ж віку.

Цитата:
Якщо вже немає грошей чи дитина, навіть писати такого не можу, не бажано, то є багато сімей, які з радістю приймуть і виховають, як свою рідну і будуть ще кращими, ніж такі рідні батьки.

Не факт. Звідки б бралися дитячі будинки? Дуже часто ті діти непотрібні нікому і є потенційними "клієнтами" виправних закладів. Кілька років перебування в дитбудинку формують їм такий характер і поведінку, що влитися в нормальне життя їм стає надзвичайно важко.
В тій же Росії нещодавно був скандал, коли батьки-американці відправили назад хлопчика, бо не "справилися" з дитиною. Обуренню росіян не було меж. Але я підозрюю, що вина прийомних батьків не така абсолютна. Знаю про випадки, коли американці всиновляли дітей з України і мали потім жахливі проблеми: діти втікали з хати, постійно виявляли агресію. Словом, не заздрю я тим прийомним батькам і дітям співчуваю. Вони не винні, що народилися.

Соломія Федушко - 25-4-2010 у 23:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Не факт. Звідки б бралися дитячі будинки? Дуже часто ті діти непотрібні нікому і є потенційними "клієнтами" виправних закладів. Кілька років перебування в дитбудинку формують їм такий характер і поведінку, що влитися в нормальне життя їм стає надзвичайно важко.
В тій же Росії нещодавно був скандал, коли батьки-американці відправили назад хлопчика, бо не "справилися" з дитиною. Обуренню росіян не було меж. Але я підозрюю, що вина прийомних батьків не така абсолютна. Знаю про випадки, коли американці всиновляли дітей з України і мали потім жахливі проблеми: діти втікали з хати, постійно виявляли агресію. Словом, не заздрю я тим прийомним батькам і дітям співчуваю. Вони не винні, що народилися.

Так, це лиш один розпіарений випадок. Що краще взагалі не дати права на життя?

Іван Андрєєв - 25-4-2010 у 23:39

to Соломія Федушко: Кількість абортів? Гадаєте вона зменшиться після заборони? В нас один "розумник" вже забороняв алкоголь. І що з того вийшло? Почалися масові отруєння неякісною сивухою, та навіть метанолом. Гадаю, що з абортами буде те саме: їх буде проводити хто попало і де попало, у законспірованих хатках, та за дуже великі гроші.
З приводу "держава тут не винна, вона не заставляла нікого лягати в ліжко з тою людиною, в якій ти не впевнена", то скажу, ваше щастя, що вам не попалась така падлюка. Адже "любовь зла - полюбишь и козла."

Соломія Федушко - 25-4-2010 у 23:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Андрєєв
Кількість абортів? Гадаєте вона зменшиться після заборони? В нас один "розумник" вже забороняв алкоголь. І що з того вийшло? Почалися масові отруєння неякісною сивухою, та навіть метанолом. Гадаю, що з абортами буде те саме: їх буде проводити хто попало і де попало, у законспірованих хатках, та за дуже великі гроші.

Але ж треба хоч щось намагатись робити!
Цитата:
З приводу "держава тут не винна, вона не заставляла нікого лягати в ліжко з тою людиною, в якій ти не впевнена", то скажу, ваше щастя, що вам не попалась така падлюка. Адже "любовь зла – полюбишь и козла."

А "козел" вже попадався, як без того?! :) Але ж голову в будь-якому випадку треба мати на плечах.

Юрій Сєров - 25-4-2010 у 23:51

Цитата:
Так, це лиш один розпіарений випадок. Що краще взагалі не дати права на життя?

Краще, щоб таких ситуацій не виникало.

Відносно тієї заборони, то це не заборона взагалі, а заборона робити аборт після 12 тижня вагітності.

Цитата:
Але ж треба хоч щось намагатись робити!

Треба. Ввести в школі урок і на ньому вчити дітей... хоча зараз такі діти пішли, що вони ще вчителів навчать... :)
Погоджуся, що голою забороною нічого не досягнемо.

Соломія Федушко - 25-4-2010 у 23:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:
Але ж треба хоч щось намагатись робити!

Треба. Ввести в школі урок і на ньому вчити дітей... хоча зараз такі діти пішли, що вони ще вчителів навчать... :)
Погоджуся, що голою забороною нічого не досягнемо.

Цікаво, що навчиш дітей, коли вони тих 45 хв. якось з горем пополам то відсидять, а навколо (телебачення, преса, Інтернет і т.д, і т.п.) самі знаєте що...

Іван Андрєєв - 26-4-2010 у 00:03

Сестра моєї подружки нещодавно розказувала, що до них у школу приходила група лікарів разом з православним священиком (ініціатива якогось благодійного фонду), спочатку йшлася розмова про секс, кохання, відповідальність, а потім хлопчиків і дівчаток розділили на 2 аудиторії, і хлопцям показували відео про контрацептиви ти захворювання, а дівчатам - документальне відео процедури аборту (знайшов його потім в неті - то жах!). На дівчинку це дуже подіяло, навіть більше ніж страх підхопити якийсь хламідіоз. Оце я вважаю за профілактику.

Соломія Федушко - 26-4-2010 у 07:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Андрєєв
Сестра моєї подружки нещодавно розказувала, що до них у школу приходила група лікарів разом з православним священиком (ініціатива якогось благодійного фонду), спочатку йшлася розмова про секс, кохання, відповідальність, а потім хлопчиків і дівчаток розділили на 2 аудиторії, і хлопцям показували відео про контрацептиви ти захворювання, а дівчатам - документальне відео процедури аборту (знайшов його потім в неті - то жах!). На дівчинку це дуже подіяло, навіть більше ніж страх підхопити якийсь хламідіоз. Оце я вважаю за профілактику.

Так, щось на зразок цього може бути дієвим, ніж добровільно-примусові виховні години.

Oleksandra Zorina - 26-4-2010 у 10:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
Краще б ви були шокований числом зроблених аборті і ще гірше числом тепер нещасних жінок, які через свою дурість тепер не можуть мати дітей і психологічну травму на все життя отримують.


Тобто ті законотвроці хочуть сажати жінок на 8-м років за для їх же, нерозумних, блага, аби урятувати від психологічних травм? Розумники, що тут сказати.

От чесно скажу, у своєму оточенні не маю жодної жінки, що робила б аборт тому що в голову стукнуло, не нагулялася або ж із чоловіком посварилася за невипрані шкарпетки, як тут писали. Часто там і справді безвихідні ситуації. І вводити кримінальну відповідальність - не вихід.

От у Санкт-Петербурзі є соціальний центр із адаптації молодих мам, яким просто ніде жити до, або нікуди повертатися після лікарні. Вони там собі живуть всі разом десь рік після пологів, сіплкуются із психологами, доглядають дітей, якщо є шанс відсудити у рідних якусь там кімнату або гроші за кімнату, ім в цьому допомагає адвокат. За цей рік їх хоч якось працевлаштовують і знаходять житло. Але цей центр чи не єдиний в СНД.

Чи не краще буде гроші на утримання жінок і лікарів у тюрмах витратити на такі центри?(Ми із знайомою відвозили їм дитячий і жіночий одяг і нам розказували, що дуже багато людей хочуть допомогти і одягу, памперсів та ліків в них виходить набагато більше ніж вони встигають використовувати. Тобто від держави, думаю, потрібні були б не такі великі гроші ).

Руслан Кравець - 26-4-2010 у 12:43

Панове, уважніше читайте першоджерело.
Мова йде про відповідальність лікаря, а не жінки.
Крім того, йдеться не про заборону абортів взагалі, а про необгрунтований аборт після 12 тижнів вагітності.

Цитата:

Росія планує посилити відповідальність за аборти.
«Відповідний законопроект планується внести на розгляд Держдуми навесні цього року», – заявила перший заступник керівника фракції «Єдина Росія» Тетяна Яковлєва.

Згідно з цим законопроектом, під кримінальну відповідальність може потрапити лікар, який зробив операцію аборту на строку більше ніж 12 тижнів за відсутності медичних або соціальних показань. У цьому випадку лікар може сісти у в'язницю на вісім років.
Цим законопроектом також передбачена відповідальність за проведення аборту поза медичним закладом, крім тих випадків, коли існувала загроза життю вагітної.

Юрій Сєров - 26-4-2010 у 12:58

Цитата:
які через свою дурість тепер не можуть мати дітей і психологічну травму на все життя отримують.

Ще один момент. Віддати дитину в дитбудинок - не травма? Постійно думати де дитина... Чи дізнатися, що її ніхто не всиновив, вона стала злочинцем, повією і т.д. - не травма?
Світ не чорно-білий, ситуації бувають різними...

Соломія Федушко - 26-4-2010 у 13:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:
які через свою дурість тепер не можуть мати дітей і психологічну травму на все життя отримують.

Ще один момент. Віддати дитину в дитбудинок - не травма? Постійно думати де дитина... Чи дізнатися, що її ніхто не всиновив, вона стала злочинцем, повією і т.д. - не травма?
Світ не чорно-білий, ситуації бувають різними...

Так, краще в такі ситуації не попадати...

Катерина Слобода - 26-4-2010 у 18:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Ввести в школі урок і на ньому вчити дітей... хоча зараз такі діти пішли, що вони ще вчителів навчать... :)

та є в школі відповідні уроки, з назвами різними, правда. Десь ОБЖД, десь Валеологія, десь Охорона здоров'я, але вчителі не завжди мають бажання займатися тими питаннями. Та й скажіть, будьте добрі, з якого класу ви б пропонували запровадити такі уроки?

Катерина Слобода - 26-4-2010 у 18:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Андрєєв
Сестра моєї подружки нещодавно розказувала, що до них у школу приходила група лікарів разом з православним священиком (ініціатива якогось благодійного фонду), спочатку йшлася розмова про секс, кохання, відповідальність, а потім хлопчиків і дівчаток розділили на 2 аудиторії, і хлопцям показували відео про контрацептиви ти захворювання, а дівчатам - документальне відео процедури аборту (знайшов його потім в неті - то жах!).

А для чого авдиторії поділили? Не розумію...:rolleyes: Хоча, не певна взагалі чи то можна так дітей травмувати психологічно...хтось може таке дивитись, а хтось не може...

Іван Андрєєв - 26-4-2010 у 21:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
А для чого авдиторії поділили? Не розумію...:rolleyes:

На кожну рибку своя наживка. Хлопця більше налякає те, що загрожує безпосередньо йому. Що йому до страждань дівчини, яку він знав лише одну ніч після дискотеки? А так буде використовувати презервативи - і сам захищений, і дівчина може не хвилюватись. Моральну сторону, звісно, я не беру до уваги, бо коли молоді гормони + алкоголь, то в деяких (не у всіх, дякувати Богу) мораль відсікає повністю, а так хоч страх нехай змушує використовувати засоби захисту.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
не певна взагалі чи то можна так дітей травмувати психологічно...хтось може таке дивитись, а хтось не може...

Запевняю вас, вже десь в 14 років сучасні діти знають про секс все. То нехай знають і про можливі наслідки. Ви ж коли купляєте в аптеці якийсь новий медикамент, то перед тим, як його спробувати, ви цікавитись можливими побічними ефектами?

Андрій Пелещишин - 26-4-2010 у 21:32

Цитата:
Хоча, не певна взагалі чи то можна так дітей травмувати психологічно...хтось може таке дивитись, а хтось не може...

Я вас прошу... Якщо держава хоче берегти дитячу психіку, хай спочатку перестане вішати зелені кружочки на фільми, де вбивають зі середньою швидкістю 200 чоловік/година.

Марія Павлюх - 27-4-2010 у 11:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Ввести в школі урок і на ньому вчити дітей... хоча зараз такі діти пішли, що вони ще вчителів навчать... :)

та є в школі відповідні уроки, з назвами різними, правда. Десь ОБЖД, десь Валеологія, десь Охорона здоров'я, але вчителі не завжди мають бажання займатися тими питаннями. Та й скажіть, будьте добрі, з якого класу ви б пропонували запровадити такі уроки?

Такі уроки є уже в початкових класах. Але, батьки повинні також дітям донести потрібну інформацію. Думаю у віці 12-13 років варто поговорити з дитиною "про це".
Зараз на ринку великий вибір контрацептивів і лише незнання і легковажність можуть призвести до небажаної вагітності.

Viktor Tkachenko - 27-4-2010 у 13:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Павлюх

Такі уроки є уже в початкових класах. Але, батьки повинні також дітям донести потрібну інформацію. Думаю у віці 12-13 років варто поговорити з дитиною "про це".


Думаю варто будувати плацдарм для таких розмов і в меншому віці, просто в кожен період потрібно правельно обирати кроки. Мабуть краще, коли дитина дізнається таку інформацію вперше від батьків і на ній формує своє уявлення про ці відносини.

Наслідки першого аборту

Соломія Федушко - 19-5-2010 у 22:19

Цитата:
Аборт - це важка біологічна травма. Після проведеного аборту з`являється підвищена стомлюваність, порушуються функції залоз внутрішньої секреції, нервова система також часом проявляє себе не з кращого боку. Перший аборт може призвести до ускладнень як відстрочених, так і наближених. Травмується і тіло матки і шийка матки, надалі операція може призвести до утворення рубців, порушення менструального циклу, функціональних порушень матки і навіть до подальшого безпліддя.

Найтяжчим ускладненням первинного аборту є перфорація стінки матки. Дане ускладнення може призвести до важких кровотеч. Наслідком кровотечі можуть бути порушення згортання крові, які можуть призвести до операційних дій.

Захворювання після переривання найчастіше призводять до безпліддя. За певними даними акушерок кількох клінік, близько 594 пацієнток набули після першого аборту безпліддя, від загального числа жінок 1040 (тобто практично 50%!)

Аборт впливає на результат і перебіг вагітності: аномалію відділення плаценти і невиношування, ранній розрив плодових оболонок ...

В даний час дуже відомий медикаментозний тип переривання вагітності. Одним із препаратів, що викликають аборт, є мефіпрістон. Цей препарат викликає не тільки довгоочікуваний аборт, але і купу побічних дій.

Даний препарат є аналогом переривання вагітності в традиційних умовах. Препарат блокує ініціативу гормону прогестерону і в той же час підвищує скоротливу здатність матки, що з часом призводить до розвитку аборту.

Негативні сторони прийому мефіпрістона. Крім того, застосування цього препарату має побічні дії, до яких може відноситися потреба додаткового аборту вже не медикаментозним методом.

Плануючи зробити перший аборт - пам`ятайте, що другої вагітності може вже не бути.

http://health.unian.net/ukr/detail/207151

Аборт чи не аборт? Ось у чому питання

Соломія Федушко - 19-5-2010 у 22:20

Коли хтось говорить про підліткову вагітність, я завжди пригадую, коли моя молодша сестра підійшла до мене і, сором’язливо зазирнувши мені у вічі, спитала: "Ти мені грошей можеш дати?". На моє запитання, навіщо, вона відповіла чесно: "Ми Ганні на аборт усі разом збираємо". Дівчата, щоб ви розуміли, були тоді у 9-му класі. І сказати, що в мене відвисла щелепа, – не сказати нічого.

Виявилося, що Ганна яка вже давно веде доволі успішне статеве життя, останнього разу не розрахувала й "залетіла". Батькам вона сказати про це боялася, бо підозрювала, що татусь її просто приб'є. Грошей я, звичайно, не дала, порадивши передати Ганнусі все розповісти мамі-татові, бо жоден лікар при здоровому глузді не зробить 14-річній дівчинці аборт без батьківської згоди.

Небажаної дитини дев'ятикласницю все-таки позбавили. До лікаря, за словами сестри, її потягли після того, як батько добряче надер донці зад. Дивно, подумала я тоді. Чого зараз убивати? Треба було раніше розповісти про необхідність контрацепції і не варто було, як кажуть на молодіжному слензі, морозитись, коли донька питала, чим хлопчик відрізняється від дівчинки.

Думки про те, що з дітьми про секс треба говорити, говорити і ще раз говорити, дотримуються і лікарі. Так, доктор медичних наук, професор, завідувач відділу Інституту урології АМН України, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України із сексопатології Ігор Горпинченко вважає: одним із засобів запобігання підлітковій вагітності є обговорення з дітьми статевих проблем "з самого раннього віку" – тоді, коли в дитини виникають перші питання про секс.

"Але обсяг інформації має бути адаптованим, і дитина повинна розуміти, про що з нею розмовляють батьки. Зазвичай запитання малечі спантеличують батьків, вони вважають за краще не відповідати, і дитина отримує всі відповіді у підворітті – у спотвореному та грубому вигляді", – вважає І.Горпинченко.

Отож-бо й воно. Бо спочатку – батьки, які не пояснюють, що до чого в цьому житті, потім – підворіття, а далі – на аборт усім класом збираємо. А як тут не завагітніти, скажіть мені будь ласка, якщо старшокласниці хоча і згодні з необхідністю контрацепції, але погано ознайомлені з її методами?

"Згідно з опитуваннями, виявилося, що тільки 40% учениць старших класів правильно уявляють собі методи контрацепції. Тобто 60% майбутніх мам не обізнані про необхідність та методи захисту від небажаної вагітності та захворювань, які передаються статевим шляхом", – розповіла завідуюча відділенням пренатальної діагностики клініки "Ісіда" Яна Рубан.

А переривання першої вагітності загрожує безпліддям. Принаймні, як стверджує Я.Рубан, "40% із тих жінок, які звертаються до лікарів стосовно безпліддя, мали в анамнезі переривання першої вагітності".

І доцент кафедри акушерства, гінекології і репродуктології Національної академії післядипломної освіти ім. Шупика, кандидат медичних наук Олена Борис вважає, що у разі, якщо дівчинка більш-менш забезпечена у матеріальному плані та може народжувати за станом здоров'я, вибір необхідно зробити на користь пологів, "оскільки шкода від аборту непоправна".

Водночас І.Горпинченко заявляє, що "давати поради на всі випадки життя – обов’язково аборт чи обов’язково народжувати у ранньому віці – не можна".

"Тут треба зважити все. Адже буває так, що у 13 років дівчина не лише фізично, а й психоемоційно дозріла стати матір'ю. Це особистості у 13 років! Це рідко, але трапляється. А буває й навпаки: коли 25-річна жінка з психологічної точки зору інфантильна, не відповідає за свої слова, не знає, що з нею буде завтра, тим більше, не в курсі, що буде з її дитиною", – повідомив І.Горпинченко.

За його словами, у разі ранньої вагітності необхідно, в першу чергу, подумати, що буде з дівчинкою далі. "І якщо сім’я все-таки зважується на аборт, то це повинно бути не в підпільній клініці, а в солідному медичному закладі, з мінімумом побічних ефектів", – повідомив він. Окрім того, спеціаліст запевняє батьків, що в разі ранньої вагітності дівчинки батьки не повинні кидати дитину сам на сам із цією проблемою.

"Зрозуміло, що для батьків рання вагітність доньки – це удар та випробування, але вони все-таки повинні залишатися надійними захисниками, не кидати дитину напризволяще. Діти повинні відчувати батьківський захист, а батьки в жодному разі не мають ставати їхніми ворогами. І рішення щодо того, зберегти цю дитину чи ні, має прийматися спільно", – заявив лікар.

За його неофіційною статистикою, найчастіше рання вагітність трапляється у дівчат із соціально неблагополучних сімей: у родинах, де немає батька, або мати не бере участі у вихованні, чи головним вихователем є бабуся. Звичайно, що в подібних сім'ях батьки не приділяють уваги не те що статевому, а й загальному вихованню дитини.

А те, що якась дівчинка у 15 чи скільки там років народжує дитину, звичайно, похвально, але не треба забувати, що даруючи нове життя, маленькі жінки таким чином позбавляють себе дитинства. І тут вже не підеш на дискотеку, не поцілуєшся з хлопцем, як уперше, не відчуєш палкої потреби прокататись на велосипеді чи стрибнути в калюжу, піднявши купу бризок, – буде просто не до того.
http://vidgolos.com/23579-abort-chi-ne-abort-os-u-chomu-pitannya.ht...

Лінда Коваль - 20-5-2010 у 19:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ірина Матвіїв
І доречі є ще один спосіб вбивства - це спіраль, можливо хтось вважає, що це чудовий метод контрацепції, але насправді запліднення відбувається, але спіраль, яка знаходиться в тілі жінки не дає дитинці розвиватись і відбувається просто вбивство, дитина гине, від того що не має можливості розвиватись..... думаю, що це не менш страшно ніж аборт....

Давайте все-таки відділимо зерно від полови. Ну яка дитинка? Мова йде про запліднену яйцеклітину "віком" в кілька (4-6) днів, яка - так, це правда - не може прікріпитися до стінки матки - заважає спіраль. Метод цей не найкращий, з моєї точки зору, він провокує запальні захворювання у жінок, посилює тривалість місячних, болі при місячних, тощо - але називати це вбивством, то вже занадто. Не варто жбурлятися такими словами, аборт - це переривання вагітності, коли імплантація вже відбулася. Чи відомо вам, що до 80% зачать не завершуються вагітністю? (яйцеклітині не вдається закріпитися у матці), і це - без жодних спіралей чи гормонів, і жінка навіть не здогадується про те, що зачаття відбулося? Це називається природній відбір, то що, виходить, це також - вбивство? А матка - вбивця? Один батюшка до того добалакався, що в нього і звичайні протизаплідні таблетки (з гормонами, які імітують гормональний фон вагітності та вимикають овуляцію) - абортивний засіб, і заледве не сама вагітність - абортивний стан, та ще й лякав тим, що після гормональних ОК завагітніти неможливо, матка (за його словами) - як суха, порепана земля, де нічого не росте. :rolleyes: Особисто я маю трьох дітей, в перервах між ними приймала (і приймаю) оральні контрацептиви, тільки не від ліхтаря призначені, а підібрані лікарем, після аналізу крові на гормони, і ще кількох аналізів - і все чудово. Думаю про четвертого (четверту?) ;)

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
А переривання першої вагітності загрожує безпліддям. Принаймні, як стверджує Я.Рубан, "40% із тих жінок, які звертаються до лікарів стосовно безпліддя, мали в анамнезі переривання першої вагітності".

І доцент кафедри акушерства, гінекології і репродуктології Національної академії післядипломної освіти ім. Шупика, кандидат медичних наук Олена Борис вважає, що у разі, якщо дівчинка більш-менш забезпечена у матеріальному плані та може народжувати за станом здоров'я, вибір необхідно зробити на користь пологів, "оскільки шкода від аборту непоправна".

Кожна сподівається, що з нею - от саме із нею - все буде гаразд, зробить дванадцять абортів, як Мерлін Монро, а потім ще стільки ж дітей народить. :( А дівчатка у віці 15-16 років взагалі про таке не думають, гадають, зроблять аборт - і всі їхні проблеми зникнуть. Насправді це страшно, але швидко раду цьому не даси - потрібно змінювати свідомість.

Іван Андрєєв - 31-5-2010 у 17:55

Дуже вразив плакат під назвою Кладовище ненароджених дітей.



Андрій Шпачук - 2-6-2010 у 12:24

Бувають різні ситуації.
Вагітність внаслідок дошлюбного статевого життя, позашлюбного статевого життя, у шлюбі, згвалтування. Різні мотиви і різні наслідки.
На мою думку, звинувачувати лише жіночу стать некоректно. Відповідальні обидва учасники (крім згвалтування).
Виправдання свого життя, вчинків можна шукати у всьому і всіх, крім себе.
1. Щодо низького рівня життя, економічних негараздів і т.ін.: чи менше абортів робиться в країнах, які ми називаємо цивілізованими (в чому ця цивілізованість полягає?)?
2. Термін "небажана дитина" - не бажана для кого? Багато хто бажають мати дітей - і не мають, а ті що можуть мати - для них діти небажані.:(
3.Стосовно здоров"я. Вмирають і народжені діти (які з точки зору лікарів мали би бути здоровими): під час пологів, після пологів... Лікарі не можуть гарантувати чи буде жити чи не буде жити дитина... І ще одне...

Цитата:

Групу лікарів запитали: "Що б ви відповіли жінці, у якої вроджений сифіліс, вона народила 4 дитини, двоє з яких померло, а двоє народилися глухими, і вона вагітна п'ятим?" Лікарі відповіли: "Аборт", АЛЕ! ця жінка народила Людвіга Ван Бетховена!


Соломія Федушко - 2-6-2010 у 12:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Шпачук
Бувають різні ситуації.
Вагітність внаслідок дошлюбного статевого життя, позашлюбного статевого життя, у шлюбі, згвалтування. Різні мотиви і різні наслідки.
На мою думку, звинувачувати лише жіночу стать некоректно. Відповідальні обидва учасники (крім згвалтування).
Виправдання свого життя, вчинків можна шукати у всьому і всіх, крім себе.

Дивно таке чути від чоловіка, адже вбільшості випадків чоловіча половина людства знинувачує жінок. Мовляв, треба було головою думати!:(

Юрій Сєров - 3-6-2010 у 11:50

В Италии женщинам будут платить за отказ от аборта
Ось це значно кращий метод боротьби з абортами.

Андрій Шпачук - 3-6-2010 у 13:32

Звичайно, що репресіями не вирішиться питання. Треба, щоб це виходило від самої людини: не залежно - з заохоченнями чи без них.

Соломія Федушко - 25-6-2010 у 10:46

Слова в цій статті примушують задуматись, якби жінка почитала їх перед тією найбільшою помилкою ...

Аборт. Помогите спасти жизнь

сумна - 31-7-2010 у 09:40

Не зовсім до теми, але на ТАКЕ не хочеться розпочинати нову гілку.

45-річну француженку заарештовано за вбивство своїх 8-ми новонароджених дітей.
Зразкова родина, порядні привітні люди. Вона раніше працювала доглядальницею, він - член муніципалітету.
Це вже не перший випадок подібного у Франції; дехто з тих жінок навіть умудрявся тримати тільця в холодильнику.
Просто неймовірно - якими можуть бути "скелети у шафі" в жінки, яка справляє враження абсоютно адекватної, ба навіть добросердої. Подивіться на це фото. Вона ж доглядальницею працювала, контактувала з хворими й лікарями, мусила мабуть проявляти якесь милосердя, і ніхто не помічав, що з нею щось "не так".

http://www.lenta.ru/articles/2010/07/29/infanticide/

Але що ще здається просто-таки фантастичним: чоловіки всіх отих жінок НІЧОГО НЕ ЗНАЛИ про вагітність, пологи і вбивства.
Невже таке можливо - чоловік не здогадується про вагітність власної дружини, навіть якщо вона нехуденька? Всі 9 місяців зовсім-зовсім не здогадується? Чисто фізіологічно?
Мені здається, тут скоріше йдеться про покривання, можливо за порадою адвоката.

Соломія Федушко - 3-8-2010 у 20:35

Цитата: Початково розміщене учасником сумна  

45-річну француженку заарештовано за вбивство своїх 8-ми новонароджених дітей.
Зразкова родина, порядні привітні люди. Вона раніше працювала доглядальницею, він - член муніципалітету.
Це вже не перший випадок подібного у Франції; дехто з тих жінок навіть умудрявся тримати тільця в холодильнику.
Просто неймовірно - якими можуть бути "скелети у шафі" в жінки, яка справляє враження абсоютно адекватної, ба навіть добросердої. Подивіться на це фото. Вона ж доглядальницею працювала, контактувала з хворими й лікарями, мусила мабуть проявляти якесь милосердя, і ніхто не помічав, що з нею щось "не так".


Жах.... Бррр.. Невже мати може таке зробити з рідною кровиночкою :(
Цитата: Початково розміщене учасником сумна  

Але що ще здається просто-таки фантастичним: чоловіки всіх отих жінок НІЧОГО НЕ ЗНАЛИ про вагітність, пологи і вбивства.
Невже таке можливо - чоловік не здогадується про вагітність власної дружини, навіть якщо вона нехуденька? Всі 9 місяців зовсім-зовсім не здогадується? Чисто фізіологічно?
Мені здається, тут скоріше йдеться про покривання, можливо за порадою адвоката.

Звичайно все вони бачили і знали, таке нереально не помітити... Імхо, рятували свої шкури, щоб не притягли за співучасть і щоб полегшити покарання дружинам-маніячкам... Цікаво, як там вони з власною совістю домовились...

Лінда Коваль - 4-8-2010 у 14:55

Цитата: Початково розміщене учасником Соломія Федушко  

Цікаво, як там вони з власною совістю домовились...

А як можна домовлятися з тим, чого від початку не було?..
Це вже щось за межею людського... :mad:

Катерина Слобода - 27-11-2010 у 13:02

Американська пара влаштувала в інтернеті голосування за те, чи робити їм аборт, чи лишити дитину. :o http://life.pravda.com.ua/scandal/4ce63ce5ec00f/
Результати голосування :o :o http://www.birthornot.com/ майже півтора мільйона проголосувало за :o

Соломія Федушко - 20-1-2011 у 23:30

Я народилась внаслідок аборту - жахлива історія...

Катерина Слобода - 21-1-2011 у 00:01

Але то страхіття! :(

Ігор Домін - 21-1-2011 у 15:15

Ця історія про вбивства малюків безглузда та незрозуміла. Такого не буває. Ці страшилки нам постійно закидають, але я не вірю ані російським, ані українським новинам. Завжди перевіряю і майже завжди це брехня: і ці вбивства, і потопи в Європі, і пожежі. Як можна народити та вбити вісьмох громадян Франції так, щоб ніхто навіть не спитав за 10 років чому вони в школу не ходили? А щодо боротьби з абортами: найкращий спосіб, імхо, - це здорова сім*я батьків. Чому навчили дитину, так вона і робить.

Тамара Слодска - 18-8-2011 у 12:00

Людина не має права судити іншу людину, це право є тільки у Бога, бо всі ми грішні.
На мою більший гріх народити і залишити цю дитину.

Ігор Мацевич - 18-8-2011 у 15:52

На мою думку аборт це В Б И В С Т В О ! Окрім того, що я це розумію - я це відчуваю на рівні підсвідомості. Жити не допускаючи до вбивства (аборту) - це мудрість, котрої треба вчитися...

Елена Войтович - 4-9-2011 у 20:05

Аборт- це гріх великий. Слава Богу не бувала в ситуації вибору. Певно не змогла би...вбити:(

Соломія Федушко - 4-9-2011 у 21:58

Цитата: Початково розміщене учасником Елена Войтович  
Аборт- це гріх великий. Слава Богу не бувала в ситуації вибору. Певно не змогла би...вбити:(

Так, звичайно величезний гріх і муки совісті до кінця життя. Але тим, хто не був у цій ситуації вибору важко уявити такий стан дівчини, що наважилась на такий вчинок. Та й причини різні бувають у цьому житті... Я притримуюсь думки: "Не суди й несудимою будеш...". В кожного свій життєвий шлях.
І дуже прикро, що в нашій країні не дуже звертають увагу на цю проблему... Хоча, ні, звертають, проте ніц не роблять, щоб зарадити таким випадкам.
Гадаю, якби провести агітацію серед молоді, що у випадку такого страшного вибору можна звернутись до психолога, який порадить, допоможе. І буває часом, що нема кому виговоритись про наболіле, коли дівчина відчуває себе самотньою і розгубленою, боячись батьків і осуду найблищих людей, ще якщо вона невпевнена у гіпотетичному батькові дитини або він відмовився від них... То, мабуть, ніхто не візьметься позаздрити цій дівчині. Ось якраз дуже класно було б, щоб такі спеціалісти були у школах чи вузах.
Чомусь ми, українці, скептично ставимось до відвідин таких лікарів, психологів...

Христинка Салигіна - 20-12-2011 у 18:43

Щоденник ненародженої дитини


5 жовтня. Сьогодні почалось моє життя, хоч мої батьки про це поки що не знають. Я дівчинка, у мене буде русяве волосся і голубі очі. Все вже визначено, навіть те, що я буду любити квіти.

19 жовтня. Дехто вважає, що я ще не людина. Але я справжня людина, також як маленька крихта хліба все ж таки є справжнім хлібом. Моя мама є, і я також є.

23 жовтня. Я вже вмію відкривати рот. Подумати тільки, через рік я навчусь сміятись, а потім і говорити. Я знаю, що моїм першим словом буде «мама».

25 жовтня. Сьогодні почало битись моє серце.

2 листопада. Я кожного дня помалу росту. Мої руки і ноги починають приймати форму.

12 листопада. У мене формуються пальчики – смішно, які вони маленькі. Я зможу гладити ними мамине волосся.

20 листопада. Тільки сьогодні лікар сказав моїй мамі, що я живу тут, під її серцем. Яка ж вона, напевне, щаслива!

23 листопада. Мій тато з мамою мабуть думають, як мене назвати.

10 грудня. У мене росте волосся, воно ніжне та русяве.

13 грудня. Я вже трошки бачу. Коли мама принесе мене в світ, він буде наповнений сонячного світла і квітів. Як хочеться по швидше побачити свою маму.

24 грудня. Цікаво, чи чує мама тихий стук мого серця? Воно б’ється так рівно. У тебе буде здорова маленька дочка, мама!

28 грудня. Сьогодні моя мама мене вбила…

Христинка Салигіна - 20-12-2011 у 18:44

Цей "щоденник", на мою думку, є найбільш повною відповіддю на запитання...:(

Лариса Молодіна - 22-1-2012 у 12:56

аборт - це страшно,і для самої жінки,як ана нього наважилася, теж. Загалом я проти абортів,але є й інша сторона медалі, коли його мусово зробити за медичними показаннями, коли існує ризик загибелі для матері або народження дитини-інваліда (напр.,якщо вагітна захворіла краснухою). як чинити тоді?.. в такій ситуації ще складніше...

Inna Syvokin - 4-5-2012 у 22:07

Цікаво, що багато чоловік в один голос кричать: "це вбивство". А право жінки хтось враховує? Якщо коханий жінки покинув її, матеріальне становище не дуже, то що робити? Народжувати дитя, щоб воно жебракувало? І себе жінка прирікає на самотнє життя, бо чоловіки в нашій країні не беруть жінок з дітьми. І все життя така жінка може покласти, щоб хоч якось прогодуватися своє життя... Мені шкода жінок, яким доводиться йти на аборт, але я їх не осуджую. Що не кажіть, але життя в нашій країні дуже тяжке...

Андрій Пелещишин - 4-5-2012 у 22:11

Якщо все вже так погано - можна просто відмовитися від дитини. Принаймні вона житиме. І може колись подякує, що їй подарували життя. А що краще - не жити чи жебракувати? Відповідь здається є очевидною.

Каріна Крутченко - 7-5-2012 у 23:20

це взагалі жах....ніколи б про таке навіть не подумала!

Соломія Федушко - 16-8-2012 у 22:01

Імхо, цей малюнок якраз все вищесказане яскраво демонструє.

pY4QhXF2dEU.jpg - 92kB

Лілія Ковалик - 26-11-2012 у 20:26

Аборт в будь, якому випадку вбивство! Звичайно, коли лікарі 100% впевнені що і мати і дитина помруть, то вибирають життя. В Італії є жінка, яку визнали святою тому, що вона дала нове життя своїй дитинці при цьому, що сама після родів померла. От це і є гідний вчинок.
Проблема полягає в тому, що мало говорять про це. А ви знаєте що за роки незалежності в Україні було зроблено понад 30 млн. абортів (і це лише офіційні дані). Чом би не запровадити в школах, університетах певні семінари де подавали б правду про аборти, засоби контрацепсії... можна було б влаштувати певні перегляди фільмів такі як "Німий крик", "Щоденник ненародженої дитини", "Ціна сексу" та багато ін.
Відкриймо свої серця до потреб найнезахищеніших наших ближніх - ненароджених діточок. Молімося і працюймо для збереження їхнього життя!!!
Варто переглянути: Щоденник ненародженої дитини

Наталка - 26-11-2012 у 21:07

Знаєте, я вже на цю тему наговорилася давніше, але з того, що вразило нещодавно, була відповідь якогось архімандрита Рафаїла (Кареліна) матері, котрій після чотирьох кесаревих лікарі відкритим матом заборонили вагітніти, і запропонували стерилізацію. У неї четверо дітей, але ось її питання (по пам’яті, та суть збережено) - Я знаю, що будь-яка (!) контрацепція, навіть презерватив - це смертний (!) гріх, а жити, як брат і сестра ми з чоловіком не готові, що буде, якщо я завагітнію і помру? Відповідь: Ви потрапите до раю, бо це мученичество, а, отже, угодне Богу.
Ніби трохи не по темі, але мене вразило, що Богу може бути угодна смерть матері чотирьох дітей, молодшому з яких - рік. Може, о. Рафаїл також вважатиме цю жінку святою, але в мене інша думка, і інше слово для неї. Яке - я також уже писала.
Так що - не будемо про "будь-які випадки". Будь-які - значить, усі, а усіх ми не знаємо.

Лілія Ковалик - 27-11-2012 у 19:22


Цитата:

будь-яка (!) контрацепція, навіть презерватив - це смертний (!) гріх, а жити, як брат і сестра ми з чоловіком не готові

Існують природні способи планування вагітності, про які розказують на передшлюбних науках, і використовувати засоби контрацепції в такому випадку непотрібно. Достатньо виділити 10 хв. на день щоб поміряти температуру тіла, і декілька днів на місяць утриматися від статевих стосунків.

Наталка - 27-11-2012 у 22:12

Цитата: Початково розміщене учасником Лілія Ковалик  

Цитата:

будь-яка (!) контрацепція, навіть презерватив - це смертний (!) гріх, а жити, як брат і сестра ми з чоловіком не готові

Існують природні способи планування вагітності, про які розказують на передшлюбних науках, і використовувати засоби контрацепції в такому випадку непотрібно. Достатньо виділити 10 хв. на день щоб поміряти температуру тіла, і декілька днів на місяць утриматися від статевих стосунків.

Пані Лілю, моя лікар, гінеколог з тридцятирічним стажем роботи, має, як вона сама жартує, в анамнезі, безліч історій про дітей, що з’явилися (або, на жаль, не з’явилися) на світ саме через природні способи планування вагітності. Сподіваюся, на передшлюбних науках розповідають, що базальна температура залежить від великої кількості чинників, окрім днів плідності, таких, як, приміром, застуда, запалення внутрішніх органів, про які жінка може навіть не знати, стреси, алкоголь, втома, нервове перенапруження, фізичні навантаження, недостатній час сну, тощо... Ви мені повірте, я понад сім років ті графіки малювала, вони мені в кошмарах снилися, доки я нарешті не знайшла свого лікаря, яка мені дещо популярно пояснила. Результат - довгоочікувана дитина, і спати я нарешті змогла, скільки треба, без пробудження у певний час і термометрів де не треба. А щоби після чотирьох кесаревих ризикувати, використовуючи природні методи - то слів немає. Ні, ну може, в паралельному світі вони не на 90% спрацьовують, як часто переконують нас священики, а узагалі на всі 100%, я не в курсі, зате трохи знаю жінок. І цей метод теж.
Я ніяк не можу втямити, до речі, чим саме "святим" отцям не догодив презерватив, або сперміциди, і чого це дехто з них, прикриваючись Богом, лізе в шлюбне ліжко, повідаючи, що там можна робити, а що ні. Не хотілося би здатися прихильницею абортів, я такою не є, за вагітність небоги ми з нею боролися, як левиці, і відбилися, хвалити Бога, від аборту - я просто з недовірою ставлюся до таких пастирів. Вже доходить до відвертого пересмикування, маніпулювання, заяв "уся контрацепція - це гріх, убивство", і багатьох інших сумних та сумнівних речей. Лишимо Богу Богове. Це не відміняє мого вкрай негативного ставлення до абортів. Я цілком згодна, що про це треба говорити, писати, переконувати, відмовляти від них, і плакатиків у ЖК для цього замало. Але життя є життя, воно не чорно-біле і неоднозначне.
http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2012/11/15/870766.html
Ви про це, напевне, чули. Це виняток, згодна. Але й таке теж буває.

Шіпка Маріанна - 8-1-2015 у 20:14

Цитата: Початково розміщене учасником Наталка  

Пані Лілю, моя лікар, гінеколог з тридцятирічним стажем роботи, має, як вона сама жартує, в анамнезі, безліч історій про дітей, що з’явилися (або, на жаль, не з’явилися) на світ саме через природні способи планування вагітності. Сподіваюся, на передшлюбних науках розповідають, що базальна температура залежить від великої кількості чинників, окрім днів плідності, таких, як, приміром, застуда, запалення внутрішніх органів, про які жінка може навіть не знати, стреси, алкоголь, втома, нервове перенапруження, фізичні навантаження, недостатній час сну, тощо... ..

Розповідають. От тільки у багатьох випадках (інструктори з МРП підтверджують) непланована вагітність настає через те, що десь там ризикнули... Раз ризикнули - нічого, другий раз - і т.д... Звісно, деколи ризикувати можна, але ж не після 4 кесаревих... :(Щодо її ситуації, мало хто мене зрозуміє: християнство (справжнє, а не імітація) - апріорі подвиг (якщо не мучеництво). Але мучеництво - це не лише один день помучитися, а й щоденна боротьба (що приносить часом більше користі і є більш відповідальним). Без сексу ще ніхто не вмер (тим більше, що навіть ППС без відкритості на зачаття ("я" допускаю, що можу завагітніти) є по суті контрацепцією - яка може бути відкритість на зачаття в такій ситуації?)

Цитата: Початково розміщене учасником Наталка  

Я ніяк не можу втямити, до речі, чим саме "святим" отцям не догодив презерватив, або сперміциди, ...

Папу Івана Павла ІІ теж вважаєте "святим", а не Святим? До речі, ось що він написав і про контрацепцію, і про штучне запліднення: http://www.pro-life.vinnica.ua/personaggi/evangelium_vitae.pdf (п. 13)

На підтвердження написаного Папою Павлом VI
Гарна стаття про абортативну контрацепцію і не тільки: http://www.unavoce.ru/library/humanae_vitae.html (якщо сь є в подібних документах, то це офіц. вчення КЦ, яке не змінюється ніколи)


Цитата:

Використання гормональної контрацепції, а також спіралей супроводжується смертю вже зачатого ембріона. Застосування цих засобів рівнозначне аборту, лише більш цинічному та лицемірному, оскільки «операція» виглядає «безкровною», а люди, котрі її зробили, вважають себе незаплямованими вбивством.

Як діють пігулки смерті?

Ефективність пігулок обумовлена кількома механізмами.

1. Придушення овуляції

2. Зменшення рухливості сімені

3. Абортивний ефект, котрий полягає в порушенні здатності внутрішньої стінки матки прийняти запліднену яйцеклітину, що призводить до загибелі вже зачатого ембріону.

Абортивний ефект спрацьовує приблизно у 10% випадків.

При використанні гормональних контрацептивів із низьким вмістом гормонів зростає ймовірність зачаття.

Спіраль

Спосіб дії спіралі — абортивний!

При наявності внутрішньо маткової спіралі зачаття все ж відбувається, як показують ранні тести на вагітність. Однак спіраль не допускає імплантації дитини в матку, тож вона помирає, найчастіше у віці 7-10 днів.

Оскільки зачаття відбувається ще за два тижні до менструації, а спіраль позбавляє дитину життя найчастіше в цей період, у жінки, все ж таки, з’являється кровотеча, і вона думає, що вагітною не була, хоча якраз навпаки. Але позбавити життя дитини в старшому або молодшому віці (6 днів або 3 місяці) — це одне і те ж.

Чи можна збудувати щастя на крові?

Іноді в процесі боротьби за життя дитині, все ж таки, вдається вжитися в матку, і у матері немає менструації. Спіраль намагається відторгнути дитину з матки і після її імплантації. І в такому разі не можна робити аборт! Спіраль не викликає народження дефектної дитини.

Презерватив — не врятує

Використання презервативів не захищає від зараження вірусом папіломи, який викликає рак матки.

Американський національний інститут здоров’я, заява щодо раку шийки матки, 1996

Презервативи — ненадійний захист від СНІДу. Латекс, з якого виготовляються презервативи, має пори розміром 5 мікрон, а голівка сперматозоїда має в діаметрі 3 мікрона, вірус імунодефіциту людини має розмір 0,1 мікрона, збудник сифілісу має 1,5 мікрона, збудники гонореї — 0,5 мікрона, вірус герпесу — 0,3 мікрона. За даними американських вчених, ризик зараження СНІДом при використанні презервативу складає більше 31%. Тому Міністерство медичної промисловості США зобов’язало виробників презервативів розміщувати на упаковці попередження про їхню неефективність. Тепер у США, на автоматах в яких продаються презервативи, стоїть попередження: УВАГА! Презервативи не захищають вас від сніду!

Тож організації і люди, які рекламують презервативи як захист від СНІДу, дезінформують людей і піддають їх небезпеці.

Жоден із сучасних видів контрацепції не дає 100-відсоткової гарантії.

60-70 % абортів здійснюються після використання контрацептивних засобів.

Навіть якщо запобіжні засоби не мають абортивного характеру, їхнє використання може призвести до:

— зачаття небажаної дитини;

— як наслідок — дітовбивства.

Таким чином контрацептивне мислення не має морального виправдання.

Що ж врятує?

Порятунок — у любові до дітей. Не треба боятися дітей. Заради дітей варто йти на жертви. І тому, незважаючи на те, як відбулося зачаття, незважаючи на обставини, на те, бажана дитина чи неочікувана, здорова вона чи хвора,

Полюби її та дозволь їй жити!

Порятунок — у природному плануванні сім’ї, яке базується на спостереженні за своїм організмом. Методика є абсолютно безпечною та безкоштовною. Пізнавши свій організм, жінка може у повноті зрозуміти свою жіночу сутність і керувати плідністю, приймаючи відповідальні рішення.

Порятунок у тому, щоб берегти дошлюбну цноту та шлюбну вірність, оскільки людина не має права реалізовувати свій статевий потяг за межами шлюбу, який є Святим Таїнством.

Секс поза шлюбом не лише калічить долі, але й часто закінчується дітовбивством.

Джерело: zazhyttia.org.ua



http://www.family-institute.org.ua/novini/articles/sposib-diji-spirali-abortivnij-jak-dijut-pigulki-smerti.html

Наталка - 10-1-2015 у 20:22

Пані Маріанно, у мене давно вже власне ставлення до релігії та її догм, і те, що мучеництво чомусь має бути угодним Богу, у мене особисто викликає глибокі сумніви. Я не говорю про самопожертву "душу покласти за друзів своїх" - але кому буде погано, якщо жінка і мати чотирьох дітей буде отримувати задоволення від усіх аспектів життя? Богу? Та дискутувати на цю тему не буду, бо фрази штибу "дитина (!!!) помирає у віці 7- 10 днів" мені сказали все, що я хотіла знати. Близько 80% зачать закінчуються тим, що запліднена яйцеклітина не може закріпитися у матці - без усіляких протизаплідних, але поки що ніхто не додумався оголосити це убивством, а жінку - убивцею. Таке поле неоране... А з приводу "без сексу ще ніхто не вмер" - таки-так, але я все рівно не втямлю, чому, приміром, молода здорова жінка не може зробити собі перев’язку труб, і насолоджуватися життям, у тому числі й статевим, із коханим чоловіком, не ризикуючи своїм здоров’ям. Або чоловіку перев’язатися... Ну та це мої таргани в голові. Хоча часом доходить до клініки, коли, приміром священник тисне на молоду дівчину, аби та "покаялася у гріху аборту" (у дівчини була трубна позаматкова вагітність). Утім, це я просто товчу воду в ступі.
Папу Івана Павла ІІ дуже шаную, але лайтеся, я православна. І, вже не конфесіально, а суто по-людськи, вважаю ідіотизмом питати у священника порад із серії "В якій позі треба кохатися із чоловіком?" - Богу до того діла немає жодного, а батюшці й поготів.
Ще раз, востаннє, мабуть, повторюся - я проти абортів, і то категорично; якщо у жінки більше однієї клепки в голові, рано чи пізно вона пошкодує про те, що робила аборт. Але терпіти не можу пересмикування.

Петро Гончар - 12-1-2015 у 10:54

Це - філософське питання. Атеїст, наприклад, тобто такий такий, хто вважає, що гомо сапієнс сапієнс - прямий предок мавполюдини, а а ще раніше - мавпи, а ще раніше - такого собі гризуна, що скакав по предковічних деревах, а ще раніше - земноводного плазуна (у спадок від котрого нам лишився кольоровий зір) і так далі аж до початку часів та еволюції, тобто до клітини у киплячому земному бульоні, - отже такий вважатиме, що це звичайне переривання, або ж регулювання популяції такого виду живої істоти на землі як людина. З усіма наслідками, що випливають із цього. Віруючий у Бога, напротивагу атеїстові, вважатиме, що Людина - розумна істота, вінець Божого творіння, наділена душею, ходить під Богом і є центром Всесвіту (також з усіма наслідками, що випливають із цього, не забуваймо сказати) - то це, звичайно, вважатиметься убивством.

Петро Гончар - 12-1-2015 у 12:05

Цитата: Початково розміщене учасником Наталка  
... А з приводу "без сексу ще ніхто не вмер" - таки-так, але я все рівно не втямлю, чому, приміром, молода здорова жінка не може зробити собі перев’язку труб, і насолоджуватися життям, у тому числі й статевим, із коханим чоловіком, не ризикуючи своїм здоров’ям. Або чоловіку перев’язатися... (виділення моє. - П.Г.)

?

Ирина Карбенина - 13-2-2015 у 03:16

Так, це дуже великий гріх. Але в мене є одна знайому, яка зробила аборт, бо вона завагітніла ,коли вони з чоловіком приймали антибіотики і гінеколог сказала, що це дуже-дуже погано саме на початку вагітності, коли плод ще не зафіксувався. В таких ситуаціях я не можу сказати, що це вбивство... Бо зовсім інша справа, коли здорова дівчина робить аборт, бо ума нема...